Bey merhaba,
Oğlum 9 aylık. 8 aylık ölçümlerinde 10 kg. ve 75 cm. idi.
3,5 aylık ve 7 aylıkken bronşiolit, 8 aylıkken krup geçirdi. 7 aylıkken kanda yapılan allerji testlerinde, IgE 190, inek sütüne düşük pozitif (0.52) diğer (ev tozu vb.) ise negatif bulunmuştu. Bunun üzerine doktorumuz tüm inek sütü proteini içeren mama, yoğurt, muhallebi vb. yi bebeğin diyetinden çıkardı. Piyasaya yeni çıkan keçi sütü mamasını tavsiye etti. O mamadan yoğurt yapmayı denedim ama tadı iyi olmuyor, bebek yemiyor. Oğlum inek sütü yoğurdu veya maması yerken hiç deri döküntüsü, kanlı kaka vb. olmamıştı. Ancak 4 ay boyunca kolik ağlamaları oldu. Bazı yerlerde bunun inek sütü allerjisi ile ilgili olabilieceğini okumuştum.
Geçirdiği bronşiolit ataklarının inek sütü allerjisi nedeniyle olduğu konusunda kafamda şüpheler var. Anne sütü vermeye devam ediyorum ancak artık inek sütüne de başlamak istiyordum. Bu durumda tek kalsiyum kaynağı benim sütüm ve keçi peyniri ve ne kadar daha emzirebileceğimi bilemiyorum. Sizce tüm inek sütü ürünlerini kesmeli miyim ? En azından yoğurt veremez miyim ? İleride kalsiyum eksikliği ve gelişme bozukluğu olmasından çok korkuyorum.
Toza allerjisi olmamasına karşın evdeki halı, kilim vb. yi de kaldırın dedi doktorumuz. Acaba ileride başka allerjiler de gelişebilir mi ? Allerjik astım olmasından korkuyorum bebeğimin. Ne tür önlemler almalıyım? Nelere dikkat etmeliyim ?
Bir diğer sorum da şu: 7 aylıkken yapılan hemoglobin düzeyi 11.3 g/dL. Kan damlaları içmeye başladıktan sonra kusmaya başlayınca ben de damlaları kestim. Kansızlık sorunu oluşur mu ? Sebze pürelerindeki et yeteri kadar kan yapmaz mı ?
Şimdiden teşekkürler.
ilkay