Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - domuz giribi ???
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumdomuz giribi ???

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
durucan Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 230
Mesajın Direkt Linki Konu: domuz giribi ???
    Gönderim Zamanı: 21 Kas 2009 Saat 16:53
iyi günler doktor bey:
yeğenim 11 yaşında faranjit teşhisi konmuş ama şu anda öksürük, hapşırma, hafif ateş şikayetleri var. şu anda olan bütün hastalıklara domuz gribi deniyor sanırım. ama yeğenime faranjit teşhisi konup 2 günlük rapor verilmiş. antibiyotik vermiş. engel olmaya çalışmama rağmen 2 yaşındaki kızımla çok yakın temasta bulundular. sormak istediğim pazartesi aşı yaptırmayı düşünüyorum ama eğer hastalığı kapmışsa ve aşı yaptırırsam bir tehlike olur mu?bekleyeyimmi?
--- birde annesi telaşlanıyor farenjitmidir domuz gribimidir. (Sınıfın yarısı okula gelmiyor)
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 119082
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Kas 2009 Saat 14:00
Aşı olmasında bir sakınca yok.Yeğeninizde, burun akıntısı, nezle hali varsa, "Farenjit" olma ihtimali çok düşük.
Yukarı Dön
durucan Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 230
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Kas 2009 Saat 14:34
iyi günler doktor bey.
bugün aşıyı yaptırdım yanlız daha önceden duymamıştım latex alerjisi olanlar yaptırmasın denmiş. benim kızım çok alerjik hemen kızarır terleyince yada böcek ısırınca, atletlerindeki baskılarda göğsünde kızarıklığa sebeb olur. bu latex alerjisimi? eğer öyleyse ben çok büyük bir hata mı yaptım :( çok korkuyorum.
----yan etkiler kaç gün içinde çıkabilir, kaç gün sonra rahat olmalıyım.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Kas 2009 Saat 10:39
Latex allerjisi, ameliyat eldivenleri ile çok vakit geçiren doktorlarda olur. Latex, aşının içinde değil, kapaktaki "tıpa" da.. Bu tıpa latex denilen bir kauçuktan yapıldığı için, iğneye bulaşan miktardan bir şey olursa diye yazılmış bir ibare. Esasında çok uçuk bir ihtimal. Bir şey olsa, anında olurdu.. Siz hemen rahat olun.
Yukarı Dön
*canımkızım* Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 116
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Kas 2009 Saat 11:12
Merhaba kadir bey, griple alakalı konudan devam etmek istedim.
eşim geçen hafta pazar gecesi terleme,üşüme, titreme ile grip geçirmeye başladı. öksürük halsizlik, balgamla da devam etti. ben de salı günü aynı şekilde etkilendim. ateşimiz 39 dan aşağı inmedi. düşürmeye de çalışmadık. perşembe dr. a gittik.  benden burun akıntısı aldılar ve domuz gribi olmadığım çıktı. dr. "başka bir virüs, domuz gribi olma ihtimalin devam ediyo dedi. kızım8.5 aylık. aynı gün dr. una gösterdik. sizden geçmiş boğazı kırmızı dedi ve başladı ilaç yazmaya:(((
-asist şurup
-38 dereceyi geçerse dolven şurup
-bioment toz şurup
-ventolinşurup
-iliadin damla
 daha ağır geçirebilir. hasta olduktan sonra kullanmanın anlamı yok dedi.
benim doktorum da emzirirken kullanılmayan bir antibiyotik verdi. bunları 1 gün kullandım. size sormak istedim ama siteye yazarken sorun yaşadım. şimdiden teşekkür ederim. bu arada kızımda huysuzluk var, ama hastalık belirtisi yok. nadiren öksürüyo sadece. perşembe günü "kızarık boğaz" şimdiye kadar hastalığı getirmiş olmalıydı diye düşünüyorum.

Düzenleyen *canımkızım* - 24 Kas 2009 Saat 11:13
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Kas 2009 Saat 11:28
Grip boğazda kırmızılık yapmaz. Sizden geçti ise, siz gripsiniz farenjit değil... Zaten Asist ile Ventolini aynı reçeteye yazan doktordan uzak durmak lazım... O ilaçların hiçbirini vermeyin. Ne sizde ne çocuğunuzda antibiyotik gerekmez. Bazı hafif gripler, hiç ateş olmadan hafif bir öksürük ile geçebiliyor. Hiçbir ilacı kullanmayın. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.