Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Diş & Ağız
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - dişte leke
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumdişte leke

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Melek Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 99
Mesajın Direkt Linki Konu: dişte leke
    Gönderim Zamanı: 23 Nis 2009 Saat 00:17
Merhaba Kadir Bey,

16 aylık kızımın üst ön  dişlerinde hafif kahverenginde leke gördüm.Tam olarak ağzını açtırıp bakamıyorum ama var.  Nedeni ne olabilir acaba? Şimdiden teşekkürler..
Yukarı Dön
Melek Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 99
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Nis 2009 Saat 01:17
Kadir Bey,
internetten araştırdığım kadarıyla bu lekelere biberon çürüğü ya da şekerli emziklerin neden olduğu çürükler deniyormuş.Kızım hiç biberon almadı ben de hiç şekerli emzik vermedim. Ama halen geceleri emziriyorum. Emzirdikten sonra su verilmeli diye biliyorum ve ben de vermeye çalışıyorum.Sizce  nedeni nedir acaba?

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117923
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Nis 2009 Saat 09:15
Bu aylarda "çürük " olma ihtimali çok düşük. Gıda tortusu olabilir, fırçalama ile çıkabilir, deneyin. Çürümeleri önlemek için, "Zymafluor tab. 0.25mg. " her gün 1 tane şeker gibi yedirin, alamıyorsa, kırın ve biraz meyva püresi ile verin. Süt ve sütlü gıdalardan yarım saat evvel veya sonra olsun...2 yaşından sonra 2 tablet olacak..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.