| Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
sporcuanne
Kıdemli Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1356
|
Konu: yulaf hakkında Gönderim Zamanı: 14 Eki 2009 Saat 08:59 |
iyi günler kadir bey benim 6 aylık bir kızım var ve çorbalarına ve mamalarına yulaf eklemek istiyorum yulafın bir çok faydasını biliyorum kaçıncı ayda başlamak gerek yulaf takviyesine şimdi tam 6 aylık şimdi başlasam olurmu sizce uygunmu? ve kahvaltısını yumurta, krem peynir, biraz pekmez, bebe bisküvisi ve kahvaltı mamasını karıştırıp veriyorum ne zamandan itibaren kahvaltısını ayrı ayrı vermeliyim sizce?
beni bilgilendirirseniz çok sevinirim teşekkürler Kadir bey....
|
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Durum: Aktif
Puanlar: 119723
|
Gönderim Zamanı: 14 Eki 2009 Saat 21:49 |
|
Ben hiçbir hastama yulaf tavsiye etmedim. Ondan gelecek fayda, Allahtan gelsin. Sizin kahvaltıya saldırmaya başlayana kadar bu şekilde bulamaç olarak verebilirsin.
|
 |
sporcuanne
Kıdemli Üye
|
Gönderim Zamanı: 15 Eki 2009 Saat 08:47 |
ama nette yulafın besleyiciliği hakıında ve bebeklere verilmesi için bir çok yazı ve yulaflı mama çorba tarifleri var kafam karıştı kadir bey nedenini yazarsanız çok memnun olurum neden yulafın verilmesini istemiyorsunuz?
kahvaltı konusunda da aslında masada ne görse saldırıyor  biraz daha bekleyip ayrı ayrı vermeyi deneyeyeim o zaman...
teşekkürler şimdiden kadir bey vevaplarınız ve ilginiz için...
|
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 15 Eki 2009 Saat 10:06 |
|
Hiçbir tıp kitabında çocuklara "mutlaka" yulaf yedirin diye bir yazı yoktur. İsteyen verir.. Keyif meselesi.. Bizim memleketimiz ABD gibi değil. Oradaki anneler yemek yapmasını bilmedikleri için, sebze çorbalarına ve böyle karışımlara muhtaçtır. Tarhana çorbası, bulgur, mercimek yiyen bir çocuğa ayrıca yulaf, bana pek mantıklı gelmiyor.. Ama dediğim gibi arzu edenin vermesinde bir sakınca yok.. Ben sebze çorbasınıda sadece yemek yapmasını bilmeyen annelere anlatıyorum.. Bizim halkımız fakir... Ben bu sebeple ayrı masraf kapılarının açılmasından yana değilim.. Evde pişenler yeterldir. Arzu eden ve imkanı olanlar alabilir ama şartları zorlayarak, ilave masrafa girerek "-yulaf yedirin-" demek bana ters...
|
 |
sporcuanne
Kıdemli Üye
|
Gönderim Zamanı: 15 Eki 2009 Saat 11:25 |
teşekkür ederim kadir bey şimdi anladım nedenini, evde çok çeşitli ve farklı besin gruplarının olduğu çorbalardan yapıyorum bu konuda bilinçli annelerden olduğumu düşünüyorum hep araştırıyorum neleri vermem gerektiğini vermemizde sakınca yokmuş 1 kutu almıştım onu kullanırım bebeğim severse devam ederim..
açıklamanız için çok teşekkür ederim kadir bey...
|
|
|
 |
merwe
Katılımcı Üye
Puanlar: 174
|
Gönderim Zamanı: 15 Eki 2009 Saat 13:59 |
hocam affınıza sığınarak bende konuyla ilgili naçizane yorumumu eklemek istiyorum
ben oğluma hazır olan şeyleri sadece çok mecbur kaldığımda verdim,onun dışında herşeyi kendim yaptım,içim böyle daha rahat ediyor...kahvaltıdada cici bebe vermek yerine yulafla pişirdiğim karışımı yediriyordum,bence cici bebeden daha sağlıklı ve fiyatı daha uygun.yani tanıdığım çoğu anne kahvaltıya muhakkak 5 cici bebe ekliyor buna istinaden yulaf bütçeye katkı 
ben alınan her hazır gıdada mamada bisküvide katkı maddesi olduğunu düşünüyorum,yani çilekli çocuk yoğurtlarını şalgamın suyuyla renklendirmeye emek ettiklerini hiiç düşünmüyorum açıkçası 
sizce yanılıyormuyum?
|
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 15 Eki 2009 Saat 19:56 |
|
Hazır bebek mamaları daha ziyade çalışan ve vakti olmayan anneler içindir. Sizin evde yaptıklarınızdan daha üstün olamazlar. Tabii firma başka türlü anlatır. Alabilen, vakti kıymetli olanlar alabilir. Şartları ve bütçelerini zorlayarak alanlar için, gereksiz.
|
 |