Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - domuz gribi ve bağışıklık
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumdomuz gribi ve bağışıklık

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zlemyayl Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 179
Mesajın Direkt Linki Konu: domuz gribi ve bağışıklık
    Gönderim Zamanı: 22 Eki 2009 Saat 14:28
sayın hocam--diyelimki bu aralar yada öncesinde DOMUZ GRİBİ OLDUK-YANİ H1N1-2009 LA tanıştı vicudumuz.. bu durumda bağışık oldumu? çocuğumuzun vicudu vürüs ü tanıyıp bağışıklık geliştirdimi demek oluyor?? VEDE NETİCE İTİBARIYLA AŞI YAPTIRMAMIZA YİNEDE GEREK VARMI.!!. birkez domuz gribi geçiren çocuk yine ve tekrar aynı hastalığı geçirirmi ?? biz meraklı ve vesveseli annelere gösterdiğiniz sabır için ,sonsuz teşekkürlerimizle..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117869
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eki 2009 Saat 19:27
Havalar hazır sıcak iken bu hastalığı geçirenler şanslı olanlar. Tabii geçirdiğiniz gribin "domuz" veya başka bir H1N1 gribi olduğunu bilemezsiniz. Aralık,Ocak aylarında, havanın en soğuk olduğu dönemde geçirecek olanlar, en ağır geçirecek olanlar. O yüzden ben kattiyen tedbir filan almıyorum, hasta muayene ederken maske filan takmıyorum..Eğer geçirdiğiniz gribin "domuz gribi" olduğundan emin olursanız aşı olmaya gerek yoktur.. Ama bilemezsiniz. Hastalık bir defa geçirilir.  H1N1 seneye, başka bir isimle gene hastalık yapacak... Aslında bu kadar gürültü patırtı koparılmasına hiç gerek yok... Hele okulların tatil edilmesi, milletin hasta olmasını Aralık-Ocak aylarına tehir etmektirki, sonuçları daha kötü olur.. Bilemiyorum, benim kafam bu insanlardan farklı çalışıyor... Ben onlar gibi değerlendirmiyorum..
Yukarı Dön
zlemyayl Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 179
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eki 2009 Saat 19:40
çook teşkler hocam..bizde zaten FARRKLI olan bakış açınıza ve donanımınıza muhtacızClap
Yukarı Dön
elif2 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 352
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eki 2009 Saat 10:00

Ah hocam size ne desemki,bizimde bakış açımızı değiştirdiğiniz için sizinle olan anneler ve ben çok rahatım.Bende niye tatil ederlerki okulları diye düşündüm hep ,sizde böyle deyince aaa doğru düşünmüşüm dedim inanın.Sonuçta konuştuğumuz gibi normal gribin biraz ağırı o kadar sadece başında domuz olması psikolijik birşey bence.Zaten,bağışıklığı vgrip virüsünü aldığı an zayıf olanlarda normal gribi ağır geçiriyor.

Size sonsuz teşekkürler ve saygılar,bakış açımız için.
Yukarı Dön
elif2 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 352
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eki 2009 Saat 10:20
Eklemek istedim,kafamızı karıştırıyorlar ya.
Kızımda 3.5 yaşında iki hafta önce grip geçirdi ateşide vardı,doktorumuza sormadan bile serum.fiz.ve cold mix le geçirdik 2.günü ateşidüştü .Kırgınlığıda vardı 5.günü rahatladı.Belkide domuz gribi geçirdi nerden bilelim.
Hocamız daha iyi yorumlar ama lütfen korkmayalm ,büyütmeyelim,rahat olalım.
Saygılar.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117869
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eki 2009 Saat 12:39
Muhtemele yaz başından beri Türkiye de "Domuz gribi" var... Geçirenler şanslı olanlar. Çok hafif atlattılar. Bu sebepten, grip olduğunuzda , ateşinizi düşürmeyin diyorum.. Soğuk ortamda virus, daha kolay çoğalıyor..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.