Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
BÜYÜKHAN
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 175
|
Konu: SU ÇİÇEĞİ Mİ? :( Gönderim Zamanı: 26 Ağu 2009 Saat 10:12 |
Günaydın Hocam, dün 8,5 aylık oğlumu arkadaşımın çocuklarıyla birlikte dışarıya çıkardık, ama 4 yaşındaki kızın el bileğinde ve sırtında kırmızı döküntüler vardı, annesi böcek ısırdı herlade falan dedi o an önemsemedim, ama eve gelince aklıma su çiçeği geldi , internetten araştırdım çok moralim bozuldu bulaştırıcı dönem çok uzun ve kolaymış, içime kurt düştü ama çocuğun durumu gayet iyiydi koşup oynadı... çok yakın oturduğumuz içinde aramak istemiyorum bebeğim çok küçük çünkü eğer gerçekten virüs varsa aynı ortama tekrara getirmek istemem, vaktinizi ayırıp yardımcı olursanız çok sevinirim Kadir Bey, çok teşekkür edrim
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 117146
|
Gönderim Zamanı: 26 Ağu 2009 Saat 10:32 |
Suçiçeği döküntüsü, sırtta ve karında en fazla oluşur ve merkezden uzaklaştıkça döküntü azalır. Eğer karnında ve sırtında hiç döküntü yoksa bu kesinlikle "Suçiçeği" değildir.
|
 |
BÜYÜKHAN
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 26 Ağu 2009 Saat 10:38 |
sırtında bi iki tane bide el bileğinde vardı, karnında hiç yoktu o zaman inşallah değil su çiçeği, çok teşekkür ederim hocam Allah binlerce kez razı olsun sizden bizlere yardımlarınızdan dolayı....
|
 |
BÜYÜKHAN
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 14 Eyl 2009 Saat 10:21 |
Hocam korkudan panik içerisindeyim, size 26 ağustos tarihinde su çiçeği şüphesini yazdıktan sonra çocuklarda bişey yoktu, iki hafta önce kapı komşum olan aileye iftar yemeğine gittik o zamanda bişey yoktu çocuklarda, yalnız bu sabah ben yemeğe davet etmeye gittiğimde çocukların çiçek çıkardığını ama doktorun çiçekler kabuklandığı için bulaşıcı dönemin geçtiğini söyledi , ben yeöeği iptal ettim ama iki hafta önce bulaşmış olıur mu, şuan bişey yok bebişimde, ya internetten baktım su çiçeği aşısı 12 ayda yapılıyomuş, bebeğim yarın 9. ayını dolduracak, aşısıda yook yani, bişey olur mu , napayım ben şimdi
hocamn anlatış şeklim paniğimden dolayı çok basit ve saçma olabilir ne olur affınıza sığınıyorum, ne olur bana yardım edin yapabileceğim bişey var mı? Başımız sıkışınca bize olduğunuz bu yardımlarınızı Allah karşılıksız bırakmasın inşallah
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 14 Eyl 2009 Saat 10:58 |
İlk bir sene anneden geçen antikorlar çocuğu korur. Eğer siz "Suçiçeği" geçirdi iseniz, çocuğunuzun ilk bir sene suçiçeği olması çok zor. Doğru, kabuklanma başladıktan sonra bulaşma olmaz. Ayrıca da olursa, "facia" değil, Zovirax şurup ile tedavi edilir.
|
 |
BÜYÜKHAN
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 14 Eyl 2009 Saat 11:09 |
Hocam evet geçirmişim Allaha şükür ki geçirmişim :) anne sütüyle besleniyo bebeğim, Allahım herşeyi ne güzel yaratmış aşı zamanı gelene kadar antikotrların koruması, içim ferahladı hocam Allah herzaman yardımcınız olsun, Allahım gerçekten sizden sonsuz razı olsun, çok teşekkür ederim hocam bu kadar korkacak bişey olmadığı içinde rahatlattınız beni sağolun tekrar doktor bey
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 14 Eyl 2009 Saat 11:18 |
Zaten aşının erken yaşlarda yapılmamasının sebebi de bu.. Anneden geçen antikorlar, aşı mikrobunuda tesirsiz kılıyor ve aşı çalışmıyor.
|
 |