Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Sünnet
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Sünnet
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumSünnet

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
shanaya Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 28
Mesajın Direkt Linki Konu: Sünnet
    Gönderim Zamanı: 29 Haz 2009 Saat 08:42
Merhabalar,
oğlum bu hafta 2 yaşını dolduruyor.Pipisinde derinin altında uzun beyaz bir cisim var.Doktora götürdüm yağ bezesi dedi.Sünnet yapmamızı önerdi.Böyle kalırsa ileride iltihap olabilirmiş.Anestezi ile yapılması gerektiğini söyledi.Sünnet esnasında alınabilirmiş.
Biz 1 aydır artık bez kullanmıyoruz.Bu aralar pipisi ile çok oynuyor.Şimdi yaptırırsak tuvaletini söylemesi ile ilgili sorun yaşayabileceğimizi düşünüyorum.Geçeleri de kullanmıyorum bez.Sabaha kadar hiç tuvaletini yapmadan durabiliyor.
Sünetten sonrası zor olacağını düşünüyorum pipisini devamlı elleyip iltihap olabilir.
Sizin konu ile ilgili düşüncelerinizi alabilirmiyim.Yaş olarak bence çok uygun değil ama o yağ bezesi de korkutuyor beni.Tavsiyeleriniz ne acaba?
Teşekkürler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118314
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Haz 2009 Saat 09:26
Atıyorlar... İltihap filan olmaz. O gördüğünüz beyaz oluşum, "Smegma" denilen ve o bölgede "iltihabı önleyici ve yapışık olan sünnet derisini ayırmaya yarayan "yararlı "bir salgıdır. Genel anestezi altında sünnet hiç kabullenemeyeceğim bir füzuli işlemdir. Yağ bezesi değil, beyaz bir sıvıdır. Dediğim gibi sünnet derisindeki yapışıklığı, aça-aça uca kadar gelecek ve bir gün uçtan akacak. Gene bu saçma lafları edecekler. Sakın  o zamanda bir işlem yapmayın.Hemen her çocukta vardır.
Yukarı Dön
shanaya Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Haz 2009 Saat 10:13
Evet bizde daha önce oluşmuştu ama ucuna yakındı ve deriyi biraz ittirip çıkıyordu sanki beyaz sabun gibiydı ezince.Ama bu seferki derinde ve sert ittirince çıkmıyor acaba o da mı bahsettiğiniz Smegma?

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Haz 2009 Saat 20:38
Aynen öyle, henüz uca kadar gelmemiş, siz müdahale etmeyin.
Yukarı Dön
shanaya Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ağu 2009 Saat 09:38
Evet çok teşekkürler Kadir bey sizin dediğiniz gibi artık yavaş yavaş çıkmaya başladı. Tekrar teşekkür ediyorum ve çok mutluyum bunun yüzünden sünnet etmeye kalkışmadık.Sizin tavsiyeniz üzere bekmeye karar vermiştim ve sanırım doğru bir karardı.Tekrar teşekkürler....

Sizinle başka bir şey de danışmak istiyorum.Göz kapağın üzerinde ufak bir şişkinlik var.Yağ bezesine benziyor.Bazen kabarıyor bazen nerdeyse kayboluyor.Bazen de uzaktan baksam bile belli oluyor.Doktora göstermeyi düşünüyorum ama sizinle de danışmak istedim.Bazı insanlar bunun mehlemi filan var diyorlar.Göz doktora mı yoksa çocuk doktora mı göstermem gerektiğini bilemedim.Baen nerdeyse görünmüyor.Sizce ne olabilir?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ağu 2009 Saat 09:48
Göz doktorunun görmesi iyi olur.
Yukarı Dön
shanaya Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ağu 2009 Saat 15:21
Merhabalar,

göz doktoruna gösterdik Kistik birşey olduğunu yaşı gereği (2 yaş) ameliyat etmek riskli diye iki damla verdi.Dexa-Sine ve Ciloxan.Düşüncenizi yazabilirmisiniz?
Teşekkürler
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ağu 2009 Saat 15:52
Deneyin derim, bu hususta pek bilgim yok...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.