Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - yardım lütfen (ek gıda)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumyardım lütfen (ek gıda)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
deriş Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 20
Mesajın Direkt Linki Konu: yardım lütfen (ek gıda)
    Gönderim Zamanı: 24 Tem 2009 Saat 13:54
Merhaba Hocam,

Sizi, engin tecrübe ve bilgilerinizi bizimle paylaştığınız ve bizi aydınlattığınız için ve sabrınız için öncelikle çok teşekkür ediyorum.

Hocam, oğlum 6 aylık oldu.Bu zamana kadar sütüm çok az olduğu için mama ile devam ettik ama sizinde anlattıklarınızla birlikte mama vermek hiç içime sinmiyor.

Ek gıdalara(meyve suyu,meyve püresi ve yoğurt) başladık.Siz anne sütü alan bebekler için önce anne sütü yetmezse ek gıda diyorsunuz.Sebze çorbalarının bile gereksiz olduğunu söylüyosunuz.Peki ben anne sütü veremediğim için ne yapmalıyım? uht süte geçmek istiyorum.sütü sulandırıp mı başlayacağım bebeğime?bir de ben ek gıdalar için nasıl bir yol izlemeliyim?

Yardımınız için çok teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117655
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Tem 2009 Saat 15:47
6 aylıkta sulandırmaya gerek yok, olduğu gibi verin. Önce süte alıştırın, problem çıkmazsa, sonra kahvaltı, yoğurt ve muhallebileri sırası ile ilave ederiz..
Yukarı Dön
deriş Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 20
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ağu 2009 Saat 13:09
Tekrar merhaba hocam,

Sizinle de görüştükten sonra oğluma kutu sütünü başladık ve çok mutluyum hiç sıkıntı yaşamadık.;çok güzel içiyor.Şimdi size şunu sormak istiyorum.Kahvaltıda ve diğer öğünlerde nasıl bir beslenme yöntemi uygulayacağım?
6 aylık bir  bebek neleri yemeli öğünlerde?Beslenme programı nasıl olmalı?

Hocam birde maillerinizde burun tıkanıklığı için cold-mix ten bahsetmişsiniz.Eczanelerde bulamadım.Nereden temin edebilirim?Çok teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117655
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ağu 2009 Saat 15:32
Sizin evinizin usulü ne ise ona uyacak. Mühim olan günde en az 600ml. süt ve sütlü gıda alması, etli bir sebze yemeği  ve meyva yemesidir. Hangisini hangi öğünde yiyeceğine siz karar vereceksiniz. Nasıl işinize geliyorsa..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.