Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - balgamlı kaka
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbalgamlı kaka

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
pokuş Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 8
Mesajın Direkt Linki Konu: balgamlı kaka
    Gönderim Zamanı: 18 Ağu 2009 Saat 15:49
merhaba hocam daha önce 13.5 aylık oğlumun geçmeyen öksürüğü ile ilgili yazmıştım öksürüğümüz hala aynı sabahları balgamlı hırıltılı  hatta bu sabah ilk kez ağzından cidii anlamda balgam çıktı  hafif yeşil renkli birde kucağımdayken göğüs kafesine hafif dokunsam nefesi daralıp öksürmeye başlıyor dünde kötü kokulu ve balgamlı yaptı kakasını bugün normaldi çok kaygılanıyorum öksürük birbuçuk ay sürermi ne önerirsiniz şimdiden teşekkürler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120265
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ağu 2009 Saat 12:41
Bir doktora gösterseniz iyi olur. Ciğerlerini dinlememiz lazım...
Yukarı Dön
pokuş Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ağu 2009 Saat 14:34
merhaba hocam doktorumuz gördü akciğer filmi crp 2.4  immünglobulin 5 çıktı bronşiolit dendi
.3 tane prednol iğne olduk tremac 5 erdostin 10 ventolin 10 gün kullanacağız tekrarlarsa astım düşünülür şimdilik hastalığı iyi tedavi edilmemiş  olabilir dendi .daha önce kullandığı ilaçları sordu aşı olduğunda öksürüğü için ilaç vermişlerdi [sef ve sekrol ]ilaçlarada biraz şüpeli baktı. ilaçlarımıza başladık kullanıyoruz bugün sabah yine hafif ıslık gibi bir hırıltı vardı öksürüğü arttı ilaçlardanmı sizce tedavisi ve sonuçları nasıl birbuçuk ayda  hiç kilo almamış 14 ayı bitti 9kg 100gr 1 kilo eksiği varmış hocam çok kaygılıyım ne olur bilgilerinizi bekliyorum
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ağu 2009 Saat 19:02
Bronşiolit, nezlenin göğüse inmiş şeklidir. Akciğer grafisinde bir bulgu vermez. Verdiği tedavi astım tedavisi, bronşiolit tedavisi değil... (Dikkat edin, astımın öbür adı "Bronşit'tir" , bronşiolit değil. ) Bir başka yerde göstermenizi tavsiye ederim..
Yukarı Dön
pokuş Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ağu 2009 Saat 17:08
merhaba hocam tekrar doktora gittik erdostin e 3  ve ventoline 5 gün daha devam edeceğiz
bronşit olduğu söylendi bunun yanında iki ilaç verildi deloday günde yarım ölçek sıngularaır günde 1
bu ilaçlar astım ilaçları bronşit astıma gidermi neden bu ilaçlar verildi sizinde fikrinize çok ihtiyacım var sabahları hareketlenmeyle başlayan bir öksürük ve hışıltı sonrasında rahatlıyor  başka bir şikayetimiz yok biraz kiloda almış. bebeğim astımmı  bu nasıl bir bronşit çok üzgünüm bilgilerinizi bekliyorum
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ağu 2009 Saat 14:29
Enteresan... Bronşiolit, bronşit oldu... Anlaşıldı kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz.. Şimdi çocuğun sakin bir anını bekleyin, kulağınızı göğsüne iyice yaklaştının ve nefes alış-verişini iyice dinleyin. Astımda, nefes alış rahattır, verirken hırıltı-cızırtı duyulur. Eğer "bronşiolit" ise, hem alırken, hem verirken hırıltı olur. Eğer hem alırken hem verirken hiç ses duymuyorsanız, adi bir "griptir". Cevabınızı bekliyorum.

Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 01 Eyl 2009 Saat 09:22
Yukarı Dön
pokuş Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ağu 2009 Saat 16:03
merhaba hocam öncelikle ilginize ne kadar teşekkür etsem azdır.dün akşam  uyanıkken ve uyurken bebeğimi dediğiniz gibi dinledik hiçbirşey yok.sabah hırıltı vardı  kahvaltıdan sonra herzamanki gibi balgamlı öksürdü nefes alırken hırıltı vardı . biraz öksürüp rahatlıyor sonrasında gündüz hırıltı yoktu uyudu yine dinledim hırıltı yok yalnızca sabahları oluyor 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ağu 2009 Saat 20:26
Evet... Adi bir grip. Bol serum fiz ve gece yastığına "Cold-mix" 2 damla damlatın yeter. Öksürük rahatsız ederse, "limonlu bal" verin. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.