Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Alerji & Cilt & Saç
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kızım ve saçları
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkızım ve saçları

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
seahigh Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 5
Mesajın Direkt Linki Konu: kızım ve saçları
    Gönderim Zamanı: 03 Tem 2009 Saat 16:56

Merhaba Hocam,
 Size 2 tane sorum olacak. Bilgilendirirseniz çok sevinirim.
 Benim 14 aylık bir kızım var. 36 haftalık dogdu ve dogum kilosu 2200 idi. 3 ay içinde toparlandı benim sormak istediğim kızım bugüne kadar motor hareketlerini hep 1 ay geri takip etti. Mesela 7. ayında desteksiz oturdu, 10. ayında emeklemeye başladı. Şu an ayakta durabiliyor 2-3 adım atabiliyor ama hala tam olarak yürüyemiyor.Takbini yapan doktorumuz bunun normal olduğunu söyledi.Sizin fikriniz nedir?
  2. sorum: doğduğunda çok saçlıydı ve hiç dökülmedi.Doktorumuz asla fön makinesi kullanmamamı söyledi çünki çok fazla radyasyon yayıyormuş. Ben bugüne kadar hep ince bir tülbentle saatlerce elimle kuruttum ve tabii çok zor oluyor çünki çok hareketli bir çocuk.Bu konuda siz ne dersiniz?Acaba fön makinesi kullanabilirmiyim? Teşekkürler,sevgiyle kalın...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 117112
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Tem 2009 Saat 18:44
1. Aynı fikirdeyim, çocuğunuz geri değil, gelişmesi normal sınırlar
içinde...
2. Yarım bilgi veya bilgisizlik... Radyasyon, "elektromanyetik" her aletten çıkar. Bunlar, "non-iyonize" radyasyondur, ve insanlarda hiçbir etkileri yoktur. Radyoaktif maddeler, "iyonize" radyasyon salgılar ve zararlıdırlar. Saç kurutma makinasıda, çalışırken, elektrik akımını mekanik enerjiye çevirirken, bu "non-iyonize" radyasyonu yayar. Hiçbir zararı yoktur. Elektrikli traş makinası veya blender bile çalışırken yayar.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.