Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
burcin
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 20
|
Konu: Gögüslerimde iltihaplanma var... Gönderim Zamanı: 01 Eyl 2009 Saat 22:40 |
 Sayin Kadir Bey,
Üc gündür atesim 39 derecede seyrediyordu. Gögüslerimdeki kizariklik ve yanmayla birlikte. Bu gün kadin doktoruna gittim gögüslerimde iltihaplanma oldugunu antibiyotik kullanmamin zorunlu oldugunu söyledi. Kizim daha 14 haftalik antibiyotik kulanirsam kizimi emziremiycem 4-5 gün kulanmami söyledi , Bu dönem icinde kizima hazir mama vermemi söyledi ama sütüm kesilmesin diyede pompa yazdi. Sütümü sagip atacagim. Benim peniciline alerjim oldugu icin antibiyotik penicilin icermiyor. istersem emzirebilecegimide söyledi ama emzirmesem daha iyi olurmus. Sizce ne yapmaliyim.. Ne kadarda bir sütümü sagmaliyim kesilmemesi icin ??? Bana yardim ederseniz cok sevinirim  . Iyi calismalar
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 119187
|
Gönderim Zamanı: 02 Eyl 2009 Saat 09:58 |
Emzirebilirsin, hiçbir şey olmaz. İstediğin Antibiyotiği kullan, onlardan da bir zarar gelmez.
|
 |
burcin
Üye
|
Gönderim Zamanı: 02 Eyl 2009 Saat 14:57 |
Sagolun doktor bey ama dün kan vermistim bu gün doktorum aradi.
Simdi ona gidecegim. Kanimda iltihap cok yüksekmis. Bilmiyorum kötü birseymi??? genede emzirebilirmiyim??? Doktordan gelince size yazarim.
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 02 Eyl 2009 Saat 17:12 |
Kanda mikrop olmasına "Sepsis" denir. Sizde sepsis olsa idi şimdi sizin hastanede yatıyor olmanız gerekirdi. Bu lafı maalesef doktorlar yaptıkları üç kuruşluk işi abartmak için kullanıyorlar.. Sizdeki duruma "ENFEKSİYON" denir, SEPSİS yani kanda mikrop olması başka şey.. Bu doktorlar, biraz kelimeleri doğru kullanmasını öğrenseler iyi olur.. Siz genede emzirin..
|
 |
burcin
Üye
|
Gönderim Zamanı: 07 Eyl 2009 Saat 18:53 |
Sayin Kadir Bey;
Sizinle yazistiktan sonra doktoruma gittim. Kanimda 77 derecede iltihap bulunmus 3 dereceyi bile hasta kabul ediyormus doktorlar. Beni direk hastaneye sevk etti. Oradada Allahtan beni kizimdan ayirmamak icin dogum istasyonunda yatirdilar.Antibiyotik verdiler fakat ayni zamanda kizimi emzirebilecegimi söylediler. Simdi yeni ciktim hersey yolunda yardimlariniz icin tesekkür ederim.Birde birsey sormak istiyorum. Sanirim bu olanlardan sonra sütüm azaldi.Gerci sizin dediginiz gibi kizimin kakasi kestane kestane degil. Ama artik sütümle doymuyor emip emip agliyor kizim 15 haftalik ek mama teklif etmeden bekleyeyim mi??? Kilosunda bir düsüs olacak mi diye?
Su an kilosu cok iyi 7650 gr. boy 63 cm. Ne dersiniz beni cok dar araliklarla emmeye basladi.Geceleride sadece 3-4 saatte bir uyanirken simdi her saat basi nerdeyse uyanip mememi istiyor.Sizce bunda aaldigim antibiyotiginde etkisi varmidir??? Yardimci olursaniz sevinirim. Iyi Calismalar . 
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 08 Eyl 2009 Saat 09:30 |
Kilo kaybını beklemeyin, mama teklif edin, alırsa ihtiyacı var demektir...Kanda 77 derece 'yi anlamış değilim.. Bu bir tahlil raporunda yazılı ise, tamamını bir yazarmısın?? Söylediğim gibi, bizim doktorlar SEPSİS ile ENFEKSİYON arasındaki farkı bilmezler..
|
 |
burcin
Üye
|
Gönderim Zamanı: 08 Eyl 2009 Saat 10:34 |
Kadir Bey ben Almanyada yasiyorum. Su an elimde labarotuvar raporlarim yok . Belki ben yanlis telavuz ettim. Söyle söyleyeyim kanimda iltihap orani 1 olmasi gerekiyormus normalde (Herkeste olmasi gerektigi kadar ;) ) 3 oraninda olursa hasta kabul ediliyormus insan .Benimkisi 77 cikmis. Kadin doktorum bu durumu hastalari arasinda sadece senede 1 defa gördügünü cok sIk karsilasilan birsey olmadigini söyledi. 4 gün boyunca damardan serum halinde antibiyotik aldim. Ilk gün kizimla emme konusunda cok sorunlar yasadik. Sütün tadi degistigi icin emmek istemedi. Benim bilmek istedigim birseyde aldigim bu antibiyotiklerin kizimin üzerinde ne gibi bir etkisi oldu su ana kadar antibiyotik almamis bebeklerle kiyaslanirsa. Cünkü ben farkettim kakasi daha kokulu ve su gibiydi.
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 08 Eyl 2009 Saat 11:33 |
Hiçbir etkisi olmaz, zira serumla veya iğne şeklinde verilen antibiyotikler ağız yolu ile alındıklarında mide asiti tarafından parçalanıyorlar. Çocukta size serumla verilen antibiyotiğin, süte geçen kısmını ağız yolu ile aldığından, çocukta bir etkisi olmaz, sadece kokusu geçer.
|
 |