Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
erınç
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 85
|
Konu: kulağı kaşınıyor galiba Gönderim Zamanı: 08 Nis 2009 Saat 19:32 |
merhaba kadır bey oglum 12 aylık 2 gundur sol kulagını devamlı kaşıyor rahatsızda oluyor bellı peş peşe kaşıyınca kendı kendıne sınırlenıyo tabı kaşındıgını ben tahmın edıyorum sorun ne anlamadım neden sureklı aynı kulagını kaşıyor bırde benım bogazım gıcık yapınca yada hafıf agrıdıgında sankı kulagım kaşınıyormus gıbı oluyor ondada oyle bışi olabılırmı bogazından olabılırmı yanı yada ben yanlışmı dusunuyorum
|
olusum benım (NURGÜL)
|
 |
edis13
Katılımcı Üye
Puanlar: 223
|
Gönderim Zamanı: 08 Nis 2009 Saat 21:01 |
Kadir Bey benim de oğlum 19 aylık kulağında hafif akıntı var dı doktor muayene de hafif bi iltihap var dedi ve antibiyotik verdi ben de oğlumun huzursuzluğu yok diye ben de vermedim şimdilik bi sorun yok ama bir probleme yol açar mı?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 117226
|
Gönderim Zamanı: 09 Nis 2009 Saat 10:57 |
Kulak iltihapları, iltihap değil, "mekanik " bir durumdur. Daima, gripal enfeksiyonların arkasından olur. Sebebi, hastalık iyileşirken, oluşan ödemden dolayı, Öztaki borusunun kapanması ile orta kulağı nemli tutan sıvının akamayıp, ortakulakta birikerek zara tazyik etmesi ile oluşur.İliadin gibi ilaçlı bir burun damlasını burun deliklerine 3 gün 2x2 şer damla damlatarak halledebilirsiniz.3 günden sonra , serum fizyolojik ile bir hafta daha burunu açık tutmanız gerekir.
Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 09 Nis 2009 Saat 10:58
|
 |
erınç
Üye
Puanlar: 85
|
Gönderim Zamanı: 09 Nis 2009 Saat 18:29 |
kadır bey arkadas benım sorumun peşine yazdıgı için yanlış anlamadıysam ona cevap yazmışsınız kulak kaşıntısıyla ılgılı benı aydınlatırsanız cok sevınırım cevabınız ıçin şimdıden tesekkurler
|
olusum benım (NURGÜL)
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 09 Nis 2009 Saat 18:53 |
İltihaptan ziyade, "kulak kiri "olabilir.Doktorunuz kulağa bakmasını bilmiyorsa, bir KBB doktoruna gidin.Acil bir kulak iltihabı olduğunu zannetmiyorum. Değil kaşımak, ellediğiniz zaman bile iltihap varsa çocuk yeri-göğü yıkar.
|
 |
rabia narin
Kıdemli Üye
Puanlar: 1063
|
Gönderim Zamanı: 09 Nis 2009 Saat 22:36 |
Kadir bey merhabalar, benim oğlumda 3 yaş 4 aylık...geçenlerde orta kulak iltihabı geçirdi fakat sanırım bu aralar tekrarlıyor..dr. gittik kulağı kızarmış dedi,gözleri çapaklı,burnu tıkalı...burnu için st...mar verdi, daha öncede ot...ine vermişti.ikisi arasında ciddi fiyat farkı var siz hangisini tavsiye edersiniz,farkları nelerdir?? göz damlamızda of...rim. gözümüz çok sık akıyor,çapaklanıyor. 1 yaşında göz kanalı operasyonu oldu ama düzelmedi hala:((
sevgiler saygılar
|

o ğ l u m o l m a d a n a s l a . . .
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 10 Nis 2009 Saat 12:07 |
Sterimar, tuzlu su,Otr.. ilaçlı burun damlası. Farklı yerlerde kullanıyoruz. Siz "PHY solizyone" diye damlalar var, çok ucuz, onları kullanın. Burun tıkandığında, göz problemleriniz olacaktır, bol serum fiz. kullanın.
|
 |