Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ağzında bekletiyor
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumAğzında bekletiyor

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
N.Y. Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 39
Mesajın Direkt Linki Konu: Ağzında bekletiyor
    Gönderim Zamanı: 03 Mar 2009 Saat 22:33
Doktor bey merhabalar,

Kızım 13 aylık. İştahsız bir çocuk ve yemeklerini zar zor yiyor.  Bazen yiyecekleri her ne olursa olsun ilk kaşıktan itibaren daha tadına bile bakmadan ağzında bekletiyor, neredeyse 1 dakikayı buluyor. Bazen yutmayıp tükürüyorda. Sonra normale dönüyor.

Yaklaşık 1 haftadır yine aynı, ilk kaşıktan itibaren ağzında tutuyor, yutmuyor, tükürüyor, yutturmak için türlü şeyler deniyorum.Confused

Bu ağızda bekletme olayı neden kaynaklanıyor Doktor bey?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 119016
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Mar 2009 Saat 09:44
Anadolunun bir lafı vardır. "Tok ağırlaması zordur" derler. Belliki çocuğunuz çok sık yedirildiği için, artık yemek istemiyor. İşte bu tepkiyi gösteremeyen çocuklar şişman oluyorlar. Çok üstüne düşmeyin, birazda kendinize başka meşgaleler bulun, makarame filan yapın..
Yukarı Dön
N.Y. Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Mar 2009 Saat 09:51
Doktor Bey,

Çok sık yedirilmiyor. Zaten ben çalışıyorum, kızıma annem bakıyor. Aç kalsa dahi ağzında bekletiyor tadına bile bakmadan.

Şuan 4 dişi var. iki altta, iki üstte olmak üzere. Üstteki dişlerinin her iki yan tarafında kabarmış iki adet dişi var, ama patlamamış halde. Dişle alakalı olabilir mi?

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Mar 2009 Saat 10:44
Kesinlikle dişlerle bir alakası yok, Anneanneler çocuk beslemede tam bir canavardırlar, siz emin olun çocuğunuz tıkabasa zaten yemiştir, siz hiç uğraşmayın. Ayrıca çocuğunuzda bir kilo eksikliği varmı???
Yukarı Dön
N.Y. Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Mar 2009 Saat 10:59

Kızım 13 aylık ve 10 kilo, boyu 74cm.

Günlük süt miktarı yoğurt, muhallebi ve peynir olmak üzere, gece de içtiği süt dahil toplam 700gr.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Mar 2009 Saat 11:54
700g. ağırlık fazlası var. Aldığı miktarlarda iyi.Daha ne olsun!! Siz sıkmayı canınızı, nasıl olsa gönüllü bir bakıcınız var, siz hayatınızı yaşayın.
Yukarı Dön
N.Y. Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Mar 2009 Saat 12:13
Doktor bey,

Çok teşekkür ediyorum. Yanıtınız, öneriniz yine beni çok rahatlattı. İyi ki bu foruma üye olmuşum, iyi ki sizi tanıma fırsatım olmuş.

İyi ki varsınız.Clap

Yukarı Dön
N.Y. Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Mar 2009 Saat 13:57
Ayrıca,

Yaklaşık 1 ay önce boğazımda ağrı vardı ve yutkunurken ağrıyordu. Doktorun verdiği ilaçlar mideme dokundu ve bende sadece soğuk algınlığı hapını kullanmıştım. Geçen hafta sonu yine başladı boğaz ağrım.

Pazartesi günü doktora gittim. Bu defa farklı doktor vardı. Doktora 1 ay önce aynı hastalığın olduğunu ve tekrar neden acaba aynı hastalığın tekrarladığını sordum. Bana cevabı aynen şuydu; "Benim şimdi bunu açıklamam yarım saat sürer..." Hiç bir şey diyemedim tabi. En azından bir kaç cümle ile bile açıklama gafletinde bulunmadı.

Sizin tüm annelere buradan en ince ayrıntısına kadar bilgi verdiğinizi, önerilerde bulunduğunuzu görse ne yapar acaba?

Bir çok doktor sizin tırnağınız olamaz diyorum. Hele ki internet ortamında, en ince ayrıntısına kadar bilgi vermeniz, yılmadan, bıkmadan her soruya cevap vermeniz gurur verici.

İzninizle sizi ayakta alkışlıyorum.Clap

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.