Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Tekrarlayan öksürük
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumTekrarlayan öksürük

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Baran2 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 21
Mesajın Direkt Linki Konu: Tekrarlayan öksürük
    Gönderim Zamanı: 06 Nis 2009 Saat 16:30
hocam iyi günler
İyiki varsınız.Bizlere güzel bilgilerinizi aktardığınız için teşekkürler.
Benim küçük oğlum 3 yaşında.4 aylıkken bronşiolit oldu.Abisi ilkokula gidiyor.O biraz hasta olsun hemen arkasından bu da hasta oluyor.Tabi küçük olduğu için hemen atlatamıyor.Burun akıntısı,hapşırık,hafif ateş derken burnu tıkanıyor ve öksürük gelişiyor.Balgam oluşuyor ve öksürük uzun süre devam ediyor.
Artık doktorumuz allerjik olabileceğini ve singulaira başlamamız gerektiğini söyledi.3 gündür kullanıyoruz öksürük az ama balgamlı .Allerjik bir bünyesi yok bence .Çünkü ailede allerjik kimse yok başka bir şikayeti yok.Kan tahlillerinde eozinofil düzeyi filan normal. 
Birde geniz eti olabilir dedi.Ama uykusunda çok rahat uyur.horlamaz nezle olmadığı sürece burnundan nefes alır.11 saat deliksiz uyur.
Bana bir yol gösterin lütfen.Ben bir sağlıkçı olarak çocuklarıma hiç ilaç kullanmak istemiyorum.Ne yapabilirim.
Saygılar.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118149
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Nis 2009 Saat 18:13
Hiç "Grip" tanısı kondumu?? Anadolu hekimleri bu tanıyı sevmiyor ve kullanmıyorlar. İllaki alerji kılıfına sokacaklar, ve o pahalı alerji ilaçlarını verecekler. Siz bizim grip tedavileri ile ilgili yazılarımızı okuyun, çocuğun başını belaya sokmayın.
Yukarı Dön
Baran2 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 21
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Nis 2009 Saat 16:50
Hocam
Küçük oğlum 3 yaşında.4 aylıktan itibaren grib ve sonrası gelişen öksürük şikayeti ve bronşiolit nedeniyle oldukça ilaç kullandık.Artık doktorumuz allerjisi olabileceğini ve singulair pediatrik toza başlamamız gerektiğini söyledi.15 gündür kullanıyoruz.Benim merak ettiğim eger gerçekten allerjisi yoksa ve biz bu ilaçı kullanırsak vucuduna zararı olurmu?
Singulairi kullandığımız halde 2 gündür yine öksüğü var./Sadece uykuya dalarken)Başka hiç bir ilaç kullanmıyorum.Özellikle sizin cevaplarınız sayesinde kendi haline bırakmak istiyorum artık.Sürekli ilaç içe içe mahvoldu küçük bedenleri.
Birde genizeti olabileceğini ve buna baktırmamızı istedi.Ona nasıl bakarlar 3 yaşında çocuğa zor olmazmı?
Şimdiden teşekkürler.İyiki varsınız ve bizleri çok rahatlatıyorsunuz.Keşke yakınlarda olsanızda size ulaşabilsek.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118149
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Nis 2009 Saat 10:41
Nezlenin tedavisi yoktur. Dikkat edin, önce antibiyotik verecekler, ondan sonra geçmeyince, alerji oldu diyecekler. Hiçbir hastam "singulair" kullanmıyor. Bu çok özel bir astım ilacıdır, idame edicidir, akut safhada bir işe yaramaz. Astım krizinin gelme süresini uzatır. Tedaviden ziyade, önleyicidir. Benim hastalarımdan "geniz eti" ameliyatı olanlar hep 5-7 yaş aralığı içindedir. Önümüz yaz, okullar tatil olup insan teması azaldığında geçerse, ameliyat gereksiz demektir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.