Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kızım Selin 1
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKızım Selin 1

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Betüş Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 30
Mesajın Direkt Linki Konu: Kızım Selin 1
    Gönderim Zamanı: 29 Eyl 2009 Saat 16:13
Merhaba Hocam,
Size kızım Selinle ilgili birkaç şey danışmak istiyorum. 24 temmuz doğumlu kızımın gelişimi şöyle;
Doğumda 3250gr. 50 cm. 35cm.
1.ay.        4210gr. 54cm.  37cm
2.ay         5050gr. 57cm.  39cm

Sadece anne sütüyle 3 saat aralıklarla 10 dak. tek memeden besliyorum. Doğduğundan beri kusma problemi var. Gazını dediğiniz gibi çıkartıyorum, kusuyor, kusmazsa uyuyamıyor, emdikten 1, 2 saat sonra bile gaz çıkarma ihtiyacı duyuyor, uyuyorsa uyanıyor, gazla birlikte genellikle kusuyor, bazen sütlü balgam, bazense kesik peynirli balgam. Kakası da genellikle mukuslu. Bu neden olur acaba?

Hepatit B 1-2, BCG, Karma ve Prevenar aşısı yapıldı. Ama doktorumuz rotavirüsü gereksiz buluyor, ne dersiniz?

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117062
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eyl 2009 Saat 11:11
Gelişimi gayet iyi, kusmasına rağmen bu kadar iyi gelişmesi, aşırı beslendiğinin göstergesi... Kesik kusma, biraz meme aralarını açmanı işaret eder.
Aşılara gelince, Ben "Zatürreyi" 2TL lik bir iğne ile tedavi ederimde, "Rotavirus'u" nasıl tedavi edeceksiniz?? Benim için "Rotavirus" aşıları, Prevenar'dan daha gerekli...Zaten ağızdan ,içirilerek verilen bir aşı, siz bile yapabilirsiniz. 3.5 aydan önce ilk dozun verilmiş olması gerekli. Diğer aşılardan da en az 30 gün ara ile yapılmalı. 2. karma aşıda , Rotavirustan 30 gün sonra olmalı, denk gelirse aynı gün yapılması iyi olur.

Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 30 Eyl 2009 Saat 11:12
Yukarı Dön
Betüş Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eyl 2009 Saat 14:13
Aşı konusunda aydınlattığnız için çok teşekkürler hocam. Eşimle bu konuda bir türlü anlaşamamıştık, şimdi güçlü bir dayanağım oldu :)
Emzirmeyle ilgili de, mışıl mışıl uyurken zamanı geldi diye uyandırıp emzirmeli miyim, yoksa bırakayım uyusun mu? Confused Geceleri uyandırmıyorum uykusunu alsın diye, ama bazen karın ağrısından uyanıyor yavrum o zaman da emmek istiyor. Gündüzleri ne yapayım?
url=http://www.glitterfy.com/][/url]
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Eki 2009 Saat 10:17
Kilo alışını beğendiğim çocukları uyandırmam.. Prematüre veya nazlı kilo alanları uyandırırım.
Yukarı Dön
Betüş Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Eki 2009 Saat 10:56
Sağolun hocam. kızım size minnettar
Yukarı Dön
Betüş Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Eki 2009 Saat 10:57
Nuke
KizBebek
Yukarı Dön
Betüş Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Eki 2009 Saat 10:32
Hocam yine ben Embarrassed
Kızım birkaç gündür ishal gibi kokulu kaka yapıyordu. ama hep cıvık kaka yaptığı için anlayamıyordum. Kaka testi yaptırdık rota, lökosit,eritosit ve parazit görülmedi. Belki üşütmektendir diye biraz sıcak tuttum ayaklarını, ama sarı yeşile döndü. Bugünse baya yosun yeşili bir kaka yapmış. Dün beslenme aralığını açmıştım üstelik. Genel durumu da, gece 4' e kadar yüzüstü uyudu. Gündüz dik pozisyonda uyuyabiliyor, dün bütün gün kucağımdaydı, yatağına yatırdığımda 10 dak. uyuyup kıvranarak uyanıyor. Sizce endişelenecek bir durum var mı?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Eki 2009 Saat 10:37
Hasta değil, teknik arıza... Biraz fazla yedirmişsiniz. Zorlamayın, kendisi istediği kadar yesin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.