Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - mantar enfeksiyonuı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forummantar enfeksiyonuı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
elzem eylül Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 434
Mesajın Direkt Linki Konu: mantar enfeksiyonuı
    Gönderim Zamanı: 05 Ara 2008 Saat 12:37
 hocam merhabalar

benim 18 aylık kıjlarım var.. bir ay önje eylülde pişik oldu. her kaka yapışında kanıyordu ve çok kaşınıyordu. bir çok ilaç kullanmama rağmen geçmedi.dra götürdüğümde mantar olduğunu öğrendim.. cildiye uzmanı ıslak havludan olduğunu söyledi, 2 tane krem verdi. 4 günden fazla kullanmamı söyledi. biraz toparladı ,kaşıntı azaldı..5. gün kontrole gittiğimizde 3 gün daha aynı ilajı kullanmamı söyledi.. 3 gün sonra bu kez kendi çocuk drumuza götürdüm. o da aynı şekilde mantar dedi,bezlerin ve ıslak havluların sebep olduğunu söyleyerek ve biri antibakteriyel diğeri mantar için iki krem verdi. ayrıja masa lambasıyla ışıkbanyosu ve  pişik kremi (nıveanın) önerd.i bir hafta kullandım yine de tam olarak geçmedi..aynı şekilde elzemde de başladı , aynı kremleri onda da kullandım.. iki gün önje bezimizi(hug...s aldım) değiştirdim. aslında daha önje kulladığımız beze döndük. iki aydır farklı bir marka alıyordum( pri...) şuan ezom iyi ama eylül hala düzelmedi.. yine kaka yapınja kanıyor yaraları.. 
 mantar ilacı kullamaya devam etmelimiyim?? zararı olurmu? bunlardan başka ne yapmalıyım? şimdiden çok teşekkür ederim..

Düzenleyen elzem eylül - 05 Ara 2008 Saat 12:39
elzem naz-erva eylül 11.05.2007 anneleri gülay

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118514
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ara 2008 Saat 14:25

Eczanede  : "Eau borique" %3 lük solüsyon hazırlatın , Ultralan pomat alın. Her açtığınızda, temizliğinizi yaptıktan sonra, Eau borique ile nemlendirin, 1-2 dakika sonra Popolin pomat kullanın, sadece günde iki defa popolin yerine ultralan pomat sürün.Kızarıklık geçince sadece popolin ile devam edin.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.