Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
handeezgi
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 65
|
Konu: Boğaz Enfeksiyonu Gönderim Zamanı: 12 Mar 2009 Saat 16:02 |
merhaba kızım 14 10 2004 doğumlu ve sürekli boğaz enfek.oluyor 1 hafta önce de ateşle başladı daha doğrusu önceboğazda gıcıklanma uykudan ağız kuruluğu ile uyanma ve yüksek ateş.boğaz kültürü yaptırdık temiz çıktı ceftinex kullandık ilk 3 gün ateş düştü daha ilaç bitmeden yine başladı.biter bitmez sefazol 2x1 iğneye başladık 3 gün bu gün sondu ateş düştü ardından da sef süspansiyon 4x1 önerdi şimdi ona başlıcam.bu tedevi nekadar doğru bilmiyorum evet haman ant.'e hayır ama mecbur kalıyoruz ve basit viral enf. geçirmiyoruz.Çok sık bunu yaşıyoruz tahminimce geniz eti var ama kesin değil bunu aldırsak boğaz enfk kurtulurmuyuz?bide bu tedavi sizce ağarmı gerekli mi böyle bi durumda .Teşekkürler saygılar
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118272
|
Gönderim Zamanı: 12 Mar 2009 Saat 18:24 |
Benim hiçbir hastam (1982'den beri) böyle bir tedavi almadı.. Ceftinex memenjiti bile kurutur, ama viruslar üzerine etkili değildir. Eğer teşhis doğru olsa idi, ateşi ertesi gün düşerdi...İsterseniz bir kan sayımı yaptırıp bana yazın.
|
 |
handeezgi
Üye
|
Gönderim Zamanı: 12 Mar 2009 Saat 18:36 |
teşhis boğaz iltihabı dendi peki kan sayımı niye gerekli
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 12 Mar 2009 Saat 18:42 |
Eğer viral enfeksiyon ise WBC düşük çıkar, antibiyotiğin gerekli olduğu durumlarda WBC yüksek çıkar. Her boğaz iltihabı bakteriel değildir. 10 boğaz ilthabından 1 veya 2 si antibiyotik gerektirir.
|
 |
handeezgi
Üye
|
Gönderim Zamanı: 12 Mar 2009 Saat 18:43 |
doktorların teşhisi tonsilit ve hep ağar tedaviler geçirmek zorunda kalıyoruz buda hem çoçuğu hem bizi yıpratıyor.tonsilit olduğunda boğazları o kadar şişiyo ki 1 hafta içinde su dan başka bişey yiyip içmiyo.Eğer geniz eti var ise bunu nasıl anlarız ve aldırmak iyi olurmu
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 13 Mar 2009 Saat 09:15 |
Geniz eti ve bademcikler, "lenf bezeleridir". Enfeksiyonlarda mikroplarla mücadele ederken büyürler. Bunlar zararlı değildirler. Vazifeleri budur ve hastalık yapmazlar. Hastalığı, bunların büyümesine sebep olan bakteri veya viruslar yaparlar. Zamanla çocuklar bu mikropları aldıkça bu lenf bezelerinin oluşturduğu "antikorlar" nedeni ile , mücadele lenf bezelerinden, antikorlara kayar.Antikorlar, mikropları yok ettiği için, lenf bezeleri daha az çalışırlar ve gittikçe küçülürler.
|
 |
handeezgi
Üye
|
Gönderim Zamanı: 13 Mar 2009 Saat 18:16 |
merhaba Kadir bey dün konuşmuştuk ama aklımda bazı sorular kaldı.bu tedavimiz bitince kan tahlili yaptırsam olur mu?Sanırım ilaç kullanırken yaptıramıyoruz.Ne tahlili önerirsiniz?En son böyle hastalandığında boğazdaki iltihab tüm vücudunu sarmıştı ve 3 gün Uludağ Üniversitesinde yattık.Bu yüzden yine böyle olacak diye korkuyorum.Bu olay 6 ay önceydi ve sonra şimdiye kadar hiç hastalanmamıştık.Buarada bize koruyucu olarak bronco vascom diye bir ilaç önerdiler bunu da kullandık ama % 50 faydasını görürsünüz demişti ve ben faydalı olduğuna inandım.bize nasıl bir yol önerirsiniz ona göre bir yol çizmek istiyorum teşekkürler
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 14 Mar 2009 Saat 09:33 |
Artık tahlil gerekmez, bir daha ateşlendiğinde, "Tam Kan Sayımı" yaptırın, konuşalım. Bronco vascom sizi korumaz. Aşırı antibiyotik kullananlarda ve aşırı steril ortamda büyütülen çocuklar içindir. Bakteri ihtiva eder, o zamana kadar alması gerektiği halde alamadığı bakterileri verir.
|
 |