Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Uyku
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - çok çaresiz ve uykusuzum
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumçok çaresiz ve uykusuzum

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Sheeda Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 34
Mesajın Direkt Linki Konu: çok çaresiz ve uykusuzum
    Gönderim Zamanı: 17 Ağu 2009 Saat 10:25
Merhaba,

7,5 aylık olan oğlum neredeyse doğduğundan beri geceleri sık sık uyanıyor bu aralar iyice abarttı bir gecede 10 kez veya daha fazla uyanıyor.. Beni uykusuzluk çok etkiledi, sinirlerim çok yıprandı hiç bişeyden keyif almıyorum , canım bişey yapmak istemiyor.. önceleri 9:00-09:30 gibi yatarken belki bir faydası olur diye uyku saatini 10:30 'a çektik yatırdıktan sonra 30 dk geçmeden uyanıyor ama gözler kapalı belliki uykusu var ama uykuya dalmakta güçlük çekiyor.. gece 03:00'e kadar falan böyle en fazla 45 dk uyuyarak sık sık uyanıyor..  sabah saat 7:00 7:30 gibi kalkıyor. Gündüz toplam 2 veya 3 defa yaklaşık 2,5 saat uyuyor, onda da ben zorla uyutmuyorum kendi uykusu gelince emerken uyuya kalıyor. ben nerde hata yapıyorum neden bu kadar sık uyanıyor anlamıyorum.. 

karnı tok
oda sıcaklığı uygun
kıyafetleri rahat
kendi odasında sessiz ve karanlık bir ortam da yatıyor

doktorumuz eğer bebeğe karşı kötü duygular beslemeye başlarsan gel ilaç vereyim dedi, içeriğini bilmiyorum ama bu çok istediğim bi şey değil.. bazıları bir kaç gece yanına gitme ağlasın sonra alışır diyo bir kere ağlattım 2. sine dayanamam... bana bir yol gösterirseniz çok mutlu olurum...

sanırım derin uykuya geçmede zorlanıyor.. gece çaylarından denedim onlarda işe yaramadı :(( Geceleri en azından 3 saat deliksiz uyumak istiyorum :((
Yukarı Dön
Sheeda Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ağu 2009 Saat 10:30
uyandığında bazen emerek tekrar uyuyor bazen uyaması için kucağıma alıp yürümem gerekiyor bazense sadece kucağa almak uyuması için yeterli oluyor, tekrar yerine yatırınca hemen ağlamaya başlıyor..
Yukarı Dön
twilight Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 12
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ağu 2009 Saat 19:46
Aynı sorun bizde de var hocam. Benim kızım da 12 aylık ve 3-4 aydır uyku sorunu yaşıyoruz. Dalmakta zorlanıyo ve sık sık uyanıyor. Ne yapabiliriz. Yardımcı olursunuz umarım bize. Herkes artık bıkmış durumda bu uykusuzluk durumundan. İyi çalışmalar hocam..
Yukarı Dön
DİLEKY Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 50
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ağu 2009 Saat 21:18
benımde oğlum aynısı ne yapacağımı bılmıyorum artık uykuyu özledım 1 saat yatsa bıle yeter bana ama hiç gormedım altı temız karnı tok bana da yardımcı olursanız sevınecembende uyku istıyorum
Yukarı Dön
Sheeda Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ağu 2009 Saat 07:57
Dün elime Healthy sleep habits, happy child adında bir kitap geçti, oğlumun uykuda sağlıklı gelişimi için daha az kalkması ve kendi kendine uykuya dalması gerektiğinden bahsediyor. nerdeyse bütün gece bunu düşündüm ve ağladığında yanına gitmeme kararı aldım bu gece benim için çooookkk uzun bir gece olacak..

Kadir bey bu konuda ne düşündüğünüzü çok merak ediyorum , aşağıdaki gibi yapmayı planlıyorum 

uyku saatinde  yatırdıktan sonra uyandığında yanına hiç gitmicem, saatimi 12'ye kurcam o saatte kalkıp emzircem sonra bir de 04:00 de kalkıp emzirmeyi düşünüyorum..  yoksa sabaha kadar hiç mi yanına gitmemem gerekiyor.. 

ağlatmanın oğlum üzerinde kötü bir etkisi olabilir mi???

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117306
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ağu 2009 Saat 12:09
1 yaşından büyük çocuklarda, gündüz uykularını azaltmanız yeterli olur. İşe yaramaz ise, "Sipraktin" şurup, son öğünden 15 dak. evvel bir ölçek verin. 5 gün kullanıp kesin. Eğer ilaç alıyormuş gibi uyumaya devam ederse, hallettiniz demektir. Küçük çocuklardada (6. aydan sonra) gündüz uykularını zorlamayın. geceleri aynı ilaçtan 1/2 ölçek (5 gün) verebilirsiniz.. 6 aydan evvel bu bir problem değildir.
Yukarı Dön
toprakipek Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 183
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ağu 2009 Saat 01:58
Benimde kızım şuan 6,5 aylık 6 aydır emdiğim süt burnumdan geldi.zombi gibi gezdim gece gündüz hemde.Buçuk aydır rahatım bu sitede okudum ve uyguladım sabah erken uyandırıyorum odasından çıkarıyorum yaşadığımız ortamda tutuyorum tv sesi ,it sesi kurt sesi ne varsa duyuyor.canı isterde  uyuyakalıyor akşamda engeç 10 da uyumak istiyor ve odasına götürüyorum.ezirirken uyuyor bir kaç kez uyanıyor emziriyorum uyuyor artık sallamıyorumda çok mutluyum. Hug
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.