Arkadaşlar bu virüsler hakkında size bilgi vermek istiyorum özellikle emeklemeye başlamış ve diş çıkarma dönemimdeki bebekler için dikkatli olun lütfen ...
Benim kızım 1 ay içinde bu 2 virüsü birden kaptı ve kilo kaybımız ve gelişme yavaşlığı yaşadı ancak şimdi çok iyiyz ..Doktorumuzun dediğine göre emerken bu virüdleri almış olması onun bağışıklık sistemin kuvvetlendırdı ve okul döneminde isal olmayacak hani çocujlar ilk kreşe ya da okula başladıkları hafta standart isal olurlar ya işte Asya bunu bebekken atlattı ....
Şimdi asya bir sabah emerken birden ıkınmaya başladı ve 1 saat içinde tam 6 kez sıvı ve sümüksü kaka yaptı hastaneyi aradım nöbetçi çocuk doktoru vardı durumu anlatıım dediki ateş kusma varmı hayır dedim panık olmayın sıvı verin re floor içirin dedi aynen yaptım Asyanın isali düzeldi rahatladım ama akabinde asya da iştahsızlık başladı normal de herşeye ağzını açan çozuk kafasını çevirmeye başladı ya da severek yediği meyveyi yerken birden kusmaya başladı kayınvalidem çevremdeki büyüklere göre diş çıkarıyor du ondan oluyordu geçer dediler ...
Benim bu yaşadıklarımı bazı arkadaşlar bilirler asya yemiyor diye üzülüyordum forumlarda paylaşmıştım ....Bu arada kaşık korkusu falan olmasın dıyede zorlamak istemıyordum herşeyi dedniyordum anlayacağınız ...tTam 1.5 ayım böyle geçti ve hergecengn kabus olmaya başladı Asya daha önlüğü görünce öğürmeye kendini yanlara atmaya başlamıştı ben sinir krizleri geçirmeye başlayıp kendimi balkonlara kapatmaya başlamıştım ..sonunda ben dr gitmeye karar verdim idrar testi yapıldı temiz çıktı kendi dr umuz yıllık tatılındeydı başka dr baktı bıze ve dedıkı bebek reflusu size 1 mama yazıyorum eğer gecmezse ilaç yazıcam dedı mamayı aldık ve Ayvalıka gittik ...Asya biraz toparladı derken dönduk ve Asya tekrar isal oldu yıne bana diş dediler ben bu arada dedımkı benım dişlerim dökülecek sinirden bu kız çıkaramadı dedim ve en sonunda tekrar dr gittik (Asya tp bebek olduğu için ben her dr dediğimde kıymetli bebek ama çok üstüne düşüyorsun rahat bırak dediler )
Kendi dr umuz hemen kaka tesri yaptırdı Asya 2.5 aydır aynı kilodaydı sadece 60 gr almıştı gelişmemeiş dedi ve kaka testimizde GİARDİA VİRÜSÜ ÇIKTISebebimiz bu dedi eğer getirmeseydin isali düzelirdi virüz yine saklanırdı ve anlamazdık Asya gelişemesdi dedi Herşeye diş dememek lazım dedi ......
Melek bu virüs kendini 1 ay içinde tekrarlar mutlaka kakasında en ufek bir yumaşama cıvıklık olurda hemen gaıta mıkroskopı yaptıracaksın dedı ....Maalesef asya düzeldıktan 1 hafta sonra tekrar isal oldu ...
Ben yıne elimde kaka kavanozu ile hastane labratuar dolaştım burda dikkat diyorum anneler ,,
Tam 3 gün kaka testi yaptırdım temiz çıktı enm son bir labratuar görevlisine asordum cıvık yada püre kaka arasında fark olurmu mikrop hepsinde çıkarmı diye çıkar dedi
Oysa sadece cıvık ve sümükümsü kakada ki mikrop görülebilirimş Asyanın cıvık kaka yapmasını bekledık ve testi yeniledik ve ENTEMA virüsü çıktı 10 gün daha ilaç kullandık sonra Asya düzeldi tam 1 kilo kaybettik .İştahı yeni düzeldi ..herşeye ağzını kapama ve öğürme arada tekrarlıyor
ŞİMDİ LÜTFEN ETRAFI DİNLEMEYİN BEBEĞİNİZİ SİZ TANIYORSUNUZ VE HER BEBEK FARKLI DİŞ ÇIKARMA BEBEKLERDE İSAL YAPMAZ BEBEKLER KAŞINTILARINI GİDERMEK İÇİN HERŞEYİ KEMİRİYORLAR VE MİKROP KAPIYORLAR BU DA İSAL YAPIYOR BU BİR HASTALIK VE TEDAVİ EDİLMELİ.KENDİ KENDİNE GEÇMESİNİ BEKLEDİĞİNİZDE BELKİ İSAL GEÇİYOR AMA İŞTAHSIZLIK UYKU BOZUKLUĞU YAPIYOR .ÖZELLİKLE EMEKLEYEN VE HERŞEYE ULAŞAN BEBEKLER DAHA KOLAY MİKROP KAPARLAR
Düzenleyen melek uslu - 20 Eki 2008 Saat 15:16