Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Yattığı yerden kalkamıyor ..!
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumYattığı yerden kalkamıyor ..!

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
N.Y. Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 39
Mesajın Direkt Linki Konu: Yattığı yerden kalkamıyor ..!
    Gönderim Zamanı: 28 Şub 2009 Saat 23:26
Doktor bey merhabalar,

Arkadaşımın kızı 13 aylık. Kilosu 10.3 boyu 78.

Tam anlamıyla yürümüyor daha ama, yattığı yerden oturur pozisyonuna geçemiyor, oturduğu zaman tutunarak ayağa kalkamıyor. Emeklemiyor.

Bunun için doktora gitmeye gerek var mı? Ya da önerebileceğiniz bir tahlil gerekiyor mu?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117645
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Mar 2009 Saat 10:19
Bu çocuğu daha şimdiye kadar hiç doktor görmedimi? İnşallah aşıları yapılmıştır. Çocuk doktorunun, gerekirse nörolog doktor tarafınan görülmesi gerekebilir.
Yukarı Dön
mihrili Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 6
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Mar 2009 Saat 18:33
doktor bey o arkadaş benim:))
evet kızımı bi kaç çocuk doktoruna götürdük muayene ettiler yürüttüler hiç bir sorun yok dediler zamanla yapacağını söylediler hatta bazı tahlilelrde yaptırdık
ldh,ck,hormon,troid.mg,ca hepsi normal çıktı
kızım gayet güzel yürüyor ama sorun yattığı yerden oturur pozisyona geçemiyor birde hiç emeklemedik poposunun üstünde ilerleyerek gidiyordu
şuan oturduğu yerden bir yere tutunarak dizlerinin üsütüne kadar kalkıyor biraz destek verince ayağada kalkmaya da başladı yani kızım herşeyi geç yaptı aslında oturması dönmesi gibi biraz tembel bi bebekti hep babamızda öle imiş
bu durumda endişelenmelimiyim nöroloğa göstermemiz gereklimi iyi çalışmalar....
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117645
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Mar 2009 Saat 19:06
Siz anlatınca durum normalleşti.. Arkadaşınızın yazısını bir okuyun. Baya paniklemiştim yani..Neyse, geçmiş olsun, biraz "fış fış kayıkçı" oynayarak bel adalelerini kuvvetlendirin. (ellerinden tutacaksınız, kürek çeker gibi yatırıp, oturtacaksınız)
Yukarı Dön
mihrili Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 6
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Mar 2009 Saat 21:25
doktor bey şimdiye kadar sizin gibi çok cabuk cevap veren bir hekime rastlamadım çok çok teşekkür ederim sorularımızı yanıtsız bırakmayıp bizleri bilgilendirdiğiniz için iyi çalışmalar diliyorum
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.