Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - mama
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forummama

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
musta Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 19 May 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 70
Mesajın Direkt Linki Konu: mama
    Gönderim Zamanı: 18 Eki 2008 Saat 19:26
Kadir bey
7 aylık kızımın boyu 67 kilosu 6.900 geçen ay demir takviyesine başladık. Ancak yeterince kilo almadı. Geceleri çok huzursuz. Doktorumuz sütümün ona yetmediğini söyledi. Gerçekten de sütümde azalma var. Günde bir defa mama takviyesi yapacağız. Ancak doktorumuzun verdiği mamada demir takviyesi var. üç ay önce demir takviyeli mamaların zeka gelişimini olumsuz etkilediğine dair İstanbul Üniversitesinin bir araştırması açıklanmıştı. Sizce ne yapmalıyım?
İlginiz için şimdiden teşekkürler
Özlem
http://b1.lilypie.com/edgXp3.png
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 117344
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eki 2008 Saat 10:26
Böyle ezberden, "Sağlık Bakanlığı" önerse bile, demir başlamak, son derecede zararlı. İlaç olarak demir, ancak demir eksikliği anemisi tesbit edilen çocuklara verilir. Mikroplar için "büyüme hormonu" gibi etki eder, doktordan çıkamazsınız.
6. aydan sonra mamalarada ihtiyacınız yok, kutu sütlerinden herhangi bir markayı kullanabilirsiniz.Kazıklanmanın alemi yok.
Yukarı Dön
musta Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 19 May 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 70
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eki 2008 Saat 10:52
Demir ölçümü yapıldı 11 olması gereken değer 9 çıktı. Bizim doktor inek sütü kesinlikle kullanmayın diyor

http://b1.lilypie.com/edgXp3.png
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 117344
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Eki 2008 Saat 09:16
Akdeniz anemisi, Orak hücreli anemi vs. ekarte edilmeden demir kullanılması fayda yerine zarar verebilir.
İnek sütü ile alakası yok, barsakta kanama yapma özelliği, çiğ süte mahsustur. Pastörize, UHT ve en basitinden evde kaynatılan sütlerden olmaz. Ayrıca bu özellik ilk 4 ayda olur. Başka bir lab. da tekrarlatın ve "Tam kan sayımının "tamamını bana yazın.
Yukarı Dön
musta Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 19 May 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 70
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ara 2008 Saat 16:43
Kadir Bey kızım 8 aylık ağırlığı 7 kilo 300 gram boyu 69 cm. İşe başladığımdan beri kilo alımı düştü. Sütüm de giderek azaldı.Tam dört ay önce işe başladım. Dört aydır Asya'nın kilo alımı düzenli olarak düştü. İlk başta yüzde 50'deydi sonra 40 sonra 30 iki aydır da 20. Doktor süt azalınca önce sma verdi. Ertesi ay kaşık maması son olarak da sma yerine nest... gui... verdi. internette araştırdım şeker hastalığı riskinden bahsedenler var. Kaygılarımı doktorumuzla paylaştık. Doktorumuz kızımın miyon kalmaması için şimdi tedbir almamız gerektiğini ileride ne kadar yerse yesin miyon kalacağını söyledi. Ne yapmam gerektiği konusunda kafam karışık.
Yardımcı olur musunuz?
http://b1.lilypie.com/edgXp3.png
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 117344
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ara 2008 Saat 17:58
700g. eksiği var, eğer soyunuzda sıska insanlar varsa, soya çekim olarak o çocuğa hayatta kilo aldıramazsınız. Siz genede elinizden geldiği kadar ısrar edin, gerekirse öğün sayısını attırın. Bu tiplerde genellikle "kafa çapı" ölçüleride ufak çıkar.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.