Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kakada Kan
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKakada Kan

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
yded Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2
Mesajın Direkt Linki Konu: Kakada Kan
    Gönderim Zamanı: 10 Kas 2009 Saat 12:40
Kadir Bey,
benim bebeğim 4 ayını tamamlamak üzere ve 3 haftadır kakasında ince kılcal damar ve bazende minik noktalar halinde kan görüyorum. Kakası doğduğundan beri zaten ara ara mukuslu geliyordu ama bu aralar mukuslu gelmeside çoğaldı. İki haftaya kadar hep sancılı kaka yapıyordu ama artık biraz daha rahat yapıyor kan gelmesine rağmen. Bazende koyu yeşil sadece mukustan oluşan kaka yapıyor. Kilo alması son üç haftaya kadar gayet iyiydi ama 3 haftadır haftada sadce 100 gr alıyor zaten emmeside eskiye göre süre olarak azaldı. Kaka tahlili yaptırdık laktoz intöleransı dışında birşey çıkmadı sadece mukuslu bölgede bol lökosit yazıyordu ama dr önemli değil dedi. Sadece anne sütüyle besleniyo ve ben belki inek sütü alerjisi vardır diye süt ürünleri yemiyorum ama kan devam ediyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Bu arada genel hali iyi ve ateş falan yok. Şuan 6500gr. Teşekkürler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118101
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Kas 2009 Saat 19:57
Gördükleriniz, kaka içindeki kristal yapısındaki maddeler. Yenidoğanda "laktos entoleransı" olmaz. Sizin süt ve süt ürünleri almanıza mani bir durum yok.. Barsaktan protein emilimi yoktur. Proteinler, amino asitlerine kadar parçalanırlar, öyle emilirler ve vücutta tekrar protein imalinde kullanılırlar. Dolayısı ile "yabancı protein " diye bir saçmalık olamaz, aksi takdirde sadece insan eti yiyebilirdik..  
Yukarı Dön
yded Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 2
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Kas 2009 Saat 12:06
Kadir Bey,
cevabınız için çok teşekkürler fakat kafama takılan birşey var. Ben bu kristal yapısındaki maddelerin gelmesini önleyebilirmiyim ? ve bunların gelmesinin sebebi nedir? Birşeyleri yanlış yaptığım için olmasından endişe ediyorum. Son 3 haftada sadece 300 gr almasının sebebi bu olabilirmi? Teşekkürler.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118101
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Kas 2009 Saat 13:11
Kafanızı takmayın. Kız ise, 100gram fazlası var ... Erkek ise, 200gram eksiği var.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.