Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - grip mi nezle mi?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumgrip mi nezle mi?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Bayraktar35 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 49
Mesajın Direkt Linki Konu: grip mi nezle mi?
    Gönderim Zamanı: 10 Eyl 2009 Saat 15:04
merhaba Dr.Bey kızım 2 yaşında hava değişimi etkiledi grip mi nezle mi oldu anlayamadım.dün yıkadık arkasından burnu akmaya başladı.aşırı hapşırdı ve arada da öksürüyor.eski mailleri okudum hemen cold mix aldım.burnuna serum fizyolojik yaptırmıyor gecede hiç uyumadı tıkanıklıktan.dr.a götürsem antibiyotik verecek diye çekiniyorum.çünkü daha önceleri size yazmıştım antibiyotik yüklemesinden kızımda allerji başlamıştı.ilk sorum aferin plus kullansam yararı olur mu?birde bu dönemde allerji şurubu verebilir miyim?2 yaşından sonra  vitamin ya da d_flor  kullanmalı mıyım? yine başınızı ağrıttım çok teşekkürler...
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Eyl 2009 Saat 15:29
Dr.Bey ikidebir uyandığı için yazmayı unutmuşum.arada da biraz ateş oluyor.bunuda eklemek istedim.teşekkürler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117936
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Eyl 2009 Saat 17:19
Aferin veya nezle ilaçlarını kullanma. Nezle/grip aynı şey... Biri Türkçe,diğeri Latince. Ateşi önemli değil, mızırdarsa ateş düşürücü kullan, hiçbir marka ökürük, nezle, grip ilacı kullanma.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Eyl 2009 Saat 14:53
    Dr.Bey  aferin vermezsem boğazına sıçrar mı diye korkuyorum?çünkü boğazı çok hassas öksürüğü arttı gibi.burun akıntısı hapşırığı azaldı.
    Birde allerji olmuştu kızım (fazla antibiyotik kullanmaktan) size yazmıştım bunu en son yoğurt yedir demiştiniz bunu yapıyorum iyiye gidiyordu arada kızarıklıklar oluyordu ama eskiye göre azalmıştı.eşim 1 hafta önce ballı,polenli,ekinezyalı karışım almış bağışıklığı güçlensin diye buna başladık yoğurt içinde 10 ml. veriyordum.kızarıklıklar yine başladı acaba bal  mı polen mi yaptı?
   Kızarıklık olunca allerji şurubu veriyorum.Yaklaşık 7 aydan beri allerji şurubu(allerset) kullanıyoruz yoksa kızarıklık geçmiyorCry.ilaç kullanmakla kötü mü yapıyorum.daha iyi önerebileceğiniz allerji şurubu varsa lütfen yazar mısınız?bu hep böyle mi gidecek,ne yapacağımı bilemiyorum lütfen akıl verin...
 teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117936
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Eyl 2009 Saat 10:40
Allerset yanında Aferin vermeniz, balgamı çok koyulaştırır.Başınız belaya girecek, ondan sonrada "astım" oldu diyecekler. Kesinlikle Aferin veya benzeri ilaçları kullanmayın. Hiçbir şeyi tedavi etmezler. Öksürüğün kesilmesi tedavi oldu anlamına gelmez. O öksürüğün bir vazifesi var... Siz onu yapay bir şekilde keserseniz, mikropların canına minnet, daha derin bölgeleri istila ederler. Ökürüp çıkarması lazım.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Eyl 2009 Saat 15:08

çok teşekkür ederim.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.