Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Aşılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Asimiz gecikti
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumAsimiz gecikti

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
hacizade Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 172
Mesajın Direkt Linki Konu: Asimiz gecikti
    Gönderim Zamanı: 26 Oca 2009 Saat 22:34
Hayirli sabahlar Doktor Bey;

Gulsum 29.08.2008 dogumlu.70gunluktu rotavirus yapildi ama 20gun once prevenar ilkdoz ve diger asilari yaptirdik, rota 2.dozu soylemediler ben de telastan unuttum. 5ayimzi bitiyor.Rota 2.dozu simdi Yaptirayim mi?
Prevenar 2.dozu martta karma asilari ile birlikte yaptiricam ki 6aylik olucak bebegim;
ilk doza gec basladigimiz icin bir sorun olur mu?

Tesekkurler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118501
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Oca 2009 Saat 09:15
Rotavirus aşısı ne marka olduğu belirtilmemiş, eğer Rota-Rix ise 2 doz yeterlidir. Rota Teq ise, 3 doz yapılacak, mühim olan 8. aydan evvel aşıların yapılmış olması lazım. Prevenar, daha rahat bir aşı, karmalarla yaptırabilirsiniz. Bir başka husus, Rotavirus aşıları arasında en az 1 ay ara olması lazım. Prevenar aşısı 5. ayda başlanırsa, takip eden dozlar: 7. - 9. -ve 15 ayda yapılabilir.
Yukarı Dön
hacizade Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Oca 2009 Saat 18:28

Rotateg markasi.O halde 3doz olacacak.12.1.09 pentaxin karma ve prevenar oldu.

Rota 2.dozu hemen yapabilir miyiz?1ay olmadi onceki asilarla arasi ama olu asi sanirim rota?Hemen yapalim mi?

29.08 dogumlu.12.01 de prevenar ilk doz oldu.
12.3.09 da hepatitb b-karma 3.doz-pentaxim(prevenar) 3u birden yapilarbilir mi ayni gunde?
Rotategi 3.dozu 8aydan once bitiririm dediginiz gibi.

Düzenleyen hacizade - 27 Oca 2009 Saat 18:51
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Oca 2009 Saat 10:17
Aşılar arası en az 1 ay olacak... değil üçü, beşi bir arada bile yapılabilir. Pentaxim'de zaten 5 aşı bir arada.Denk gelirse, rotateq aşılarını karma aşı günlerine denk getirin.
Yukarı Dön
hacizade Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Oca 2009 Saat 10:23

Hocam afedersiniz ama tam anlayamadim.

Rotateg olu asi degil mi?

Bir onceki asilar dedigim gibi 12 ocakta yapildi.Bugun mu yaptirayim rotateg 2.dozu 12 subatta mi?
Bu durumda 12 martta diger asilari ile birlikte prevenar ve rotateg 3.dozu da yaptirim ve biter. 12 mart 7.ay oluyo.rota icin gecikmis olmamak icin tekrar tekrar soruyorum.
Zahmet veriyorum.tesekkurler.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Oca 2009 Saat 10:41
Doğru, 12 Şubatta 2. doz RotaTeq olur, 12 Mart'da 3 doz RotaTeq, Pentaxim, Prevenar olur..
Yukarı Dön
hacizade Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Şub 2009 Saat 13:04
Doktor Bey;

Simdi saglik ocagindan geliyorum.:( 12 martta olmasi gereken prevenar 2.dozu bugun yaptilar yanlislikla. Bir de sol bacagindan yaptilar.oda hib di galiba.Farkettim , soyledim , kivirdi; gec baslamissiniz bir ay arayla da yapilir diye.
Yaptilar iste. Nolucak? Bir zarari var mi? 3.dozu ne zaman yaptiricam bu durumda.

Bir de rotateg 2.dozumuz da gecikmisti.Bugun yapilicakti ama urfadyim malesef ve hicbiryerde bulamadim asiyi. Ancak yarin olurmus ellerinde siparis verseler. Onumuzdeki ay istanbulda olucam.6bucuk aylik olucak ozaman gulsum.2.dozu erteliyim mi? 3.dozla birlikte yetisir mi?
Durum bu... Iyi ki varsiniz iste yine...

Düzenleyen hacizade - 12 Şub 2009 Saat 13:34
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Şub 2009 Saat 15:47
3. dozları, 2 ay sonra yaptırın. Rotateq birinci doz yapıldığı için şanslısınız. Bundan sonra mühim olan 8. aydan evvel Rotateq'in son dozunun verilmiş olması lazım. Bugün yapılan aşılar nedeni ile, en az 1 ay geçtikten sonra RotaTeq aşısı yapılabilir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.