Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
karengürsel
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 72
|
Konu: h1n1 aşısı Gönderim Zamanı: 13 Kas 2009 Saat 12:33 |
hocam karen 9,5 aylık aşılar gelince vurdurucam fakat korkuyorum yan etkilerinden sürekli sölüyosunuz belki sıkıldınız ama...ne gibi yen etkiler olucak acaba çocuğum çok küçük çünkü bide -aşıdan sonra vücüt direnci tamane düşüp gripe dahamı meyilli oluo...vede aşı 10 gün sonramı etksini gösteriyo şimdiden teşekkürler hakkınız ödenmez helal edin...
|
krngrsl
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 117990
|
Gönderim Zamanı: 13 Kas 2009 Saat 13:04 |
Yan etkilerini söylemiyorum, normal grip aşısı kadar.Yanlış, aşı vücut direncini düşürmüyor. Doğru, koruyuculuğu, 1 hafta sonra başlıyor.
|
 |
demirfiliz
Üye
Puanlar: 138
|
Gönderim Zamanı: 13 Kas 2009 Saat 20:11 |
merhaba 9 aylık çocuğa neden aşı yaptırıyorsunuz size ne diyebilirsiniz belki ama kesinlikle tavsiye etmem aşı çok yeni ve içinde civa ver ve ayrıca da denenmemiş onaylanmamış bir aşı bizim çocuk doktorumuz kesinlikle önermiyor sizin doktorunuz ne diyor? birde h1n1 virüsü iyi huylu bir virüsmüş kesinlikle öldürücü değil ölenlerin çoğu ikincil enfeksiyonlar nedeniyle ölüyor ve tabiki aşı yaptırılsın diye haberlerde abartılıyor grip aşısından da her yıl yüzlerce çocuk ölüyor yada yetişkinlerde ölüyor neden bu kadar haber yapılmıyor bi düşünün! tabiki çocuk sizin karar sizin ama iyice araştırmadan kendi doktorunuza danışmadan ve hatta ikinci bir doktora danışmadan bırakın bebeğinizi kendinize bile yaptırmayın derim ben:)nacizane fikrimi paylaşmak istedim benimde 27 aylık kızım var mevzu çocuk olunca dayanadım fikirlerimi yazayım dedim...hoşçakalın
|
papatya
|
 |
NeLLy
Katılımcı Üye
Puanlar: 185
|
Gönderim Zamanı: 13 Kas 2009 Saat 21:35 |
demirfiliz Yazdı:
merhaba 9 aylık çocuğa neden aşı yaptırıyorsunuz size ne diyebilirsiniz belki ama kesinlikle tavsiye etmem aşı çok yeni ve içinde civa ver ve ayrıca da denenmemiş onaylanmamış bir aşı bizim çocuk doktorumuz kesinlikle önermiyor sizin doktorunuz ne diyor? birde h1n1 virüsü iyi huylu bir virüsmüş kesinlikle öldürücü değil ölenlerin çoğu ikincil enfeksiyonlar nedeniyle ölüyor ve tabiki aşı yaptırılsın diye haberlerde abartılıyor grip aşısından da her yıl yüzlerce çocuk ölüyor yada yetişkinlerde ölüyor neden bu kadar haber yapılmıyor bi düşünün! tabiki çocuk sizin karar sizin ama iyice araştırmadan kendi doktorunuza danışmadan ve hatta ikinci bir doktora danışmadan bırakın bebeğinizi kendinize bile yaptırmayın derim ben:)nacizane fikrimi paylaşmak istedim benimde 27 aylık kızım var mevzu çocuk olunca dayanadım fikirlerimi yazayım dedim...hoşçakalın |
Dünya sağlık örgütünün onayladığı bir aşı. Bence korkulacak birşey yok. Civasız aşı yok zaten. Bebeklerimize vurdurduklarımızda da var. Eşim sağlıkcı olduğundan aşı oldu ve hiçbir yan etki yapmadı. Ama kimsede yapmaz diye birşey yok tabikide.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 117990
|
Gönderim Zamanı: 14 Kas 2009 Saat 22:36 |
Civa şarlatanlığını daha önce anlatmıştım.. Cahiller için kısaca tekrar anlatayım. Tıpta kullanılan civa "Etil civa" olup, süratle idrardan atıldığı için vücutta birikmez ve toksik etki göstermez.. Toksik olan sanayide kullanılan "Metil civa"olup, birikme özelliğinden dolayı zararlıdır. Hele hele Kanal D nin sabah programındaki civalı termometrelerin toksik olduğu ve hastanelerde imha edilmesini söyleyen doktor en komiği idi.. Termometrelerdeki civa "metalik civa" olup hiç emilimi yoktur.. Yutsanız aynen çıkar... Metalik civa eskiden beri tıpta tedavi amaçlı kullanılmıştı. "Civali diüretikler". Frengi tedavisinde kullanılan "Salvarsan" ve "Neo salvarsan" civalı ilaçların en önemlilerindendi.. Ne kimyadan haberleri var, nede farmakolojiden haberleri var... Boş boş konuşup milletin kafasını karıştırıyorlar. HALA KULLANDIĞIMIZ MERSOL BİLE BİR CİVA BİLEŞİĞİDİR.
Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 14 Kas 2009 Saat 22:38
|
 |
demirfiliz
Üye
Puanlar: 138
|
Gönderim Zamanı: 17 Kas 2009 Saat 00:33 |
Civa konusunda bilgilendirmeniz çok iyi olmuş nede olsa cahiliz hocam bu şekilde hitap etmenize üzüldüm doğrusu:((( ayrıca diğer yazdıklarıma yorum yapmamanız doğruluğunu mu anlatıyor bu konuda da aydınlatmanız bizi sevindirecektir çünkü her doktor başka söylüyor halka yazık oluyor...kızımın doktoru avrupada aşının yapılmadığını,aşının yeteri kadar güvenilir olmadığını test edilmediğini ve herkesin bunu normal bir hastalık gibi atlatmaya çalıştığını anlatıyor, amerikada da insanlar partiler yapıyormuş domuz gribi bulaşsında hemen atlatayım diye bu kadar yani....tv de başka söyleniyor....internet te başka öneriler....kim doğru söylüyor bir tek allah biliyor sanırım...
|
papatya
|
 |
aysun4141
Üye
Puanlar: 17
|
Gönderim Zamanı: 17 Kas 2009 Saat 10:54 |
hocam daha once asını 2 yasın altındakılre yapılamayacagını yazmıstınız sımdı 6 aydan sonra yapılacak dıyor hocam sızın yorumunuz cok onemlı oglumun 7.ayındakı kontrolunde yaptırmayı dusunuyorumda sızce 2.yasın altına zaralımıdır yaptırmalımıyız
|
 |
Linam
Üye
Puanlar: 111
|
Gönderim Zamanı: 17 Kas 2009 Saat 12:58 |
Benim kızım 15 aylık ve bugün gidip aşımızı olduk. 1 ay sonra tekrar bir doz daha vurulacakmış (5 yaş altındakilere 2 dozmuş). Ben hem hocamıza hemde çevremdeki başka doktorlara güvenip yaptırdım bu aşıyı, diğer aşıların içinde ne olduğunu biliyormuyuz hayır bilmiyoruz neden bu aşıya bu kadar tepki veriyoruzki....
|
 |