Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - yine süt
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumyine süt

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
karaca Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 72
Mesajın Direkt Linki Konu: yine süt
    Gönderim Zamanı: 25 Nis 2009 Saat 23:28
merhaba,yazılarınızı inceleyerek 6.aydan sonra bebeğime kutu inek sütü vermeye başladım.zaten mamalar kof şişman yaptığından ve bebeğimde fazla kilolu olduğundan bu yolu tercih ettim..ve bu konuyu çok fazla araştırmamıştım.bugün nette yaptığım araştırmalarda çok farklı görüşler olduğunu okudum.bazıları çok ürkütücü;zeka geriliği,kansızlık vs..kafam çok karıştı.inanın ağladım.ne yapacağımı bilemedim.affınıza sığınıyorum kutu süt vermeye gönül rahatlığıyla devam etmelimiyim,geçmişte annem de bana inek sütü vermiş sağlık sorunum yok ama böyle düşünüp yanlış da yapmak istemiyorum.cvp için şimdiden tşk.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117853
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Nis 2009 Saat 11:01
Mama firmalarının adamlarına itibar etmeyin. Bu mamaların hepsi dışardan ithal. Niye bu kadar önemli ise, Türkiye'de bir tane mama fabrikası yok?? Mama kutularının üstünü bir okuyun. Alman malı zannettikleriniz hepsi ya Polanya'da ya Portekiz'de yapılıyor. Kullandıkları süt ise, Hindistandan ithal. Adamların kendi sütleri, kendilerine yetmiyor. Onlar para kazanacak diye olan bizim fakir fukara halka, devletin dövizine ve sütünü kullanmadığınız gariban çiftçimize oluyor. Şu mama firmalarının dolaylı dolaysız bize verdikleri zararaları bir düşünseniz, bunların ne kalitede insanlar olduklarını anlarsınız. Bunlar para için herşeylerini satabilen insanlar.
Yukarı Dön
selma tok Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 20
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 May 2009 Saat 15:50

Ben 40 günden sonra çocuğuma sütüm yetmediği için mama vermek zorunda kalıyorum. Bu beni çok üzüyor ancak yapabileceğim birşey yok. Sütüm azzzzz... Tüm denemelerime rağmen oğluma yetecek kadar sütüm olmuyor

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 May 2009 Saat 17:07
İlk 4 ayda mali durumunuz el veriyorsa, mama tavsiye ediyoruz. Alamıyorsanız, 1/4 oranında kutu sütlerinden sulandırıp verebilirsiniz.
Yukarı Dön
ESAS Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 5
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ağu 2009 Saat 16:31
Orjinalini yazan: Dr. Kadir Tuğcu Dr. Kadir Tuğcu Yazdı:

Mama firmalarının adamlarına itibar etmeyin. Bu mamaların hepsi dışardan ithal. Niye bu kadar önemli ise, Türkiye'de bir tane mama fabrikası yok?? Mama kutularının üstünü bir okuyun. Alman malı zannettikleriniz hepsi ya Polanya'da ya Portekiz'de yapılıyor. Kullandıkları süt ise, Hindistandan ithal. Adamların kendi sütleri, kendilerine yetmiyor. Onlar para kazanacak diye olan bizim fakir fukara halka, devletin dövizine ve sütünü kullanmadığınız gariban çiftçimize oluyor. Şu mama firmalarının dolaylı dolaysız bize verdikleri zararaları bir düşünseniz, bunların ne kalitede insanlar olduklarını anlarsınız. Bunlar para için herşeylerini satabilen insanlar.

Ülker,Hero baby mama markasını bünyesine kattı ve artık Türkiye'de üretiliyor.
Ben de aynı sizin gibi düşünüp ithal mama kullanmak istemediğimden geçen gün Hero baby'nin promosyonlu bir kaşık mamasını satın aldım.Mama,4.aydan itibaren diye satışa sunulmuş.
Mama içeriğine baktığım zaman Gluten içerir ibaresini gördüm ve çok şaşırdım.
Yani,bu mama firmaları hem 5.aydan önce Gluten verirseniz çocuğunuz Çölyak hastası olabilir diye bas bas bağırıyorlar,hem de Gluten içeren bir mamayı 4 aylık bebeğe yedirtiyorlar.Bu,nasıl bir çelişki anlamadım ki...Unhappy

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ağu 2009 Saat 17:38
Bir dakika..... Bilgi eksikliği var. Gluten vermekle çocuklar "Çöliak" olmuyorlar. Eğer çocukta çöliak hastalığı varsa, çocuğa o zaman dokunuyor. Nerede ise 40 senelik doktorum, hiç çöliak hastam olmadı.. Bu hastalık çok nadirdir. Hele memleketimizde, bunların ataları hiç yaşama şansına sahip olamadıklarından, görme şansımız çok düşüktür. 
Yukarı Dön
ESAS Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 5
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ağu 2009 Saat 21:16
Merhaba Kadir Bey,
Haklısınız,hatalı anlatmışım.Aslında söylemek istediğim şuydu: Özellikle mama firmalarının promosyon olarak dağıttığı bebek bakımı kitapçıklarında hep bunları okuduk:

"Glüten tahıllarda bulunan bir proteindir. Buğday, arpa, yulaf ve çavdarda bulunur, pirinç ve mısırda yoktur. Bazı bebeklerin sindirim sistemi glütene karşı tahammülsüzdür. Bu, çocukta büyüme bozukluğuna kadar gidebilecek sorunlara neden olabilir. Risk almamak için, bebek beş aylık oluncaya kadar glütensiz unların kullanılması tavsiye edilir. "

Diğer taraftan kimse sizin gibi çölyak ülkemizde görülmeyen bir hastalıktır da demiyor ki.Bunun yerine "Sinsi bir şekilde ilerler,belirtileri başka hastalıklara da benzediğinden teşhisi zordur.." gibi cümleler kuruyorlar.Ee,bir taraftan beni çöliakla korkuturlarken ,diğer taraftan kendileri 4 aylık bebeklere neden glutenli mama satarlar;bu çelişkiyi ifade etmek istedim.
Saygılar.. 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ağu 2009 Saat 09:35
Haklısınız, yerden göğe kadar haklısınız. Ama "mamacı" milletinden ne beklenirki??? Bakın, İngiltere'de,"Advertising Standarts Authority" ,televizyonlardaki, Milupa Aptamil'in, İMMUNOFORTİS reklamlarındaki iddiaaların tümünün yalan ve yanlış olduğuna karar vererek reklamı yasaklatmıştır. Hiç bizim ülkede böyla bir girişim varmı?? Bulmuşlar bir köpeksiz köy, havlayıp duruyorlar..
Merak edenler için :http://us.mc1102.mail.yahoo.com/mc/showMessage?sMid=3&&filterBy=&midIndex=3&mid=1_1158_ALgIw0MAATZCSmn%2FaghdMRBdZXI

Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 15 Ağu 2009 Saat 09:37
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.