Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
kartanesi
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 336
|
Konu: 8 aydır uykusuzum Gönderim Zamanı: 21 Tem 2009 Saat 08:56 |
Merhaba Doktor Bey;
Oğlum 29 Ekim 2008 doğumlu.Zaten çok sık uyanan bir bebek.2 hafta önce yeni bir eve taşındık.Yarım saatte bir kalkıyoruz,bazen 15 dakkada bir.Zaten ben artık hiçbirşey hatırlayamaz oldum.Eskiden uyanınca tekrar uyuyamazdım,şimdi oğlumu yatağına koyuyorum hemen uyuyorum.Çalışıyorum,ben, uykusuzum kafam artık basmıyor,beni bırakın ben bir köşede sızayım diyemiyorum tabi,desem de anlamazlar zaten  .Artık gülmek bile istemiyorum.Geçn gün 8 saat aralıksız uyumadı,zorla uyuttum ama gene aynı,yarım saat sonra ağlayarak beşiğine tırmanmaya çalışıyor,gözleri kapalıSuyunu içiriyorum.memesini veriyorum.muhallebisini yediriyorum.Ama bir sorun var tabi hava sıcak ama herkes aynı şartlarda,herkesin mi bebeği uyumuyor.Nolur Doktor Bey birşeyler söyleyin.Arkadaşlar panalgin fitil ver hemen uyur diyor ama ben cesaret edemedim.Sadece sizin yazılarınızda önerdiğiniz şekilde calpol verdim ama bir değişiklik olmadı.
Lütfen yardım edin Doktor Bery.Halsizlikten ne işyerimde ne de evimde verimli çalışamıyorum.Oğlumlada ilgilenmem ona göre oluyor tabi.
|
http://imageshack.us/
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 117154
|
Gönderim Zamanı: 21 Tem 2009 Saat 10:02 |
Siz çalışırken kim bakıyorsa, gündüz çok uyutuyorlar. Çok sıkı bir şekilde tembih edin, uyutmasınlar, oyun oynayıp iyice yorulmasını sağlasınlar. Tabii bu onların işine gelmez ama, onlar gece evlerinde rahat uyuyabiliyorlar, olan sana oluyor.Gündüz uyutulan çocuk tabiiki gece kalkıp oyun oynamak isteyecek.
|
 |
kartanesi
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 21 Tem 2009 Saat 13:33 |
Ama Doktor Bey haftasonları benimle günde 2,5 saatten fazla uyumuyor,geceleri gene aynı.
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 21 Tem 2009 Saat 22:04 |
En azından gündüz uykusu yoksa uyutmayın. Eğer hiçbir şey çare olmazsa, akşamları 1/2 ölçek Prakten sirop verin. 5 gün verdikten sonra kesin. 3 günden sonra gerekirse gene verebilirsiniz.
|
 |
kartanesi
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 22 Tem 2009 Saat 15:45 |
Doktor Bey, sizin de önerilerinizle ilaçlardn artık korkar olduk.kULLANIM ŞEKLİNDE 2 YAŞINDAKİ ÇOCUKLARDAN BAŞLAMIŞ.Bir sorun olmaz değil mi? Benim oğlum 9 aylık.
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 22 Tem 2009 Saat 15:58 |
2 yaşından küçüklerde allerjik hastalıklar olmadığından o grup çocuklarda denenmemiştir. O yazı bu sebepten yazılmıştır. Sağolsun bizim doktorlar 2.5 aylık bebeklerde bile allerji teşhis edip bu ilaçları tepe-tepe kullandıklarından, bir şey yapmadıklarını biliyoruz. Siz yarım ölçek verin.
|
 |
kartanesi
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 24 Tem 2009 Saat 08:16 |
Teşekkür ederim Doktor Bey.Prakten sirop yoktu.Ben de sipraktin aldım ve 2 gündür yarım ölçek veriyorum.Öncekilere oranla daha iyi , hatta bir ara galiba aralıksız 3 saat uyumuş.Ama daha sonra gene yarım saatte bir ağlayarak uyandı meme verdim yatağına yatırıp sallıyorum uyuyor,15 dakka sonra tekrar uyanıyor.Bir sıkıntısı oABİLİR Mİ ACABA?Bir de ilacı vereli yani 2 sabahtır gözleri şiş uyanıyor ilaçtan olabilir mi?
Bir de Doktor Bey , konu ile ilgili değil ama oğlum artık bakıcısına gitmek istemiyor ,eskiden hemen atlardı kucağına , bu ona iyi davranılmadığını mı gösterir.Kızı lise öğrencisi galiba annesiyle sorunları da var ,genelde suratı asık oluyor.Eğer bağırışıyorlarsa bu oğlumun psikolojisini olumsuz etkiler mi?
Düzenleyen kartanesi - 24 Tem 2009 Saat 08:59
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 24 Tem 2009 Saat 10:17 |
Onların yanında kalıyorsa evet olabilir. . Suratının puf-puf olması uzun süre uyumasından.. Böbrek rahatsızlığı olsa, yerçekiminden dolayı önce ayaklar şişer.
|
 |