Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kusma ishal
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkusma ishal

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zeynep82 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 663
Mesajın Direkt Linki Konu: kusma ishal
    Gönderim Zamanı: 10 Nis 2009 Saat 11:15
iyi günler hocam oğlum 18 aylık yaklaşık 1 haftadır grip gibiydi 2 gündür mızmızlığı üstündeydi dün gece uyumadı zar zor uyudu ama birden uykusunda fışkırtarak kusmaya başladı iyice çıkarttı sonra su verdik yine kustu acile gittik üşütme dedi dr kan tahlili verdi  sabah ishal olmuş sanırım çok yapmış ama şu anda rahat ama  iştahı yok ne yapmalıyız hocam polivit versek olurmu yüzü sapsarı oldu 2 gündür açlıktan sadece çubuk kraker yiyor ayrıca dr emedur fitil dışında ilaç vermedi tahlil sonuçları
hgb.11.8
hct  .37.1
wbc. 6.8
mcv.  71.5
mch. 22.7
değerlendirirseniz sevinirim

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117988
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Nis 2009 Saat 11:32
Hangi Tıbbiyenin, hangi kitabında "üşütme" diye bir hastalık varmış?? Nerde, ne zaman böyle bir ders görmüşler ?? Bu laf, 16. asırdan beri, mikropların bilinmediği devirlerde söylenmiş bir laftır. -Kafayı üşüttü, menenjit oldu, ciğerlerini üşüttü, zatürre veya zatülcemp, oldu, ayaklarını üşüttü, ishal oldu, taşa oturdu, idrar yolu enfeksiyonu oldu gibi saçmalıklar bu asırda da devam ediyorsa, hele Tıp mensupları hastalıkları böyle izah ediyorlarsa, benim tek başına yapabileceğim ne olabilirki?? Sizin çocuğunuz, yediği, içtiği kirli bir gıdadan mikrop kaptı. Vücut, ishal ile bu zararlı maddeden kendini kurtaracak. Antibiyotikler, barsağın içindei kakanın içinde bulunan mikropların, yanına bile yanaşamazlar. Nasıl yanaşacaklar, orada kan damarları yokki!!!
Yukarı Dön
zeynep82 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Nis 2009 Saat 11:35
ilaç vermeye gerek yokmu yani kendiliğinden atacan vücuttan öylemi hocam vitamine gerek yokmu?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Nis 2009 Saat 12:02
Hiçbir şeye ihtiyaç yok.
Yukarı Dön
zeynep82 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Nis 2009 Saat 23:52
hocam 2 gün öncede bahsetmiştim size oğlum kusmuştu diye sizde yediği içtiği bişeyden mikrop kapmış demiştiniz iştahı hala yok sabah çok acıkmış oluyo mama yiyor ama okadar yatana kadar hiç bişey yemiyo ne verirsem reddediyor ne yapacağımı şaşırdım kaç çeşit yemek hazırladıysam gün içinde  yemiyor hata mı ediyorum olan mı yemeli yada hiç bişey vermeden çok acıkmasınımı beklemeliyim yemediği zaman gelişimi gerileyecek diye korkuyorum ayrıca  18 aylık kilo 12.800 boyu 86 cm ne yapmalıyım hocam ayrıca oğlumu araba tutmaya başladı arabada kusuyor bunun için bir öneriniz varmı?bulantı önleyici ilaç falan
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Nis 2009 Saat 11:07
Zaten kilo fazlası var, merak etmeyin, iyileşince eskisi gibi yer. Araba tutmasına karşı, "Dramamine" tablet, 1/4 tablet , yola çıkmadan 10 dakika evvel verin.
Yukarı Dön
zeynep82 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Nis 2009 Saat 12:16
peki hocam yemediği bişey olduğu zaman başka seçenekler sunmak doğrumu yesin diye 3-4 çeşit yemek hazırlıyorum bunu alışkanlık haline getirir diye korkuyorum ayrıca süt et yemiyor sütü mamanın içinde 150mg alıyo okadar birde akşam yatmadan önce marketlerde satılan büyüme küplerinden 2 yada 3 tane yiyor o ihtiyacını karşılarmıki?etide denemediğim yol kalmadı ama yemiyor sadece çorbanın içinde küçük küçük kıyma halinde yiyor onuda canı isterse tabi yememesi gelişimini çokmu geriletir acaba? herkes çok zayıf diyor yüzü küçücük tombik yanaklı değil falan diye söylenip duruyo nasıl bir yol izlemek gerekir ki acaba? 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Nis 2009 Saat 19:02
Et ve süt harici gıdalar karnını doyurur, beslemez. Süt ve etli gıdalar haricindeki gıdaları vermeyin, pekala yer. Sütü soğuk veya dondurma olarakta verebilirsiniz.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.