Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
Neslihan
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 38
|
Konu: grip Gönderim Zamanı: 02 Kas 2009 Saat 18:04 |
Hocam mrb. bugün babaannesi oğlumun biraz ateşi olduğunu fark edince sağlık ocağına götürmüş ordaki dr. boğazları bembeyaz gözleride kızarmış ateşide koltuk altından 38 olunca grip deyip sulcid,perebron,minoset,aferin plus vermiş babaannemiz eve gelince içirmiş hocam napalım şurupları kullanmaya devam edeyim mi akşam ne önerirsiniz oğlum 9 aylık anne sütü ve ek gıda alıyor.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 117226
|
Gönderim Zamanı: 02 Kas 2009 Saat 20:06 |
Siz önce Minoset ile Aferin+'ın içini bir okuyun... İkiside Asetaminofen ihtiva eder. Minoset 120mg. , Aferin 160mg. Sorun bu doktora ve ilacı veren eczacıya, bakalım bundan haberleri varmı??Siz bu iki ilacı yanyana verin Çarşamba günü "Prasetamol" zehirlenmesi ile çocuğu hastaneye yatırırsınız...Ayrıca Perebron ve Aferin zıt etkili ilaçlardır. Bunuda bilmezler...
|
 |
Neslihan
Üye
Puanlar: 38
|
Gönderim Zamanı: 02 Kas 2009 Saat 22:18 |
hocam akşam oğlumu doktora götürdüm muayene ettikten sonra nezle olduğunu sulcid sabah akşam 1ölçek günde 3 kerede yarım ölçek aferini kullanmamı 4 şurubun gereksiz olduğunu söyledi vitamin yazıcaktı hergün düzenli olarak mandalina suyu vs...yedirdiğimi söyledim istemedim napayım şimdi hocam
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 02 Kas 2009 Saat 23:25 |
Her iki ilacında nezlede yeri yoktur.. Hele Aferin en gereksiz ve tehlikeli olanıdır. Serum fiz, limonlu bal ve Cold-mix yeterlidir. Cold-mix bulamıyorsanız, göğüsüne fındık kadar "Vicks" sürün...
|
 |
toprakipek
Katılımcı Üye
Puanlar: 183
|
Gönderim Zamanı: 04 Kas 2009 Saat 02:54 |
Selamlar hocam pazar günü hafif Ateş grip belirtileri pazartesi 40 ateşle uyandık 9 aylık kızım mide bulantısı vardı 1 kez hafif kustu kakasıda 1 kez cıvık sarı,yeşil gibi mukusluydu.Burun akıntısı ,öksürük Panik oldum acaba domuz gribimi diye biraz bekledim ateşini düşürmek için hiç bişey vermedim.şişli etfale götürdük bakılmadı bile hiç ilgilenilmedi bilgi olsun okuyanlara; domuz gribi testi sadece çapada yapılıyormuş.sadece ateşini düşürmek için su kompres vs yapacaklarmış onu evde bende yaparım kaldıki nie düşüreyimki ateşi dedim ve eve getirdim.bugün akşama doğru ateş kesildi.Burun akıntısı vs devam ediyor.Yalnızca 2 kez calpol verdim kötü görünüyordu ve çok ağlıyordu zaten ateşte ilginçti ateş düşürücüyle düşmedi çok az düştü kendi haline bıraktığımda daha fazla düşüyordu. acaba domuz gribimiydi .Bu 3. gribi üstüste diğerleri ateşsizdi.
Birde yeğenimde ateş yok ama öksürük burun akıntısı var ve 6 kasımda rotateq aşısını yapacağız. bir sakıncası varmı ateşi çıkarsa uygulayabilirmiyiz ?
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 04 Kas 2009 Saat 20:40 |
Hangi grip olursa olsun yapacağınız işlem aynı... Uğraşmayın, domuzmu, beygirmi diye.. Ateşide olur olmaz düşürmeyin, ateşin vazifesi var. Benim "Domuz gribi" makalemi okuyun..
Rotateq aşısını her halükarda yaptırın..
|
 |
toprakipek
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 05 Kas 2009 Saat 01:47 |
Teşekkürler hocam Biliyorum Ateşi düşürmedim zaten çok rahatsızlanınca verdim ateş düşürücüyü 3 günde yalnızca 2 kez.Bugünde oğlum hasta onun ateşlenmesinden 5 yaşında havale geçirdiği için çok korkuyordum ancak sayenizde yendim bu korkuyu ve onada hiç ateş düşürücü vermiyorum.Bu normal bir gripse yani kulaktan 40larda ateş .Domuz gribinden korkmamak elde değil.Makalenizide okudum ellerinize sağlık.Ben zaten yazdığınız ,söylediğiniz herşeyi okuyor ve çevremdeki baskılara inat uyguluyorum bazen yoruluyorum doğru olanın sizden öğrendiklerim olduğunu anlatmaya ve he he diyorum ve bildiğimi yapıyorum.Ateşle ilgili hemen çocukları suya basmak isteyenlerin karşısında durmak inanın güç yıkamıyoruz yanlış tabuları malesef...Hele birde götürdüğünüz doktor diş çıkarıyo olabilirmi diyosa 40 ateş için varın gerisini siz düşünün.
|
|
 |
toprakipek
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 05 Kas 2009 Saat 10:37 |
1 gün aradan sonra kızımın ateşi yine çıktı.Çok bunaldım.Ne bu şimdi hocam grip değilde başka birşeymi ateş düşürücüyle baskılamadımda serum fiz.ve multitabstan ve emzirmekten başka birşey yapmadım.Ne yapmalıyım.? Doktoramı götüreyim hacamatmı edilsin ? 
|
|
 |