Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
dengem
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 43
|
Konu: zatürre Gönderim Zamanı: 15 Oca 2009 Saat 09:48 |
günaydın
15 aylık oğlum
salı...mürekkepli kalemi ağzına aldı ağzı biraz boya oldu
perşembe..hafif hırıltılı öksürük
cuma...gündüz iyi gece ateş
cumart6esi sabah uzmana götürdük boğazıhafif kızarık dedi.mürekkep olayını anlatınca film çekti ve zatürre başlangıcı dedi.3..4 iğne ile eve gönderdi.başka bir uzmana götürdük durumu aanlattık.yeniden film ve kan tahlili.o değer 28 olmuş oğlumda ve hastaneye yatırdılar.orada sürekli serum ve buhar verildi.salı sabah çıktı.evde alfas.d ve kongest kullanıyoruz.oğlum iki günde nasıl zatürre olmuş.genel durumuda hiçbir zaman kötü olmadı.
oğlum için şimdi ne yapabilirim.
vitamin kullanmalımıyım
umarım hastanenin kriz yatırımına kurban olmamışızdır
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118069
|
Gönderim Zamanı: 15 Oca 2009 Saat 11:18 |
Mürekkepli kalem ile hastalığının hiç alakası yok..3-4 iğneden sonra niye başka doktora gittiniz? Eğer geçmedi ise, bu zaten gripal enfeksiyon idi ve iğneleri boşuna oldunuz demektir. Siz aranmışsınız. İkinci doktorda, daha ağır bir tedavi uygulayarak sizi memnun etmeye çalışmış.. Hepsi boşuna, kongest kullandığınız sürece daha kötü olacak.Sizin çocuğunuz hiçbir zaman zatürre olmamış... Vitamin gerekmez.
|
 |
dengem
Üye
|
Gönderim Zamanı: 15 Oca 2009 Saat 11:38 |
hocam iğneleri kullanmadan başka doktora götürdük.yani aynı gün.ilk dr.film sonrasında zatürre başlangıcı deyince şok olduk başka dr da teşhisi doğrularsa rahat edecektik.o doktorda yatış deyince.....ne yapacağımızı bilemedik.oğluma boş yere antibiyotikler mi yüklediler acaba....
kime nasıl güveneceğiz .hocam alfaside devam mı edeyim
teşekkürler...
ya da ne yapayım
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 15 Oca 2009 Saat 13:24 |
Ateşi yoksa, antibiyotikler beyhude dir.
|
 |
dengem
Üye
|
Gönderim Zamanı: 20 Oca 2009 Saat 23:48 |
hocam hastalandığı gün ile on gün sonraki değerleri yazıyorum.sadece bu değerlerle zatürre geçirip geçirmediğini anlayabilir miyiz.yada bilmeniz gereken başka değer var mı.
yada oğlum tam olarak iyileşmiş mi.çünkü ventolin şurup yazmış.alerjik bronşit olabilirmiş.
wbc 12.2 7.48
rbc 5.14 5.03
hgb 12.5 12.3
hct 36.5 35.4
mcv 71 70.4
mchc 24.3 24.5
CRP 24.87 0.35
teşekkürler 
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 21 Oca 2009 Saat 10:24 |
Ventolin şurupmuş, allerjik bronjitmiş, bunların hepsi palavra, sizin çocuk sıradan bir grip geçirmiş o kadar. Allerjik bronşit düşünüyordu, niye antibiyotik verdi? Önce teşhiste bir karar versin.
|
 |
dengem
Üye
|
Gönderim Zamanı: 21 Oca 2009 Saat 10:45 |
hocam sizi çok meşgul ediyorum ama zatürre temizlenmiş ama ciğerlerinde hırıltı var allerjik bronşilit olabilir dedi.kan tahlili sonrasındada seyrek olan öksürüğü için ventolin verdi.sizden öğrendiğim kadarıyla bu tür ilaçlarda kullanmıyorum.
hocam röntgeni ve sonuçları başka uzmana gösrerip zatürre geçirmemişse mahkemeye vereceğim hastaneyi. üç gün boyunca serum antibiyotik buhar...günlük 100 Lr içinnn
sizin desteğiniz sabrınız dürüstlüğünüz için en önemliside HEKİMLİĞİNİZ için teşekkürler...
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 21 Oca 2009 Saat 11:17 |
Hiç boşuna uğraşmayın, doktor bu durumda paçayı kurtarmak için, "-zatürre başlangıcı-" demişti hatırlarsanız. Göreceksiniz, doktor, "- ben zatürre var demedim, zatürre başalangıcı var dedim-" deyip paçayı kurtaracak... Anladınızmı şimdi niye bu, tıpta hiç yeri olmadığı halde ,niçin zatürre veya bronşit başlangıcı diye saçma sapan teşhis koyduklarını.
|
 |