Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ateş ve kusma
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumAteş ve kusma

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ozdeneren Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 27
Mesajın Direkt Linki Konu: Ateş ve kusma
    Gönderim Zamanı: 02 Eki 2009 Saat 19:43

Hocam iyi akşamlar ve iyi calışmalar,

11 aylık oğlum bugun sabah 05:45te emdikten 10 dk sonra kustu,ilk başta cok önemsemedim ama yarım saat sonra tekrar kustu ve yarım saat sonra tekrar kusunca ateşini ölçtüm 37.4tü.   4.kes kusunca alıp doktora gittim bu arada orada ateşi 39a yukselmişti,doktor  bir mide bulantısı birde ateş için fitil yapıp bizi 3 saat orda bekletti tekrarr kusması olup olmayacağına bakmak için bu arda sadece anne sütü aldı ve hiç kumadı.Doktor bir gece önce balık yediği için zehirlenmiş olabiliceğini ve bunun bağırsaklara zarar verebileceğini söyledi fakat hiç bir tahlil yapmadı.Ateşin 3-4 gün devam edebileceğini söyleyerek bize ateş düşürücü ve mide bulantısı fitili ve de bağırsak için probiyotik içeren bir ilac verdi ve bizi eve yolladı.Ama oğlumun ateşi devamlı inip cıkıyor ve cok huzursuz ,bir tahlil yapılmadan bu ilaçları verip bizi yollaması doğal mı?Yoksa bizim bir tahlil yaptırmamaız gerekiyor mu

Teşekkürler

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117988
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Eki 2009 Saat 15:00
İshallerde tahlil, eğitim kastı ile ancak Üniversite Hastanelerinde yapılır. Özelde gereksizdir. Zaten ishale antibiyotik vermiyoruz. Zirabarsak içindeki, kakaların içindeki mikrop ile antibiyotiği bir araya getiremezsiniz. Antibiyotikler ayrıca damar yolu ile barsak cidarına kadar gelirler ve o bölgedeki yararlı bakterileri öldürürler. O zamanda "Antibiyotik ateşi" ve "Antibiyotik ishali" başlar..  O probiyotik tozlar işte o kaybolan bakterileri yerine koyan, toz bakteri  preparatlarıdır. Bir tek antibiyotik ishaline iyi gelirler. Genelde, ishal başlayınca kusma geçer. Geçmezse, bu "Rotavirus" enfeksiyonudur...Tedavisi yoktur, bol sıvı verilmesi gerekir.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Eki 2009 Saat 20:51

Hocam sorunda burda benim oğlum ishal hiç olmadı ki ! İshal olamadan bu tanıyı koydu doktor ,zaten kaka testi de yaptılar hiç bişey cıkmadı rotavirus aşıları olduğu halde ona da baktılar .
Neyse ki bugun hiç ateşi yukselmedi ,hiç kusmada olmadı ,ateşlendiği gunun akşamı cok kotu kokulu yeşil sümüksü bir kaka yaptı zaten onuda tahlil ettiler. Benim merak ettiğim cocuğumun halsizliği ve huzursuzluğu devam ediyor başka bir rahatsızlığı varda doktor anlamadı mı acaba ? Eğer huzursuzluk ve halsizlik devam ederse tekrar gidelim mi doktora ve de herhangi bir tahlil yapmalarınnı isteyelim mi?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eki 2009 Saat 13:59
Senin çocuk kusarak kendi başının çaresine bakmış. Dokunan gıdayı kusarak attığı için, hafif bir ishalle durumu kurtarmış. Bu esnada, barsaklardan emilen bakteri toksinleri, vücuttan atılana kadar bir halsizlik ve huzursuzluk olabilir. Şu anda bu durum bile iyileşmiş olabilir.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eki 2009 Saat 19:27

Hocam oğlum tam atlattı hastalığı derken , bugün ishal oldu 3.kez kakasını yaptı ishal şelkinde bu arada hiç bişey yemek istemiyor su ve annesütüne cok itiraz etmiyor ama onlarıda cok içmiyor . Gün boyunca su,süt içip biraz da bişeyler yedi bu yeterli mi birde beslenme şekli nasıl olmalı ishalken ? bazı zamanlar cok ağlıyor sanırım bağırsaklarında sancı yada ağrı olduğunda bu durumlarda ağrısını kesmek için PAR...... fitil yapabilir miyim? Doktor günde 9-10 kere ishal olrsa getirin serum takarız dedi . Bağırsak enfeksiyonları ne kadar sürer , ne zaman iyileşme başlar?

Şimdiden cok teşekkürler
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eki 2009 Saat 22:11

Hocam bide cok fazla yiyip içmediği için çiş sayısı azaldı , 3 kere yaptığı kaka sayısı vucudunda çok sıvı azalmasına neden olur mu? yaklaşık 7 saattir bişey yemediği ve cok az sıvı aldığı düşünülürse korkmamız gereken bir durum var mı? Yani hastaneye gidip serum taktırmalı mıyız ? teşekkürler
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eki 2009 Saat 22:35
Yemek yememesi önemli değil, esas bol sıvı alması lazım. Genellikle ishal başlayınca kusma geçer. Eğer kusma ve ishal beraber oluyorsa, bu "Rotavirus" tur, 1 hafta sürer. Eğer kusma olmuyorsa, hiç merak etme, su içebilen ve kusmayan çocuk 10 kerede ishal çıksa su kaybı olmaz... İlaç gerekmez. Sakın antibiyotik vermeyin. Tuzlu ayran, gazı çıkmış Coca-Cola'da iyi gelir. Ama hiç olmazs 3-5 lokma bir şeyler yemesi lazım.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eki 2009 Saat 22:47

İshalin verdiği halsizlikten dolayı saat 18:80dan beri uyduğu için birsey yediremiyorum ama her saat bası gidip emziriyorum enaz 5 dk emiyor her seferinde , bu akşamlık bu sekilde devam etsek yeterli mı? Gün içinde de sabah kahvaltısı sonra yoğurtlu+sütlü cici bebe ve öğlen corba ve az da olmsa amkarna yedi aksam üstü meyvesi ve de aksam yemeğini yemedi gün içinde bu kadar beslenmiş olması da yeterli mı? teşekkürler
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.