Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - idrar yolları...
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumidrar yolları...

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zeyno18 Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge
Sebebi Hayatım Canım Kızım

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3187
Mesajın Direkt Linki Konu: idrar yolları...
    Gönderim Zamanı: 23 May 2009 Saat 09:38
merhaba Kadir bey kızım 3-4 günden beri idrarını yaparken ağlıyor yapmak istemiyor acıyor diyor en sonunda saatlerce tuttuktan sonra ağlaya ağlaya üstünü ıslatıyor... acıyor dediği için idrarını yaptığı kısma baktım ve hafif bir şişlik ve beyazlık gördüm ama dün bu biraz inmişti dün bende aile hekimliğine götürdüm malesef oradada labaratuvarda ne sorun varsa çalışmıyormuşConfuseddoktorumuz birde karnı ağrıyormu diye sordu ilk günü hep dedi karnım ağrıyor diye ama sonra demedi  kan tahliline bakamadı ama kız çocuklarında idrar enfeksyonu çoğunluktadır büyük ihtimalle idrar enfeksyonu araya hafta sonu girdiği için vakit kaybetmeyelim ilaca başlayalım dedi ve supraks diye bir ilaç verdi eczanedede bu ilaç yokmuş zimaks diye bir ilaç vermiş ateşimiz hiç olmadı kadir bey daha önceki yazılarınızı okudum ve nitrit değerin pozitif olması gerekir demişsiniz enfeksyon için şimdi ben ne yapmalıyım bu ilaca başlamalımıyım tahlilsiz ilaca başlamak doğru gelmedi bana ama sizin fikrinizide almak istedim ayaklarını hep sıcak tutmaya çalışıyorum ve bol bol su içiriyorum şu anda elimden gelen bu sizin önerebileceğiniz başka birşey varmı şimdiden teşekkür ediyorum
saygılar kadir bey....
Kader, beyaz kağıda sütle yazılmış yazı
Elindeyse beyazdan, gel de sıyır beyazı.....
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120947
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 May 2009 Saat 19:40
Zimax idrar yolu enfeksiyonlarında çok etkili değildir. Tahlil de yaptıramadığınıza göre,Siz "Bactrim" şurup başlayın, bir hafta verin....Kilo ve yaşını yazmadığınızdan, dozunu bilemiyeceğim.  Ayakların sıcak tutulması ile idrar yolu enfeksiyonlarının bir bağlantısı yoktur. Genellikle kakanın temizlik sırasında öne bulaşması ile idrar yolu enfeksiyonu olur. 
Yukarı Dön
zeyno18 Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge
Sebebi Hayatım Canım Kızım

Puanlar: 3187
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 May 2009 Saat 23:44
idrar yolu enfeksyonunun tek sebebi buysa mümkün değil o zaman kadir bey çünkü doğduğundan beri kesinlikle çok özen gösteririm bu konuya uzun süreden beri bezde yok  ...kızım 25 aylık 12 kilo kadir bey çok teşekkür ederim...
Kader, beyaz kağıda sütle yazılmış yazı
Elindeyse beyazdan, gel de sıyır beyazı.....
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.