Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
Derem
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 45
|
Konu: diş çürümesi Gönderim Zamanı: 02 Oca 2009 Saat 12:17 |
iyi günler doktor bey, 4,5 yaşındaki oğlumun 1 ay önce 3 azı dişine dolgu yapıldı. ön dişlerinde de sorunlu olanlar var. diş fırçalama alışkanlığını 3 yaş civarı edindi. şeker çok seviyor, biz evde kontrol edebiliyoruz ama aile büyükleri ve çevredekiler adeta çocuğu teşvik ediyorlar şeker yemeye. 20 kilo ve 108 cm boyu var. yeme içmeyle ilgili genelde bir sıkıntımız yok. ilk dişi 4,5 aylıkken çıktı. zymfluor vermişti İLK doktorumuz, fakat daha sonraki doktorumuz fluor ihtiyacını sudan karşılayacağını ve fazla florun dişte leke yaptığını söyleyerek bıraktırmıştı. (günde iki bardak süt içiyordu, sizin 250 ml yi geçmesin demenizden sonra azalttık.)
süt dişleri zaten ama daha kötüye gitmesinden korkuyorum. azı dişleri daha geç çıkarmış çekilirse doğru mu bilmiyorum? ne yapabiliriz acaba sağlıklı dişler için? teşekkür ederim.
|
Meleklerimin bir gülüşü herşeye değer...
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 117281
|
Gönderim Zamanı: 02 Oca 2009 Saat 16:30 |
Ben her zaman, süt miktarı 500ml. nin altında olmasın derim. Siz o yazıyı nerede okudunuz ???
Keşke Zymafluoru kesmese idiniz. Şimdi 4 yaşını geçti, gene başlama şansınız var. Günde 4 tablet bir arada verin .Eğer, muntazam diş fırçalama adeti varsa, 3 de verseniz olur.Sütlü gıdalardan yarım saat evvel veya sonra olsun.
4cm. boy ve 2.8kg. ağırlık fazlası var.Boyuna göre 2 kg. fazlası var. Bu lüzumsuz fazlalık.
Her yemekte önceden süt verip, biraz iştahını kısmanız gerekir. Sütte üst sınır yok, isterse 2 litre bile içebilir. Tabii diğer et ve meyvasını yemek şartı ile...
Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 02 Oca 2009 Saat 16:31
|
 |
Derem
Üye
|
Gönderim Zamanı: 02 Oca 2009 Saat 22:33 |
teşekkür ederim. karıştırdım galiba. sütün fazlasının kansızlığa yol açabileceğini okumuştum. yaklaşık 1 aydır günde bir bardak süt veriyoruz. zymofluora hemen başlayacağız.
|
|
 |
Derem
Üye
|
Gönderim Zamanı: 02 Oca 2009 Saat 22:57 |
özür dileyerek birşey daha sormak istiyorum. 5,5 aylık kızımın dişi çıkmadı henüz. dişin kolay çıkması için vermişler bir tanıdığımızın bebeğine. zymafuor dişi kuvvetlendirme amaçlı olduğu için çıkınca kullanılması gerekmiyor mu. pek mantıklı gelmedi bana ama bilemiyorum tabi.biz oğluma dişleri çıktıktan sonra başlamıştık.keşke devam etseymişiz. herkes farklı birşey söylüyor. şuan bulunduğumuz yerde zaten alternatifimiz yok.
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 02 Oca 2009 Saat 23:47 |
Zymafluor, sadece ama sadece diş çürümesine mani olan bir ilaçtır. Dişlerin zor veya kolay çıkması diye bir şey yoktur. Bu lafların hepsi palavradır. Dişler çıkarkende bir rahatsızlık olmaz. Bu laf yüzünden Anadoluda pek çok çocuk, ihmale uğradığı ve doktora geç gittiği için maalesef kaybedilmektedir. Doğumdan itibaren, zymafluor en az 10 sene kullanılmalıdır. Dişler 16 yaşına kadar fluor tutarlar. O yaştan sonra dişler fluor tutmazlar.
|
 |
helincan
Üye
Puanlar: 91
|
Gönderim Zamanı: 05 Oca 2009 Saat 09:52 |
hocam.benim 20 aylık bir kızım ve 13 yaşında bir oğlum var.dozları nasıl olmalı?tşk
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 05 Oca 2009 Saat 11:17 |
İki yaşına kadar 1 tablet,2-4 yaş 2 tablet. 4 yaş sonrası (prospektüs) 4 tablet der ama, muntazam diş fırçalayan çocuklarda 3 tanede yeterlidir.
Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 06 Oca 2009 Saat 09:37
|
 |
zvarol
Üye
Puanlar: 31
|
Gönderim Zamanı: 06 Oca 2009 Saat 00:01 |
Hocam kızım 19 aylık, tablet halinde almayı reddediyor. Aylardır deniyorum ama hala başarılı olamadım. Başka bir şekilde verilebilir mi? Yediklerine yada suyuna karıştırmak doğru mu danışmak istedim.
|
 |