Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - pekmez hakkında
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumpekmez hakkında

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sporcuanne Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1356
Mesajın Direkt Linki Konu: pekmez hakkında
    Gönderim Zamanı: 31 Ara 2008 Saat 10:01
  günaydın kadire bey cevaplarınızı merakla takip ediyorum biz annelere çok yardımcı oluyorsunuz teşekkürler kadir bey.

benim merak ettiğim kadir bey benim oğlum 3.5 yaşını 4 ay geçti ve kreşe gidiyor ve tabi evde kalan çocuklara nazaran daha sık hasta oluyor bende pekmez içiyorum vitamin şurubu içiriyorum ancak bir çok yerde duyduğum bişey var pekmezi günde 2 kaşıktan fazla içirmeyin deniyor daha fazla içirirsek nolur anlayamadım, pekmezin ne gibi bir zararı olabilir, ben günde 4-5 tatlı kaşığı içiyorum bir sorun olur mu sizce yoksa oğlum istediği kadar içsin mi? beni bu konuda aydınlatırsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler......
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119893
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ara 2008 Saat 10:09
Pekmez, Türkiye haricinde hiçbir memlekette çocuk gıdası olarak kullanılmaz. Sofra şekerinden daha tehlikelidir. Zira saf, "Glikoz" ihtiva eder. Halbuki, sofra şekeri, "Sukroz" dediğimiz bir di-sakkarittir. Yani iki şekerin bileşimidir. Bunlarda Fruktoz ve Glikozdor. Yani insulin uyarıcı etkisi, pekmezin yarısı kadardır. Maalesef bizim cahil doktorlarımız, bunların hiçbirisini bilmezler ve şekeri yasaklayıp, pekmez verirler..
Pekmez eskilerin bir hilesi olup, çocuklardan pahalı şeker ve reçeli saklayıp, ucuz pekmez kakalaması dır...
Yukarı Dön
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ara 2008 Saat 10:13
bunu bilmiyordum kadir bey aydınlattığınız için çok teşekkür ederim, yani içirmiyeyim mi pekmezi faydası yerine zararını mı görürüm??
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ara 2008 Saat 10:16
Şekerli gıdalarla uğraşmayın, fayda yerine zarar verirler. Bunları sadece diğer gıdaları cazip hale getirmek için, "araç" olarak kullanın. Amacınız  pekmez yedirmek olmasın.
Yukarı Dön
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ara 2008 Saat 10:24
çok teşekkür ederim kadir bey bizi bilgilendirdiğiniz için.....
Yukarı Dön
cereniko Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 14
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ara 2008 Saat 13:54
doktor bey ; dün bütün gazeterlde yazı vardı. pekmezin en büyük kalsiyum kaynağı olduğuna dair  yazılar çıktı.özellikle bayanların ve çocukların  kullanması için yazılar vardır.

Osteoporoz Hasta Derneği Başkanı Prof. Dr. Ülkü Akarırmak, kalsiyum açısından çok zengin olan pekmezin, osteoporoz (kemik erimesi) riskini azaltmakta yararlı bir gıda olduğunu söyledi.Şüphesiz pekmez tek kalsiyum kaynağı değil ama pekmezin çok önemli bir kalsiyum kaynağı olduğunu söylemek yanlış olmaz. Çünkü, 100 gram pekmezde 400 miligram kalsiyum var, bu oldukça yüksek bir miktar. Kalsiyum bakımından zengin olduğu bilinen yağsız sütün bir bardağında 245, 100 gram yoğurtta 350 miligram kalsiyum var.”

diye altında çokta açıklamalar var. ben bebeğim şişman olmasını yada şeker ağırlıklı beslenmesini istemiyorum. ama kemiklerinin sağlıklı olmasını ve yeterli kalsiyum almasını istiyorum.

napalım yedirmeyelim mi. yoksa bu pekmezin çeşitleri varmı
CERENİM SEN NASILSAN BEN ÖYLEYİM
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ara 2008 Saat 14:01
Daha evvelcede bahsettim. Gerek demir, gerek kalsiyum, vücudumuza "organik" form olarak geçer. Yani proteine bağlı olmaları gerekir. Bir gıdanın demir veya kalsiyumdan zengin olması, bizin bu gıdadan serbestce faydalanacağımız anlamınada gelmez. Sayın prof. bir hususu atlıyor, proteine bağlı olmayan serbest kalsiyum emilmez. Aynı sulardaki kireç gibi....Veya tebeşir yemek gibi. Biz kalsiyumu, sütlü gıdalardaki şekli ile yani proteine bağlı şekli ile alırız. Pekmez sadece enerji kaynağıdır.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.