Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - sık antibiyotik canımı sıkıyor
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumsık antibiyotik canımı sıkıyor

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
elhirpektas Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2
Mesajın Direkt Linki Konu: sık antibiyotik canımı sıkıyor
    Gönderim Zamanı: 09 Şub 2009 Saat 10:53

Merhaba doktor bey,

Şuan 3,5 yaşında olan kızım Eylül'de kreşe başladı ve sık sık hastalanıyor, burun akıntısı-öksürük-üst solunum yolu enf, birkaç kez ilaçsız atlatmayı başardık ama diğerlerinde ilaç kullanmak zorunda kaldık. Bu 4. antibiyotiğimiz oluyor. Haftasonu yine ateşlendi, sadece hafif burun akıntısıyla birlikte bugün okula gideceği için dayanamayıp ve ateş de 48 saati geçince dr.a götürdük. Tabi 1-2 dak. içinde muayene eden dr Suprax yazmış, eşime de boğaz enfeksiyonu ateşi 2 gün daha devam eder demiş. Ben 3 gün ateşini bekleyip öyle ilaca başlamayı önersem de eşimin ısrarı ile dün başladık günde 1 ölçek. İlk dozdan sonra ateş yine her zamanki gibi devam etti 37-38,5 seviyelerinde, sırasıyla calpol ve dolven verdim, bazen çok inatçı oluyor düşmesi uzun sürüyor ve çok çabuk çıkıyor yeniden ve ilk kez bu gece ateşsiz durumu uzun sürdü. Sabah da tereddüt ettim Suprax'ı vermekte. Acaba ateşi 72 saat bekleyip öyle mi başlasaydım, belki vücut savaşı kazanacaktı, ya gereksiz yere kızıma antibiyotik veriyorsam, zaten her ay bir tane kullanmış gibi oluyor. Ne tavsiye edersiniz, acaba ateşi çıkmazsa supraxı kessem mi yoksa devam edeyim mi, genelde ant. bitene kadar denir ama devam edersem de 7 gün yeterli midir?

Hiç içim elvermiyor bu kadar ilaca, bu şekilde vücut direnç değil zayıflık kazanmaz mı? Niye hemen ant. yazılır?

Şimdiden çok teşekkür ediyorum, cevabınızı dört gözle bekliyorum. Kolay  gelsin...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118260
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Şub 2009 Saat 12:09
Eğer antibiyotikle iyileşecek bir hastalık olsa idi, antibiyotik verdikten, 12 saat sonra ateşi düşer ve bir daha çıkmazdı. Eğer ateşi ertesi gün düştü ise, antibiyotiği hiç olmazsa, 5 gün verin.
Yukarı Dön
elhirpektas Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 2
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Şub 2009 Saat 12:18
Aslında şimdi hesapladım tam 12 saate tekabül eden bir saatte ben ateş düşürücü vermişim yani uyumadan önce ve gece bir daha da çıkmadı, o zaman ant. etkisini gösterdi diyebiliriz öyle mi?% gün veriyorum o halde. Bu jet yanıtınız için çok teşekkür ediyorum size.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.