Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Aşılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - tekrar pnomokok:((
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumtekrar pnomokok:((

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zeyno18 Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge
Sebebi Hayatım Canım Kızım

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3187
Mesajın Direkt Linki Konu: tekrar pnomokok:((
    Gönderim Zamanı: 25 Ara 2008 Saat 19:38
merhaba kadir bey bu konu hakkında aklıma bugün tekrar bir soru işareti oluştu :(diğer konuların üzerindende gitmek istemedim belki farketmezseniz diyeSmilebizim doktorumuz zeynepi ilk götürdüğümüzde pnomokok aşısının olması gerektiğini 3 dozunda yeterli olacağını söylemişti kızım 18 nisan 2007 doğumlu ilk dozumuzu bize 7.ayımızda yaptı(23/11/2007 tarihinde)2.dozunuda 9 aylıkken dedi fakat kızım ozaman çok hasta olması sebebi ile 10. ayda yapıldı(07/08/2008 tarihinde)son dozuda 18.ayda yaptırmamız gerektiğini söyledi fakat başka bir nedenden dolayı tam 18. ayda yaptıramadık kızım bu ay 20.ayın içersindeve daha 2 gün önce yaptırabildik ama kendi doktorumuz olmadığı için başka bir doktora yaptırdık.ve çok fena moralimi bozduConfusedbana dediği ne kadar dengesiz zamanlamalar bunlar kim dedi bu tarihleri bu son madem neden geciktirdiniz hepsini şimdi boşa vurdurmuş oldunuz bu şekilde yararı olmaz dedi Confusedayrıca 4. doz olduğunu(ismini söyledi ama unuttum rapunzel gibilerinden bişeydi sanırım)o vurulmadan kesinlikle bir yararı olmayacağını zaten onun zamanıda 18. aydı geçti dedi  hiç bişey diyemedim sizin aşı çizelgenize baktım bana sanki çokta olumsuz gibi gelmedi sizden ricam bu konu hakkında birde siz yorum yaparmısınız zar zor yaptırdığımız bu aşıların hepsi şimdi boşamıydıConfused

birde kadir bey aşıyı kolundan yaptırmıştık şuan tam aşı yerinde nohut büyüklüğünde bir şişlik gibi birşey oluşmuş kızım hiç dokundurmuyor ne yapmam gerek...

kusura bakmayın lütfen uzunca bir soru oldu  ilginiz için çok teşekkür ederim saygılar....

Kader, beyaz kağıda sütle yazılmış yazı
Elindeyse beyazdan, gel de sıyır beyazı.....
Yukarı Dön
baharşekeri Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 205
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ara 2008 Saat 19:40
nasıl yani ,pnömokok koldan mı yapılıyor yoksa.
küçüğün kini sağlık ocağında bacaktan yaptılar.
büyük içinde geçen hafta yaptırdık o da bacaktan.
yoksa yanlış mı oldu şimdi

binlerce kez sükürler olsun
Yukarı Dön
zeyno18 Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ara 2008 Saat 19:46
hayır canım ilk ikisi bacaktan oldu busefer zeynepi tutamadık malesef koldan yaptılar  bende anlamadım zatenConfused
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120952
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ara 2008 Saat 09:56
Pnömokok (Prevenar) aşısı 7. ayda başlanırsa, 3 doz yeterlidir, ilk doktorun uygulaması doğrudur. Aralarda, gecikme olması aşının tutması yönünden daha olumludur. Size 4. doz gerekmez. İkinci şahıs(doktor diyemeyeceğim) hiçbir halt bilmiyor.Ben bu kadar cahilce lafların bir arada söylenmesine ilk defa şahit oluyorum.   Siz ilk doktorunuzdan ayrılmayın. Pnömokok aşısının yapıldığı yer o kadar mühim değil. Kol adalesi ufak olduğundan, ağrı ve şişlik daha fazla rahatsızlık verir o kadar. Aşı üzerine etkili değildir.
O şahsın(!) zamanı geçti dediği aşı muhtemelen, Rotarix(veya Rota-Teq) dediğimiz rotavirus aşısı. Bu aşının ilk dozunun 3. aydan evvel yapılma mecburiyeti vardır. 18 ayda nesini konuşuyor, anlamış değilim.
Yukarı Dön
zeyno18 Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ara 2008 Saat 16:11
çok teşekkürler kadir bey sizin verdiğiniz onaylarda içimi bir kat daha rahatlatıyor inanın şuan derin bir of çektim malesef bunları söyleyen aile hekimimizConfusedsağlık bakanlığımız bu aşıyı sağlık ocaklrına getirmeden önce hatta kızıma bu aşıyı ilk vurdurmak istediğimde de hiç gerek yok günümüz şartlarında çok gereksiz okadar parayı boşuna vereceksin demişti ama ben dinlemedim yani yukarıdaki yazdıklarımı söyleyenle bunları söyleyen aynı kişi söylenecek ne kadar çok şey var....
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.