Merhaba doktor bey,
Şuan 3,5 yaşında olan kızım Eylül'de kreşe başladı ve sık sık hastalanıyor, burun akıntısı-öksürük-üst solunum yolu enf, birkaç kez ilaçsız atlatmayı başardık ama diğerlerinde ilaç kullanmak zorunda kaldık. Bu 4. antibiyotiğimiz oluyor. Haftasonu yine ateşlendi, sadece hafif burun akıntısıyla birlikte bugün okula gideceği için dayanamayıp ve ateş de 48 saati geçince dr.a götürdük. Tabi 1-2 dak. içinde muayene eden dr Suprax yazmış, eşime de boğaz enfeksiyonu ateşi 2 gün daha devam eder demiş. Ben 3 gün ateşini bekleyip öyle ilaca başlamayı önersem de eşimin ısrarı ile dün başladık günde 1 ölçek. İlk dozdan sonra ateş yine her zamanki gibi devam etti 37-38,5 seviyelerinde, sırasıyla calpol ve dolven verdim, bazen çok inatçı oluyor düşmesi uzun sürüyor ve çok çabuk çıkıyor yeniden ve ilk kez bu gece ateşsiz durumu uzun sürdü. Sabah da tereddüt ettim Suprax'ı vermekte. Acaba ateşi 72 saat bekleyip öyle mi başlasaydım, belki vücut savaşı kazanacaktı, ya gereksiz yere kızıma antibiyotik veriyorsam, zaten her ay bir tane kullanmış gibi oluyor. Ne tavsiye edersiniz, acaba ateşi çıkmazsa supraxı kessem mi yoksa devam edeyim mi, genelde ant. bitene kadar denir ama devam edersem de 7 gün yeterli midir?
Hiç içim elvermiyor bu kadar ilaca, bu şekilde vücut direnç değil zayıflık kazanmaz mı? Niye hemen ant. yazılır?
Şimdiden çok teşekkür ediyorum, cevabınızı dört gözle bekliyorum. Kolay gelsin...