Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - inek sütü allerjisi&bronşiolit
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Foruminek sütü allerjisi&bronşiolit

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ilkay Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 29
Mesajın Direkt Linki Konu: inek sütü allerjisi&bronşiolit
    Gönderim Zamanı: 25 Kas 2008 Saat 22:25
 Bey merhaba,

Oğlum 9 aylık. 8 aylık ölçümlerinde 10 kg. ve 75 cm. idi.

3,5 aylık ve 7 aylıkken bronşiolit, 8 aylıkken krup geçirdi. 7 aylıkken kanda yapılan allerji testlerinde, IgE 190, inek sütüne düşük pozitif (0.52) diğer (ev tozu vb.) ise negatif bulunmuştu. Bunun üzerine doktorumuz tüm inek sütü proteini içeren mama, yoğurt, muhallebi vb. yi bebeğin diyetinden çıkardı. Piyasaya yeni çıkan keçi sütü mamasını tavsiye etti. O mamadan yoğurt yapmayı denedim ama tadı iyi olmuyor, bebek yemiyor. Oğlum inek sütü yoğurdu veya maması yerken hiç deri döküntüsü, kanlı kaka vb. olmamıştı. Ancak 4 ay boyunca kolik ağlamaları oldu. Bazı yerlerde bunun inek sütü allerjisi ile ilgili olabilieceğini okumuştum.

Geçirdiği bronşiolit ataklarının inek sütü allerjisi nedeniyle olduğu konusunda kafamda şüpheler var. Anne sütü vermeye devam ediyorum ancak artık inek sütüne de başlamak istiyordum. Bu durumda tek kalsiyum kaynağı benim sütüm ve keçi peyniri ve ne kadar daha emzirebileceğimi bilemiyorum. Sizce tüm inek sütü ürünlerini kesmeli miyim ? En azından yoğurt veremez miyim ? İleride kalsiyum eksikliği ve gelişme bozukluğu olmasından çok korkuyorum.

Toza allerjisi olmamasına karşın evdeki halı, kilim vb. yi de kaldırın dedi doktorumuz. Acaba ileride başka allerjiler de gelişebilir mi ? Allerjik astım olmasından korkuyorum bebeğimin. Ne tür önlemler almalıyım? Nelere dikkat etmeliyim ?

Bir diğer sorum da şu: 7 aylıkken yapılan hemoglobin düzeyi 11.3 g/dL. Kan damlaları içmeye başladıktan sonra kusmaya başlayınca ben de damlaları kestim. Kansızlık sorunu oluşur mu ? Sebze pürelerindeki et yeteri kadar kan yapmaz mı ?

Şimdiden teşekkürler.
ilkay
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119025
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Kas 2008 Saat 09:37
Pek allerjiye benzemiyor, siz bir deneme yapın, süt ve mamüllerinden sıra ile ve azdan başlayarak verin bakalım bir şey olacakmı...Keçi sütü çok matah değil..Halılarla ve kilimlerlede uğraşmayın, bu aydaki şikayetler, virutiktir. Antibiyotikler cevap vermeyince böyle işler yapılıyor..
Hemoglobin değeri iyi, demir ile uğraşmayın, çocuk çok hasta olur, doktordan çıkamazsınız.
Yukarı Dön
ilkay Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 29
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Kas 2008 Saat 10:12
Doktor Bey çok teşekkürler hızlı yanıtınız için.

Ben yoğurtla başlayacağım çok sevdiği için ancak "birşey olacak mı" derken deri döküntüsünü mü kastediyorsunuz ? Yoksa tekrar bronşiolit olursa mı allerji kökenli olduğunu düşünürdünüz ?

Virüs nedeniyle hasta oluyorsa ve ateşi de hiç çıkmadığı halde bana iki doktor da vent..lin, deks..et ve antibiyotik tedavisi yaptılar. Bu bir çelişki değil mi ?

Şimdi de her nezleli gripli gördüğümde köşe bucak kaçırıyorum bebeğimi ama nereye kadar koruyabilirim ?

Saygılar,
ilkay
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119025
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Kas 2008 Saat 12:03
Deneyip göreceğiz...Eğer allerjisi varsa her iki şekildede ( deri ve solunum) kendini gösterir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.