Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Domuz gribi olduk!
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumDomuz gribi olduk!

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gümüş Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 323
Mesajın Direkt Linki Konu: Domuz gribi olduk!
    Gönderim Zamanı: 09 Kas 2009 Saat 22:29
 Hocam iyi akşamlar ( bu saatte bile burada soru cevaplıyorsunuz Nuke)
8 yaşında kızım ; dün akşam kulaktan 39,7 ile ateş başladı.Bir saat önce hiçbir şey yokken.... Titreme , şiddetli baş ağrısı , ara ara bulantı ve karın ağrısı , boğaz ağrısı , halsizlik , kol bacak ağrıları mevcut.Bu saate kadar 2 kere ağrı kesici verdim.Ateş ara ara epeyce yükseliyor en son kulaktan 40, 7 iken baş ağrısı sebebi ile az önce şurup verdim. Titreyerek uyudu. Hast. götürmedim ancak ev gerek içerden gerekse tlf.larla savaş alanı.Eşimi ambulansı aramak üzereyken yakaladım.Beni öldürmek üzereler ama yinede ben bildiğimi okuyorum. Sizin grip tedavinize devam ediyorum.Hocam ateş kulaktan kaç olana kadar dayanabiliriz? Kaç günün sonunda değişiklik olmazsa hast. gidelim?Bir de tamiflu meselesi var... Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118962
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Kas 2009 Saat 22:40
İster normal grip, ister domuz gribi olsun, ateşi düşürmeyin. Yüksek ısıda virüslerin çoğalması duruyor. İyi bir terlemenin arkasından süratle iyileştiğini göreceksiniz. Tamiflu zaten bulamazsınız. Hastelerden uzak durun. Çok arzu eden olursa, kendisi gidip hastenenin köşesinden bir baksın. Resmen ana-baba günü ve her türlü mikrop etrafa saçılıyor.
Yukarı Dön
durucan Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 230
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Kas 2009 Saat 23:40
benim birkaç sorum var doktor bey;
ateşliyken terletme  için kaç yaşında olması gerekir, bebeklere bu tedavi uygulanır mı? havale riski var mı? 2 yaş uygun mu?
--- tamiflu bulunursa bu durumda verilmeli mi? kaç yaşına kadar?
---  birde bebek ve çocuklar risk grubunda deniyor. burdaki risk kelimesi hastalığın bulaşması anlamına mı geliyor, yoksa hastalanırsa ağır geçirir demek mi?
--- korkmamalıyız deniyor ama ölümler oluyor, özellikle çocuklarda ve gençlerde başka hastalıkları olanlar mı etkileniyor tam anlayamıyorum?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Kas 2009 Saat 12:54
-Benim "Ateş" ile ilgili makalemi okuyun. Ateş ve havale zararsızdır. Bizim doktorlarımız hastayı ateş ve havale iile korkutmayı ve ateşi düşürme "show"larını pek severler..
-Tamiflu ağır vakalarda kullanılmalı.
- Hastalığa yakalanma riski, çocuklarda daha fazla, hastalığı ağır geçirme riski yaşlılarda fazla.
- Ağır grip geçirdiği halde, Ateşi çıkmazsa, veya ilaçlarla düşürülürse, hastalık ağır seyreder veya ölümler görülebilir.
Yukarı Dön
gümüş Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Kas 2009 Saat 15:12

Hocam kusma başladı , pazartesi günü ateşi ve diğer şikayetleri olmasına rağmen genel durumu iyiydi ama dün ve bugün yerinden bile kalkamıyor. Ateş devam ediyor.En çok 40,8 en az 38,6 arası oluyor.Hiçbirşey vermiyorum.Yeme içme yok denecek kadar zaten ksuyor.Titreyerek uyuor.Balgamlı , kötü kokulu çıkarıyor.Gözleri kısmen kanlandı bu gidişat normal mi? Ateş düşürücü kullanmadığım için yıkamak konusunda çekimserim banyo yapmasında sakınca varmı? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Kas 2009 Saat 19:41
Sabredin, yoğun bir terleme ile hastalığı bitirecek.Sıcak bir banyo çok iyi gelir. Sonrasında sarıp-sarmalanıp bir güzel yatıp uyusun.. Bir ter atmaya bakar.
Yukarı Dön
gümüş Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Kas 2009 Saat 22:35
Evet hocam iki kere sıcak banyo , sonrasında sıkıca giydirip sarıp sarmalayıp uykuya yatırdım.Titremesi yorgan ve battaniyenin üstünden görünüyordu. 2 saat sonra su içinde pijamaları ıslak olarak uyandı.Sonrasında her geçen saat daha iyiye gidiyor.Ateşin işi bitti son birkaç saattir 37 derece.Konuşmaya , azda olsa yemeye başladı.Ama daha önce olmayan çok yoğun bir balgam öksürüğü , burun akıntısı başladı.Gözleri hala aynı.Bu gidişatta çok normal sanırım...
Şu son günlerde yaşadıklarımla Türkiye'de grip olmak , hastaneler ve doktorlar adlı bir kitap yazabilirim!!
Verdiğiniz destek , doğru bilgi ve güzel yüreğiniz için sonsuz teşekkürler....
Ellerinizden öpüyor , saygıyla eğiliyorum önünüzde hocam , iyiki varsınız....ClapKizBebek

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kas 2009 Saat 12:20
Öksürük hastalığın yaptığı tahribatın dışarı atılması...Birkaç gün sonra oda geçer.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.