merhaba kadir bey bu konu hakkında aklıma bugün tekrar bir soru işareti oluştu :(diğer konuların üzerindende gitmek istemedim belki farketmezseniz diye

bizim doktorumuz zeynepi ilk götürdüğümüzde pnomokok aşısının olması gerektiğini 3 dozunda yeterli olacağını söylemişti kızım 18 nisan 2007 doğumlu ilk dozumuzu bize 7.ayımızda yaptı(23/11/2007 tarihinde)2.dozunuda 9 aylıkken dedi fakat kızım ozaman çok hasta olması sebebi ile 10. ayda yapıldı(07/08/2008 tarihinde)son dozuda 18.ayda yaptırmamız gerektiğini söyledi fakat başka bir nedenden dolayı tam 18. ayda yaptıramadık kızım bu ay 20.ayın içersindeve daha 2 gün önce yaptırabildik ama kendi doktorumuz olmadığı için başka bir doktora yaptırdık.ve çok fena moralimi bozdu

bana dediği ne kadar dengesiz zamanlamalar bunlar kim dedi bu tarihleri bu son madem neden geciktirdiniz hepsini şimdi boşa vurdurmuş oldunuz bu şekilde yararı olmaz dedi

ayrıca 4. doz olduğunu(ismini söyledi ama unuttum rapunzel gibilerinden bişeydi sanırım)o vurulmadan kesinlikle bir yararı olmayacağını zaten onun zamanıda 18. aydı geçti dedi hiç bişey diyemedim sizin aşı çizelgenize baktım bana sanki çokta olumsuz gibi gelmedi sizden ricam bu konu hakkında birde siz yorum yaparmısınız zar zor yaptırdığımız bu aşıların hepsi şimdi boşamıydı

birde kadir bey aşıyı kolundan yaptırmıştık şuan tam aşı yerinde nohut büyüklüğünde bir şişlik gibi birşey oluşmuş kızım hiç dokundurmuyor ne yapmam gerek...
kusura bakmayın lütfen uzunca bir soru oldu ilginiz için çok teşekkür ederim saygılar....