Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ÖKSÜRÜK
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumÖKSÜRÜK

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
hiroşum Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 70
Mesajın Direkt Linki Konu: ÖKSÜRÜK
    Gönderim Zamanı: 10 Ağu 2009 Saat 12:31
ShockedShockedShockedmrb hocam kızım 2yaşına girecek eylülde ççok kötü öksürüyo dün başladı üzüm pekmezi verdim bugün sabahda aç karnına limon bal havuç karışımı verdim atesi felan yok sadece öksürük bide azısını çıkarıyo bogazı ondan olabilirmi ilaç kullanmalımıyım sizce tşk ederim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118707
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ağu 2009 Saat 15:03
Sadece "limonlu bal" verin, gece öksürük/hırıltı olursa, yastığına 2 damla "Cold-mix" damlatın... Öksürük ile ilgili makalemi okuyun.
Yukarı Dön
ebrue Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 5
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ağu 2009 Saat 13:34

Kızım 24 aylık. Hafif öksürüğü vardı. 3. gün hırıltı başladı. Geçmeyince 6. gün doktora gittik. Boğazındaki balgamın kulak ve buruna basınç yapıp oraları da hasta edebileceğini bu nedenle 5 gün süresince Fluibron 2x1 ölçek vermemi, antibiyotiğe gerek olmadığını ve aynı zamanda biz farketmemiştik ama nezle olduğunu ve bu nedenle serum fizyolojik kullanmamızı istedi.

Fluibronun bir sakıncası var mıdır?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ağu 2009 Saat 18:25
Öksürüğü kesmediği için kullanabilirsiniz. 
Yukarı Dön
*canımkızım* Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 116
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ağu 2009 Saat 05:30
günaydın Kadir Bey, kızımdaki (5 ay 10 günlük)öksürük bir türlü geçmedi.3. haftasına girdik. gündüz de sık olan öksürük gece nöbetlerine döndü.gündüz çok öksürmüyo artık. ateşi yok. burun akıntısı azaldı. şurubu kestik. brununa serum fiz. kullanıyoruz. bal ın 18. aydan itibaren verildiğini okudum. bunun dışında verebileceğimiz alternatif varmıdır? gece 03.00 ten beri ayaktayız. uyandıkça azaldı öksürmesi. ama hala öksürüyo:(((((Lamp
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ağu 2009 Saat 10:04
Bal hakkındaki palavralara kanmayın. Verebilirsiniz. Bal zararlı değil. Sadece bazı ballarda zararlı maddeler olabiliyor. Doğu Karadeniz'deki "Delibal" gibi... Veya, Kalifornia'nın bir bölgesinde çıkan ballardaki "Botilizmus" toksini gibi... Sizin "market"lerden aldıklarınızdan bir şey olmuyor...
Yukarı Dön
*canımkızım* Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 116
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ağu 2009 Saat 11:22

Sleepyçok mutlu oldum çünkü bal ın kesin çözüm olduğunu duymuştum. makalenizi de okudum ama kullanma yaşını bulamadığım için başka kaynaklara baktım. neyse her yaşta veriliyomuş sevindim.

dayım kendi çapında ,ticari amaçlı değil, arıcılık yapmaya başladı. saf bal göndermiş. bi sorun olmaz sanırım. çorumdan:) bir de ılık su, limon ve bal karışımı olacak sanırım. miktarları nasıl belirliycem. çok limon vermeyin diyolar. bal da katı olmamalı sanırım. Şimdiden çok teşekkür ederim. çok rahatladım...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ağu 2009 Saat 16:27
Limonlu balın belli bir miktar ve oranı yok. Bir tatlı kaşığına, yarı yarıya bal ve limon koyup karıştırın.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.