Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Aşılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Toprakla oynuyor-Aşılar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumToprakla oynuyor-Aşılar

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
idilim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 97
Mesajın Direkt Linki Konu: Toprakla oynuyor-Aşılar
    Gönderim Zamanı: 04 May 2009 Saat 11:53

İyi günler Kadir Bey,

Kızım şuanda 15 aylık, aşı karnesinde yazan tüm aşıları yaptırıyorum, aşağıda detayları mevcut. Çok da uzun yazmışım, lütfen kusuruma bakmayın.

Geçtiğimiz günlerde piknik amaçlı kurulmuş bir tesiste toprakla oynadı, çok keyif aldı. Bu alan keneye karşı Belediye ve (sanırım) orman bakanlığı tarafından ilaçlanıyormuş ancak etrafta bir sürü serbest halde dolaşan Köpek, tavuk v.s. var. Köpeklerin aşıları var mı bilmiyorum, Örneğin oynadığı toprakta on dakika önce bir köpek güneş banyosu yapıyordu veya tuvaletini yapmış olma ihtimali de olabilir.

Hemen ertesi günü de bir site içerisinde, bahçede eşeledi durdu toprağı. Etrafta bir sürü çocuk var ve en çok hayranlık duyduğu şey çocuklar olduğu halde topraktan ayıramadım onu.

Defalarca elini ağzına soktu.

Onu her fırsatta toprağa, çimene atmak istiyorum ama bir hastalıkla karşılaşmaktan da korkuyorum

Sizin önceki maillerinizde yazan böceğe karşı koruyucu ilaçları da süreceğim bundan sonra.

Bu gibi ortamlarda dikkat edilmesi gereken başkaca bir husus var mı?

Fiziksel bir temas olmaz ise hayvanlardan herhangi bir hastalık bulaşabiliyor mu? ya tuvaletini yaptıysa!?

Doğa ile teması için erken mi davranıyorum?

Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.

Saygılarımla

Şimdiye kadar yapılan aşılar;

Hepatit B – Aşı Adı Engerix-B --- (Doğum, 1. Ay, 8. Ay)

BGC-Verem - (3.Ay)

DTB, Palio, HIB – Aşı Adı Pentaxim (2-4-6.Ay)

Pnömokok – Aşı Adı Prevenar (3-5-7.Ay)

MMR – Aşı adı Trivonax (12.Ay)

Su çiçeği – Aşı adı okavax (15. Ay)

Rota Virüs – Aşı Adı Rotateq (2-4-6. Ay)
*Doktorun yazısını okuyamadığımdan aşı isimlerini biraz uydurarak yazdım J

Önümüzdeki dönemlerde yapılacak aşılar;

DTB (18.Ay ve 4-6 yaş)

Palio (18.Ay ve 4-6 yaş)

HIB (18.Ay)

BGC (6 yaş)

MMR (4-6 yaş)

Hepatit A (2 yaş – 2,5 Yaş)

TD (11-12 yaş)

Her ay kontrolünü ve aşılarını ilgili ayda ve neredeyse tam gününde yaptırıyordum. 18.ay aşıları (DTB-Palio-HIB) için de temmuz ayının son günlerinde randevu alacaktım ama tatil için şehir dışında olacağız ve gitmeden aşılarını yaptırsam daha iyi olur diye düşündüm. 17,5 aylıkken yaptırsam olur mu? 15 gün önce olması herhangi bir şeyi değiştirirmi?

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117998
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 May 2009 Saat 16:42
Fiziksel temastan bile korkmayın. Yeterki, ısırma, tırmalama olmasın.Aşılar şimdiye kadar güzel gitmiş. Prevenar'ın 4. dozunu göremedim, esas mühim olan 4. doz. Zira daha evvelkiler anneden geçen antikorlar nedeni ile kısa etkilidirler. Esas koruyucu olan 4. dozdur. Ben bu yüzden 2 yaşından sonra tek doz yapıyorum.BCG ikinci dozları artık yapılmıyor.Hepatit A' aşısı artık 2 yaştan 1 yaş sonrasına alındı, ne zaman isterseniz olabilir. 5'li karma için 15 gün erken yapılması önemli değil.Bizim yaptığımız aşı, "Polio" ... "Palio" yu Tofaş yapıyor.  ;o)

Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 04 May 2009 Saat 16:43
Yukarı Dön
idilim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 May 2009 Saat 08:12

Palio ya çok güldüm gerçekten :)

Prevenar'ın 4. dozunu şimdi tamamlatabilir miyim ? (Şuan 15 aylık) aşının tam olması için ne yapmamı önerirsiniz?
5'li karma ile birlikte Hepatit A'yı yaptırabilir miyim?

Yardımlarınız için teşekkür ederim.
Yukarı Dön
idilim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 May 2009 Saat 08:47

Aşılar ile ilgili yazınızı tekrar okuyunca gördüm. "Prevenar :(Zatürre) aşısı.2.-4.-6.- ve 12-15 aylar arasında 4 doz,Hiç yapılmayanlarda 2 yaşından sonra tek doz." olarak belirtmişsiniz. Ben şusıralar yaptırsam 4. dozu yakalamış olurum sanıyorum.

Şimdi yakın zamanda yapılacak aşılar ; Prevenar, 5 li karma, Hepatit A

Prevenar'ı - 15 gün içinde yaptırırsam 15,5 aylıkken yapılmış olur / Uygun mu?
5 li karma ve Hepatit A'yı da 17,5 aylıkken yaptıracağım.

Doğru anladım mı Kadir Bey,

Teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117998
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 May 2009 Saat 13:14
5li karma, 3. aşıdan 1 sene sonra olmalı. Birde bir evvelki aşı üzerinden en az 30 gün    geçmeli...Kendinizi çok sıkmayın, belirttiğiniz tarihleri geçersede önemli değil. Esas gerekli olanları yaptırmışsınız...  
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.