Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - tonsilit
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumtonsilit

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
cerenimo01 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 85
Mesajın Direkt Linki Konu: tonsilit
    Gönderim Zamanı: 14 Ara 2008 Saat 22:05
merhabalar doktor bey.33 haftalık doğdu kızım.şimdi 17.ayın içinde..boy:81cm.kilo 10,5 kg.değerlendirirseniz sevinirim.bayramın 1.günü ateşi çıktı mi....set şurup verdik düştü fakat 4 saat sonra yeniden çıktı.duş aldırdık bu kez ibu....en verirken kustu.acile götürdük boğaz kontrolünde (çubukla kontrolde)tonsilit olduğu anlaşıldı ve ai..ro antibiotik 3 gün ,ateş düşürücü şuruplara ateşi çıktığında 3 gün ,bide pe...rus şurup 3 gün 4 kez devam ettik ateşi düştü.
şimdi iştahıda yerine geldi.fakat mızmızlığı devam ediyor.
şimdi merak ettiğim şu  ateş düşürücü ve antibiotik kullanılması şartmı idi?sizin dediğiniz gibi gribal enfeksiyon olup geçermiydi?
bir sorum daha olacak hocam ateşi 39.7 olunca ateş düşürücü verdim.acaba bu 3 gün boyunca ateş yükselmeden her 4 saatte bir mi ilacı vermek gerekirdi yoksa benim yaptığım gibi ateşin çıkmasını beklemekmi gerekir ?
teşekkürler.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118101
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ara 2008 Saat 09:35
5cm. boy ve 600g. ağırlık fazlası var. Boyuna göre 500g. eksiği var, önemli değil...
Peditus şurubu, Minoset'teki kadar "parasetamol" ihtiva eder, dikkat edin. Parasetamol zehirlenmesine yol açarsınız. Doktorlar okumaz ama siz ilaçların üstünü okuyun.
İlaçların hiçbirine gerek yoktu, ateş düşürmek zorunda değilsiniz. Ateş 38'i geçecek ve çocuk rahatsızlık hissederse ateş düşürücüyü verin. Birde benim ateş ile ilgili makale ve mailleri okuyun.
Yukarı Dön
cerenimo01 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 85
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ara 2008 Saat 16:05
teşekkürler doktor bey.
demek ben doğru yapıyormuşum.ateş yükseldiğinde yani 38-39 olduğunda ateş düşürücü verdim.3.günden sonra ise ateş bi daha yükselmedi.
peki hocam azitroyu kullanma konusunda bişey yazmamışsınız.böyle bir durum tekrar ettiğinde boğazında bademciklerinde beyazlama ve kızarma olduğunda antibiyotik vermeden düşürebilirmiyim ateşi.yazılarınızı okuyorum.hatta aynı soruları sormamak için ve hatta bilgilenmek için verdiğiniz cevapları okuyorum.özellikle ballı limon ve coldmix için teşekkürler.bulunduğum ilde yoktu coldmix istanbuldan getirttirdim hocam.herkese tavsiye ediyorum.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118101
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ara 2008 Saat 09:28
"-ilaçların hiçbirine gerek yoktu-" lafına Azi..o da dahildi...Ateşli durumlarda şüpheli iseniz, "Tam kan sayımı" yaptırın, WBC düşük veya normal ise antibiyotik gereksizdir.

Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 16 Ara 2008 Saat 09:29
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.