Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - acil ateşş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumacil ateşş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sarp Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 89
Mesajın Direkt Linki Konu: acil ateşş
    Gönderim Zamanı: 04 Haz 2009 Saat 10:46
merhaba dr bey 8 aylık oğlumun dün burnu akıyordu(renksiz) ve arada hapşuruyordu.akşama doğru elleri ayakları sıcaklaştı ama gayet iyiydi.zaten sizden öğrendiklerimizle hafif seylerde hapa ilaca başvurmuyoruz.ateşi olduğundada ateş düşürücü vermiyordum o atlatıyordu zaten.sizin ateşle ilgili görüşünüzü bildiğim için korkmuyordum.fakat dün gece 4.30 da oğlum ağladı emmek için uyandığında kucağıma aldım kafasının koluma değen kısmı resmen kolumu yaktı.nasıl anlatacağımı bilmiyorum derecemizi bulamadım ama okadar sıcakki sanki çay bardağına çay dolduktan bi 5-10dk sonra sıcak olurya resmen öyle tenimi yakıyordu.elleri ayakları kafası çok çok sıcaktı panik oldum bir an dr götürsek dedim vazgeçtim hemen şimdi antibiyotik falan...ateş düşürücü vermesem mi yine dedim 5-10 dk bekledim ama bu sefer ateş çoktu hiç bukadar çıkmamıştı zaten sık hastalanan bi çocuk değil.calpol verdim iyi mi ettim kötü mü bilmiyorum.ateşi çoktu kaç derece olduğunu da bilemediğim için verdim.ateşi yeni yeni geçti.5.30 geriye uyudu hafilemişti biraz yinede çok sıcaktı.bu gece de olur diye korkuyorum ne yapmalıyım?diğer bir sorum her seferinde ateş düşürücü vermiyorum fakat ateşi kaç derece olursa verelim ne kadara kadar yükselirse önemli değil?herhalde grip gibi onun ateşi birde ateşlenmiş yok konusamıyormuş ateş sonrası olmus diye seyler var bunlardan korktum yani sorum ateşi kaç derece olursa müdahale edelim ?tesekkürler...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118331
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Haz 2009 Saat 11:45
Ateş ile ilgili duyduğunuz korkunç hikayelerin hepsi, ya "menenjit" veya "ansefalit" vak'alarıdır. 8 aylıkta bu derece yüksek ateş, 6. hastalık işaretidir. Eğer öyle ise, 3 gün sonra ateşi düşecek, döküntü dökecek. Hiçbir önemi veya tedavisi yoktur. Döküntü ile beraber, çocuk iyileşir. Genel durumu kötü derseniz, bir kan sayımı yaptırın, WBC sayısı, normal veye düşük ise, gripal enfeksiyon, muhtemelen, 6. hastalık demektir.
Yukarı Dön
sarp Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 89
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Haz 2009 Saat 12:34
teşekkürler dr bey dün geceden beri çok kötüydüm cevap yazacağınızı bilsem 5 te yazacaktımLOL genel durumu iyi keyfi yerinde hafif yine ateşi var.döküntü falan olursa 6. hastalıktır korkup dr a gitmemize gerek yok yani tedaviside yokmuş.peki beni tedirgen eden tek şey var sizde ona cevap vermemişsiniz ateşe en fazla kaça yükselirse ateş düşürücü vereyim? devamlı vermek istemiyorum bağışıklık kazansın diye ama sonra tereddütte kalıyorum dün geceki gibi vermem gerekli mi yoksa gerek yok mu diye bu konuda bişey söylerseniz çokk sevinir ve rahatlarım çok sağolun...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118331
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Haz 2009 Saat 12:53
Öyle bir şey yokki!!! Tehlikeli ateş yok, tehlikeli hastalık var. Menejit, ensefalit gibi... Bu hastalıklardaki beyin harabiyetini ateş değil, mikroplar yapıyor...Eskiden mikropları bilmedikleri için, Ateş ile seyreden bütün hastalıkları tek bir isimde, "Ateşli Hastalık" diye biliyorlardı ve ateşi düşürmekle bu hastalıkları tedavi edebileceklerini zannediyorlardı... Hele bazı kimseleri iddia ettikleri gibi, "-yüksek ateş menenjit yapar-"  lafı, tam komedidir. Benim ateş ile ilgili makalemi sizde okuyun.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.