Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - grip
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumgrip

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
bilgeakgun Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

hepimiz hilalcigiz:)

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1906
Mesajın Direkt Linki Konu: grip
    Gönderim Zamanı: 29 Oca 2009 Saat 09:00
Kadir Bey Merhaba

Dün akşam işten eve geldiğimde 16 aylık oğlumun grip olduğunu gördüm,yoğun burun akıntısı hapşırık ve öksürük var,burnu tıkalı, ateşi yok keyfi yerinde ama gece uykusu zehir oldu,bütün gece ağladı,ağzı hep açıktı,ne cold mix ne vicks hiçbiri fayda etmedi,burnunu açamadım,acaba bu yaş grubuna göre ilaçlı burun spreyi var mıdır kullanabileceğim,serum fizyolojik denedim ama asla izin vermiyor burnuna dokunmama,ben daha önce kendim için otrivine kullanmıştım ama bebeğim için kullanılabilir mi?
Sevgiler

Düzenleyen bilgeakgun - 29 Oca 2009 Saat 09:50
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118370
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Oca 2009 Saat 10:49
Çocuklar için, İliadin Pediatrik damla veya sprey var. Günde 2 defa 2'şer damla, en fazla 3 gün kullanabilirsiniz. Cold-mix'e devam..
Yukarı Dön
DİLEK08 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 222
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Oca 2009 Saat 12:52

mrh kadir bey.kızım 10 gündür gripti.şu an sadece hafif öksürük ve burun akıntısı kaldı.şimdi ben grip oldum bu aşamada tekrar kızıma bulaşırmı?

bir başka sorumda hastayken hiç bir şey yememişti.anne sütüde almadı.şimd az da olsa yiyor ama kabız oldu.3 gündür çok kalın ve az miktarda kaka yapıyor.ne yapabilirim?

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Oca 2009 Saat 13:09
Çocuğun bağışık olduğu bir grip mikrobu ise, tekrar çocukta hastalık yapamaz. Kabızlığı daha iyi yemeğe başlayınca düzelecek.
Yukarı Dön
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Oca 2009 Saat 13:00
Kadir bey tekrar Merhaba
Oğlum dün gece iliadin ve siccnasal dan sonra daha rahat uyudu teşekkür ederim,fakat gün içerisinde gözleri kıpkırmızı,gözlerinden ara ara yaşlar akıyor,hapşırık ve öksürük devam ediyor,gribin tedavisi olmadığını çok iyi biliyorum fakat bu dönemi daha rahat atlatacak ağrı kesici ya da alternatif bazı ilaçlar kullanılabilir mi?varsa bunlar nelerdir?evde aile büyüklerinin baskısına maruz kaldım çocuğu doktora götürmüyorum diye?onlara gribin ilacının olmadığını söylüyorum ama anlatamıyorum Confused 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Oca 2009 Saat 14:20
Sabır... Israrla anlatın, ilaçla 1 haftada , ilaçsız 7 günde düzelir. Sadece benim anlattığım ilaçları verin.
Yukarı Dön
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Şub 2009 Saat 14:47
Kadir Bey Merhaba

Size 7 gün önce 16 aylık oğlumun grip olduğunu yazmıştım,bi kaç gündür hırıltılı nefes ve balgamlı öksürüğü vardı,bugün 16.ayını doldurduğundan boy ve kilo için doktora götürdüm,doktor siz kontrole gelmişsiniz ama bu çocuk çok hasta dedi,grip geçirdiğini söyledim bugün 7.gün olduğunu da ekledim.bronşit teşhisi koydu ve aug...n 2x1,bricanyl 2x1,asist 2x1 (3 gün) ,ciddi bir durum mu diye sordum evet ilerlemiş diyerek beni korkuttu,ama ben yine de size sormadan bu ilaçları kullanmak istemedim.keyfi yerinde burun akıntısı koyulaştı,balgamlı hırıltılı öksürüğü var,sizce durum nedir?
Bu arada 16.ay kilosu 11,2 boy 82 cm çıktı
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Şub 2009 Saat 17:07
Kontrol derseniz, ücret almayacak, oda işine gelmez.Para aldı değilmi??Bronşit ise, Augmentinin işi ne? Değil ise, bricanyl'in işi ne?  Siz sadece serum fiz. ve coldmix kullanın.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.