Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Birkaç Soru (tükürük,kusma,bağırma)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBirkaç Soru (tükürük,kusma,bağırma)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Konu: Birkaç Soru (tükürük,kusma,bağırma)
    Gönderim Zamanı: 15 Eki 2008 Saat 14:43
Kızım 3buçuk aylık 3400gr 52 cm dogdu. 19 eyluldekı ölçümleri 58cm ve 6700gr.. 27 hazıran 2008 dogumlu..
- kızımın agzından sürekli tükürük akıyor.. sankı kusar gıbı.. bazen içerisinde süt kesigi gibi parçalarda oluyor.. agzında sürekli baloncuk falan yapıyor... acaba reflü olabilirmi? ne yapabilirim?

-Kızım çok emiyor vermezsem aglıyor.. geceleri ve özellikle sabahları agzından çıksın istemiyor. vermezsen aglamaya başlıyor. ve susmuyor verene kadar... Dün 4 kere kakasını yaptı hepsi altın sarısı herzamanki gibi salyalı falanda degil.. ateşi yoktu.. kusması vardı ben çok emmesine baglıyorum ama yinede siz degerlendirin...

-Kızım birde kendini geriye bükerek gırtlagını zorlayarak bagırıyor.. acaba bi sorunmu var? yani bişey belirtisi falanmı? genelde uykuya egilimli olunca yapıyor..

Cevaplarınızı merakla bekliyorum .. Teşekkürler....
Yukarı Dön
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eki 2008 Saat 14:44
Birde su içiremiyorum kızıma kusar gibi yapıyor..yada agzından geri atıyor.. Ne yapabilirim bu konuda? teşekkürler...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118797
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eki 2008 Saat 15:34
Boy iyide , 1kg. fazlası var... İyi bakılan ve beslenen çocuklar su içmezler.(Afrika sıcağında bile) ...Eğer bir çocuk su içiyorsa, ya aç kalmıştır, ya çok terlemiştir veya koyu mama yedirilmiştir.
Bu aylarda genelde çocuklar, 3-4 günde bir kaka yaparlar, seninki baya çok yiyor. O tarz kusmalarda aşırı beslenmenin işaretleri.
Geriye doğru kendini atması "gazın iyi çıkarılmadığı" işaretidir. Kucağınıza sık sık alıp, bel boşluğuna vurun, kafasını yan çevirip göğüsünüze yasladığı zaman iyi vuruyorsunuz demektir.
Yukarı Dön
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eki 2008 Saat 16:00
teşekkür ederim dr.bey kılosu suan daha fazla sanırım.. sadece anne sütü alıyor..bu herhangi bi soruna yol acarmı?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118797
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eki 2008 Saat 16:08
Kattiyen... Tebrikler, aynen devamStar... Gazını iyi çıkarın.
Gazını iyi çıkarmazsanız : 1) Hıçkırık çok tutar.2) Alttan çok pırt yapar. 3) Karnından gurultular gelir.
Yukarı Dön
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eki 2008 Saat 16:20
ewet geceleri emip hemen uyuyor.. uyandıramıyorum...sabah uyanıncada sürekli gaz cıkarıyor alttan tesekkrler
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.