Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Tuvalet Eğitimi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - yine tuvalet eğitimi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumyine tuvalet eğitimi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
epurpletr Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 30
Mesajın Direkt Linki Konu: yine tuvalet eğitimi
    Gönderim Zamanı: 22 May 2009 Saat 09:29
Merhaba Özlem Hanım

Benim sorunumda çoğu anneyle aynı...Çalışan bir anneyim fakat akşamları uzun süre uyanık kaldığı için oğluma ağitimi ağırlıklı ben veriyorum.Benim 31 aylık bir oğlum var.6 ay evvel kısa süreli bir eğitim denememiz oldu.Baktım istemiyor vazgeçtim.3 ay evvel tekrar başladık .Bin bir türlü oyunla lazımlığı ve adaptörü sevdirmiştik.Fakat daha ileri gidemedik.Oğlum herşeyin bilincinde ama çişim geldi demiyor ve geldiği anda bana belli etmeden altına yapıyor.Çişin var mı diye sık sık sormadım çünkü cevap hazır 'yok'.Eğer bişeylere daldırırsan lazımlığa yada klozete oturup çişin yapıyor ve mutlu da oluyor.Yanlız ben gözümün içine baka baka altına yapmasından dolayı çok stresliyim artık ve onada bu yansıyor sanırım,hatta bikaç kez de kızdım.Sanrım çiş yapma konusu çocuğu strese soktu.Artık benden çekindiği ve lazımlıkta oturarak zaman kaybetmek istemediği için yapıyor gibi geliyor.Bu şekilde ilerleme katedemiyoruz.O kirletiyor ben temizliyorum.Ben bir süre altını bağlayıp bu konuyu ilişkimizden çıkarsakmı diye düşünmeye başladım.Bu sefer de beze alışırmı diye korkuyorum.Sizce ne yapmalıyım?
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Haz 2009 Saat 10:55
Özlem Hn

Bu sorunuma lütfen cevap yazın.Çünkü anne olduğumdan beri ilk defa bir konuda kendimi çok çaresiz hissediyorum.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Haz 2009 Saat 09:10
özlem hn cevabınızı merakla bekliyorum
Yukarı Dön
duygu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge
Dedektifler Odası Başkanı :)

Puanlar: 7000
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Haz 2009 Saat 16:33
Merhaba,

Özlem Hanım soruları vakit buldukça ve sırasına göre cevaplamaktadır. Fakat siz altına mesaj yazdıkça sorunuz sıralamada alta doğru gitmekte. Bilgi vermek istedim.Smile

Düzenleyen duygu - 03 Haz 2009 Saat 16:34
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Haz 2009 Saat 23:42
oğlunuzun yaşıntuvalet eğitimi için çok uygun. ancak tuvalet eğitimindeki en önemli noktalardan biri olayı inatlaşma haline getirmemektir. çişini-kakasını yapıp yapmama kararı çocuklar için ilk özerklik çabasıdır ve bu dönemde yaşanan çatışmalar ileriki yaşantıda sorun yaratabilir. 1*2 ay kadar bezlemeye devam edin ve bukonuyu tamamen kapatın. sonrasında da bezini hem gündüz hem gece açın ve alıştırma külotlarından giydirin. çişini yaptığında bir müddet ıslak kalsın, ancak kesinlikle olumsuz bir tepki vermeyin. her tuvalete yapışını sözle ödüllendirin ancak altına yaptığında hiç bir şey söylemeyin ve biraz ıslak kaldıktan sonra temizleyin ve yeni külot giydirin
özlem
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Haz 2009 Saat 16:47
Çok teşekkürler Özlem Hanım.Ben de altını tekrar bağlamaya başlamıştım fakat rutin olarak günde 2 kez (birisi benle,birisi bakıcısıyla) tuvalete gidiyorduk.Bu 2 seferden fazlasına hiç istekli değil.Ben tamamen beze alışmasından korktuğum için böyle bi yöntem izlemiştim.1-2 aylığına konuyu tamamen kapatmak beze daha çok bağlanmasını sağlamaz değilmi?
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Haz 2009 Saat 17:43
beze daha çok bağlanmaz. özerkliğine saygı duyduğunuz hisseder ve bir sonraki denemede hazırsa çok çabuk uyum sağlar
özlem
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Haz 2009 Saat 11:50
Özlem Hn merhaba

Dediğiniz gibi oğlumu bezledik ve o konuyu kapattık,1 ay oldu yaklaşık.Hala oğlumda çok fazla gelişme göremiyorum.Oğlum bezin çok dolmuş kaka yapmışsın vs dediğimde nadiren yaptım diyor yoksa inkar ediyor.Ama bu konu beni çok geriyor,tekrar ne zaman eğitime başlasam diye düşünüp duruyorum ve yine başaramazsak diye korkuyorum.Etrafımda bazı büyüklerde biraz büyüyünce kendi istekli davranacağını uğraşmamam gerektiğini söylüyorlar.Gerçekten öyle olacaksa ikimizde yıpranmasak mı diye de düşünüyorum.Sizin bu konudaki görüşünüz,öneriniz nedir?

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.