Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Düşmeler & Çarpmalar & Yaralanmalar ve Ortopedi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - BACAK AĞRISI
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBACAK AĞRISI

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zeynepserra Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 06 Kas 2009
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 5
Mesajın Direkt Linki Konu: BACAK AĞRISI
    Gönderim Zamanı: 06 Kas 2009 Saat 13:04
Hocam öncelikle yardımlarınız için teşekkür ederim. 6 yaşında kızım özellikle geceleri uykusundan ağlayarak uyanıyor ve bacağının diz ve kaval kemiği bölgesinin ağrıdığını söylüyor. masaj yapmamızı istiyor. sağlık ocağına aile hekimimize götürdüm ama hiç üzerinde durmadı. bazen boğazdaki enfeksiyonların bacak ağrısına neden olabileceğini söyledi. fakat bu ağrı uzun zamandır devam ediyor. birkaç gece önce sağ bacağını dün gecede sol bacağını ovdurdu. ne önerirsiniz ? yorgunluktan olsa her ikiside ağrımaz mı?
 9 aylık bebeğimde var. kilosu 7,850 kg. boyu 68 cm.  2,750 gr. doğmuştu. kilo alımı çok yavaş  önerebileceğiniz birşey varmı?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 117990
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Kas 2009 Saat 13:43

-Bazen, "Kramp" girebiliyor. Ağrı olduğunda ayağının üstüne bastırın, ağrı geçerse, kramptır.Geçmiyorsa, gündüz çok "kudurukluk" yaptı demektir. Ağrı kesicilerin faydası olur. (Her ateş düşürücü ayrıca ağrı gidericidir.)

-Bebeğin kilosu, 3.5 kilo doğanlara yetişememiş ama kendi çapına göre iyi.. Süt ağırlıklı besleyin..
Yukarı Dön
zeynepserra Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 06 Kas 2009
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 5
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Kas 2009 Saat 21:18
kramp girebileceğini hiç düşünmemiştim ama çok mantıklı geldi. uykusundan uyandırabildiğine göre ani bir ağrı olmalı. ben hamileyken kramp girerdi bacağıma magnezyum vermişti doktorum. birde muz yememi tavsiye etmişti.
çok teşekkürler  içimi rahatlattınız hocam. sevgiler....
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.