Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
aslio
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 18
|
Konu: AZI DİŞİ+SOĞUK ALGINLIĞI:( Gönderim Zamanı: 11 Haz 2009 Saat 11:30 |
Merhaba Kadir Bey. Kızım 3 yaşında geçen hafta tatilde burunları akmaya başladı.Tatil dönüşü 4 gecedir hafif ateşimiz vardı dün gece 38,5 a kadar çıktı ateşimiz.Sabahları dişim acıyor diye ağlayarak uyanıyor. en arka diş etleri şişmiş ve kıpkırmızı. Akşam peditus ve calpol verdim. Neler önerirsiniz.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 117093
|
Gönderim Zamanı: 12 Haz 2009 Saat 10:36 |
Peditus ve Calpol aynı ilaç.... Çocuğu zehirleyeceksiniz... Siz verdiğiniz ilacın üstünü okumazmısınız???? Her iki ilaç da 120mg. Asetaminofen yani "parasetamol" ihtiva eder.. Ayrıca Peditus daki diğer "soğuk algınlığı" ilaçları ile akıntı koyulaşır ve arkadan hırıltılar gelir. Ondan sonra da "- bronşit başlangıcı-" gibi sacma sapan teşhislerle çocuğunuzun canına okuyacaklar. Çocuğunuz basit bir "Grip" geçiriyor, benim eski makale ve mailleri okuyun.
|
 |
aslio
Üye
|
Gönderim Zamanı: 12 Haz 2009 Saat 16:41 |
Hocam peditus ve calpolü 8 saat arayla vermiştim. Bu ilaçlarla ilgili yazınızıda sonradan okudum. Gripten ziyade bizi şu anda zorlayan dişlerimiz. Bunun için önerebileceğiniz bişey var mı teşekkür ederim uyarınız içinde..
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 12 Haz 2009 Saat 20:20 |
Dişler hiçbirşey yapmaz... Sizin çocuğun sıkıntısı, "gripal enfeksiyon".. Çok rahatsız olduğunda, Calpol şurup verebilirsiniz. Günlük dozu, kilo başına 50mg. dır.. Çıkan dozu, 3 veya dörde bölebilirsiniz...
|
 |
aslio
Üye
|
Gönderim Zamanı: 14 Haz 2009 Saat 19:18 |
hocam teşekkürler. Ateşimiz 2 gündür normal. Dişlerimiz çok kötü durumda. özellikle dişetleri.. Kıpkırmızı ve şiş. ağzını açmıyor beslenmeyi reddediyor. Başka bir hastalık nedeniyle dişlerinde rahatsızlık olur mu?32 aylık olmasına rağmen zaten kilomuz 11,5 iyice bitkin düştü. neler yapabilirim.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 15 Haz 2009 Saat 11:03 |
Aft veya Herpangina olabilir. Öncesinde de ateşli bir devresinin olması, bu tip bir rahatsızlığın göstergesidir. Eğer bir doktora gösteremiyorsanız, "Dent..ox" gibi jellerden diş etlerine sürebilirsiniz. Normalde dişler çıkarken, rahatsızlık vermez.. Sizde bu "kocakarı" lafına aldanıp, diştendir deyip doktora gitmedi iseniz, benim neden bu laf üzerinde bu kadar hassas olduğumu anlamışsınızdır. Mutlaka bir hastalığı vardır, o ateşi yapan hastalığın teşhisi önemlidir.
|
 |
aslio
Üye
|
Gönderim Zamanı: 18 Haz 2009 Saat 10:38 |
Hocam bir haftanın sonunda teşhisimiz konuldu. Sizinde dediğiniz gibi ağzımızda aft ve dişetlerinde iltihaplanmı varmış. Doktorumuz antibiyotiğe başladı.Agu..tin200. Afteks, Mus....., karbonatlı su tedavimiz bu şekilde. Huzursuz olduğunda Cal... verebileceğimizi söyledi.
|
 |