Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - anne sütlü muhallebi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumanne sütlü muhallebi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
rosefrom Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 82
Mesajın Direkt Linki Konu: anne sütlü muhallebi
    Gönderim Zamanı: 01 Eyl 2009 Saat 17:03
merhaba dr.bey.5.ay 2 günlük ikiz olan bebeğimden bir tanesi emme esnasında birden kendisini çekiyor .2 saate kadar emmediği için aç kaldığı düşüncesi ile bebeğime denemek amacıyla  ikindi vaktinde emmesinden sonra 50 cc.anne sütüne pirinç 1 tatlı kaşığı pirinç unu ekleyerek muhallebi yaptım.yedi.biraz şaşkın bir şekilde idi ama ilk olduğu için sanırım.sağılmış sütü içirirken biraz zorlanıyoruz.bende kıvamını az artırırsam daha rahat yediğini düşündüm .bir sakıncası varmı.anne sütünün alımını azaltır mı.kalan sütü sağdım.memesinde mastit olduğu için sağmak zorunda kaldım.göreve başlayacağımda da miktarı artırarak aynı şekilde yaptırsam bakıcıya olur mu. öğle öğününde.muhallebi kıvamında daha az mı yer acaba?kilosu da hocam şu an 6400 gr.nasıl.ikizlerin ikisi de aynı.teşekkürler.Clap
Yukarı Dön
rosefrom Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 82
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Eyl 2009 Saat 17:04
hocam ayrıca hatırlatayım doğum ağırlıkları birinin 1850.diğeri2200 idi şu an 6400 ikisi de
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118994
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Eyl 2009 Saat 21:32
Pirinç unu tokluk hissi uyandıracağı için pek tavsiye etmem. Anne sütü varken anne sütünü ver. yetmezse, kutu sütlerinden başla, ondan sonra kahvaltı, yoğurt ve muhallebiye sıra ile başlanır. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.