Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Yumurtalıkta folikül
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumYumurtalıkta folikül

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
nilang76 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 74
Mesajın Direkt Linki Konu: Yumurtalıkta folikül
    Gönderim Zamanı: 09 May 2009 Saat 13:57
Merhaba doktor bey, Kızımı muayene eden doktor dalağını ve karaciğerini büyük buldu .
Karaciğer bu yaşta olabilir dalak kansızlıktan büyümüş olabilir diye ultrason ve tahlil istedi. Kan tahlili çıkmadı henüz ultrason çektik.
Sonuç: Karaciğer ve dalakta minimal büyüme .
Dalak hilusunda 10mm çapında aksesuar dalakla uyumlu görünüm saptanmıştır.
Uterus ve over lojları normal. Her iki overde sağda en büyüğü 6mm, solda 8mm folikül izlendi.
Bu özeti doktor bey. Bugün c.tesi öğlene kadar çalışıyor diye sonucu gösteremedik. Folikül beni çok korkuttu. 18 aylık kızda folikül olurmu doktor bey. Yoksa erken ergenlik dedikleri böyle bişey mi.
Yukarı Dön
nilang76 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 May 2009 Saat 17:43
Doktor bey kan testlerini de aldık
WBC 18,1 H
RBC 4,03
HCT31  L
HGB10,8  L
MPV6,9 L
lym13,2 H
LYM%73,3 H
GRA%20,2 L
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118463
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 May 2009 Saat 19:53
Hayret bir şey, US da "minimal" bulunan bir karaciğer ve dalağı doktor nasıl elle büyük bulabilir!! Allah göstermesin, bununla ilgili hastalıklarda, karaciğer ve dalak, nerede ise göbek deliğine kadar iner. Ayrıcada kansızlık yok, HGB 10.8 değeri 18 aylık çocuklarda normaldir. Folikülü de kafaya takmayın. Ne yani öbür ay "adet" mi görecek!!!!

Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 09 May 2009 Saat 20:00
Yukarı Dön
nilang76 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 May 2009 Saat 23:25
Doktor bey Karaciğer ve dalakta minimal büyüme neden olur bu minimal büyüme ile ilgili bişey yapmak gerekir mi . Boğazında iltihap varmış. Bundan olur mu
18 aylık normal dalak boyutu kaç olur internette bulamadım. Bizimki 83 mm çıkmış. Eliyle bastırınca dalağı hissetti bunun için büyümüş dedi sanırım.
Bir de ilk doğduğunda da yapmıştık ultrasonu o zaman aksesuar dalak diye bişey demediler . Belki de göremediler. Zararlı bişey mi.
Çok soru sordum biliyorum. Ama uyuyamıyorum, yemek yiyemiyorum. Çok özür dilerim.

Düzenleyen nilang76 - 10 May 2009 Saat 00:33
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118463
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 May 2009 Saat 11:35
Yok bir şey çocuğunuzda. Zaten onların da istediği meraklanmanız ve bu uğurda paraları saçmanız. US da "minimal" olan (minimalin Türkçesi= tesbit edilebilen en küçük) bir karaciğer ve dalak zaten mümkün değil ele gelsin. Bu işlerle uğraşmayın. Bunlar herkezde görülebilen şeyler. US tetkikini başka bir yerde yaptırında bakın doktorun suratı nasıl değişecek...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.