Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Virüs
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumVirüs

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Şehnaz Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7682
Mesajın Direkt Linki Konu: Virüs
    Gönderim Zamanı: 01 Haz 2009 Saat 11:37

Hocam Günaydın iyi haftalar diliyorum.
Oğlum bu ayın 19'unda yaşına girecek. Kilosu 9 kg. boyu75,5cm.
Cuma sabaha karşı ateşlenme oldu 38'lerde ve üstündeydi. İnanılmaz huzurlu, sakin olan oğlum gitti. Yerine huzursuz sürekli ağlayan kucaktan inmeyen bir bebek oldu. Gündüz hemen doktora götürdük. Orada ateşi 39,5 ları gördü. Ve çok uzun süre 39'a bile inmedi ateşi. Biz gece Carp..l vermiştik ama hiç etkisi olmadı. Doktorda orada İbuf..n isimli bir ateş düşürücü verdi.
Kontrol etti kulağında birşey yok temiz dedi ama boğazında benek benek iltihaplanma olmuş dedi. Kan, idrar tahlili, boğaz ve idrar kültürü aldılar. Herşey temiz ve normal çıktı. Doktor 'bir yerden virüs bulaşmış"dedi. Antibiyotik (agument..n)verdi ama buna daha başlamıyacağız yarın tekrar gelin görüşelim ona göre başlar yada başlaamayız dedi.
Gece ateşi 40 olunca banyoda yaptırdık indiremedik, hemen doktoru aradık ve antibiyotiğe başlayın dedi. Bizde hemen başladık. Sabaha karşı ateşi düştü daha rahatladı.
Doktora götürdük. Tahlillerin hepsinin temiz olduğunu söyledi. Yalnız birkaç güne kadar ben döküntü bekliyorum dedi. Ben ilkönce döküntü deyince kızamık, kızıl gibi şey geldi aklıma....
Dün akşam vücudunda, kulak arkasında kırmızı yuvarlak lekeler oluştu gerçekten. Hemen tlf açtık döküntü oldu dimi boşuna başladık antibiyotiği dediConfused. Sizi çok telaşlı görünce başlayın dedim dedi birde...
ilacı kolay verme açısından enjeksiyonla veriyorum ilkönce 4,5cc başlattı. Dün akşamki konuşmamızda 2,5cc ver artık dedi. 6 gün kullanacaksınız dedi.
Şimdi hocam, Boğazı iltihaplı demişti şimdide gereksiz kullanıyorsunuz dedi peki gereksiz yere kullanıyorsak antibiyotiği kessem bir zararı olurmu?
Virüs gerçekten döküntü yaparmı?
Kusura bakmayın hocam biraz uzun oldu.Teşekkür ederim.

Düzenleyen NazNiran - 01 Haz 2009 Saat 15:33
Yaşama Sebebim Canım Oğlum Seni Çok Seviyorum
Yukarı Dön
Şehnaz Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Haz 2009 Saat 11:41
Birde cuma günü tüm gün ateşli olduğu için doktor şunu dedi
4 saat aralıklara Carp..l ve İbufe..i verin dedi. Bende ilaca biraz karşı bir kişiyim 4 saati geçerek ama mecburen çünkü hiç ateşi 38'e inmediği için dönüşümlü olarak bir carp..l bir ibufe..i verdik. Bunun bir sakıncası yokmu yani bu kadar çok ateş düşürücü şurup içirmenin.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118501
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Haz 2009 Saat 12:37
Çocuğunuz 6. hastalık geçirdi. Geçmiş olsun. Hiçbir ilaca gerek yoktu, hepsi çöpe!!!!Calpol en fazla 3 defa, İbufenide en fazla 2 defa verebilirsiniz...( Calpol; günde, kilo başına en fazla 50mg., İbufen kilo başına 20mg. verilebilir. ) Sizin verdiğiniz dozlar, çok yüksek. Çocuğun boğazında iltihap filan yoktu... Ayrıcada böyle bir durumda tahilmi gerekiyormuş. Hadi yaptırdın, WBC sayısını düşük gördüğün halde hala antibiyotik vermenin anlamı ne??? Hemde Ankara'da......
Yukarı Dön
Şehnaz Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Haz 2009 Saat 13:19

Dün sizden haber alamayınca telefon açtım. Alin ver döküntü için dedi. Birde Virüs döküntüsü dediniz dimi hocam dediğimde azarladı beni evet dedikya diye...

Şimdi antibiyotiği vermiyorum artık hocam dimi ben onu anladım. Bugün 4 gündür içiyor çünkü...
Valla dediğiniz gibi boğazına ilk gün 'ooo benek benek bayazlık var virüs kapmiş biryerden dedi' ertesi gün 'boğazları kırmızı' dediConfused.
Bu arada antibiyotiği biz gece telefon açtığımızda ateşi 40 oldu ne yapalım diye. Biz telaşlıyız diye başlayın demiş Angry
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Haz 2009 Saat 13:47
Benim ateş ile ilgili makalemi okuyun, esasında ateşten korkmanıza hiç gerek yok.
Yukarı Dön
Şehnaz Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Haz 2009 Saat 10:12
Makalenizi okudum. Yani ateşin bazı durumlarda zararlı olmadığını öğrenmiş oldum. Teşekkür ederim.

Hocam bu arada dün oğluma banyo yaptıracaktım ama kayınvalidem bu durumlarda yıkanmaz çocuk, deyip yıkatmadı. Banyo yaptırmamda bir sakınca varmı?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Haz 2009 Saat 18:59
Hiçbir hastalık çocuğun banyo yapmasına mani değildir. Suçiçeği bile yıkanmadığı takdirde, çok kaşıntı olur. Banyodan hoşlanmamak, bizim atalarımızdan gelme bir alışkanlıktır. Eskiden ayda bir hamama giderlerdi, sonra haftada bir banyo yapar oldular. Batı ülkelerinde olduğu gibi hersabah duş almak, bazılarını bozuyor. 
Yukarı Dön
Şehnaz Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Haz 2009 Saat 08:10

Hocam Günaydın.

OĞlum dün gece inanılmaz huzursuzdu, Sürekli mızırdandı,Emzirdim, biberonla süt verdim, en son saat 2,30'da daldı. Ateşi olmadı. Ama sabah6'ya doğru uyandı ateşini ölçtüm 38,5'du.Confused. Elini yüzünü yıkadım. Kahvaltısını ettirdim. Ateşi düşmeyince Calpol verdim 5cc. Şu anda sakin uyuyor.
Birkaç günden beri parmakları sürekli ağzında mızırdanıyrodu. Acaba diş çıkartiyor olabilirmi. Mayıs'ın 23'ünde ilk dişini çıkardı.
Teşekkür ederim. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.