İyi günler Kadir Bey,
Kızım şuanda 15 aylık, aşı karnesinde yazan tüm aşıları yaptırıyorum, aşağıda detayları mevcut. Çok da uzun yazmışım, lütfen kusuruma bakmayın.
Geçtiğimiz günlerde piknik amaçlı kurulmuş bir tesiste toprakla oynadı, çok keyif aldı. Bu alan keneye karşı Belediye ve (sanırım) orman bakanlığı tarafından ilaçlanıyormuş ancak etrafta bir sürü serbest halde dolaşan Köpek, tavuk v.s. var. Köpeklerin aşıları var mı bilmiyorum, Örneğin oynadığı toprakta on dakika önce bir köpek güneş banyosu yapıyordu veya tuvaletini yapmış olma ihtimali de olabilir.
Hemen ertesi günü de bir site içerisinde, bahçede eşeledi durdu toprağı. Etrafta bir sürü çocuk var ve en çok hayranlık duyduğu şey çocuklar olduğu halde topraktan ayıramadım onu.
Defalarca elini ağzına soktu.
Onu her fırsatta toprağa, çimene atmak istiyorum ama bir hastalıkla karşılaşmaktan da korkuyorum
Sizin önceki maillerinizde yazan böceğe karşı koruyucu ilaçları da süreceğim bundan sonra.
Bu gibi ortamlarda dikkat edilmesi gereken başkaca bir husus var mı?
Fiziksel bir temas olmaz ise hayvanlardan herhangi bir hastalık bulaşabiliyor mu? ya tuvaletini yaptıysa!?
Doğa ile teması için erken mi davranıyorum?
Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.
Saygılarımla
Şimdiye kadar yapılan aşılar;
Hepatit B – Aşı Adı Engerix-B --- (Doğum, 1. Ay, 8. Ay)
BGC-Verem - (3.Ay)
DTB, Palio, HIB – Aşı Adı Pentaxim (2-4-6.Ay)
Pnömokok – Aşı Adı Prevenar (3-5-7.Ay)
MMR – Aşı adı Trivonax (12.Ay)
Su çiçeği – Aşı adı okavax (15. Ay)
Rota Virüs – Aşı Adı Rotateq (2-4-6. Ay)
*Doktorun yazısını okuyamadığımdan aşı isimlerini biraz uydurarak yazdım J
Önümüzdeki dönemlerde yapılacak aşılar;
DTB (18.Ay ve 4-6 yaş)
Palio (18.Ay ve 4-6 yaş)
HIB (18.Ay)
BGC (6 yaş)
MMR (4-6 yaş)
Hepatit A (2 yaş – 2,5 Yaş)
TD (11-12 yaş)
Her ay kontrolünü ve aşılarını ilgili ayda ve neredeyse tam gününde yaptırıyordum. 18.ay aşıları (DTB-Palio-HIB) için de temmuz ayının son günlerinde randevu alacaktım ama tatil için şehir dışında olacağız ve gitmeden aşılarını yaptırsam daha iyi olur diye düşündüm. 17,5 aylıkken yaptırsam olur mu? 15 gün önce olması herhangi bir şeyi değiştirirmi?