Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - imdaat-uyku nolur
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumimdaat-uyku nolur

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
prn Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9
Mesajın Direkt Linki Konu: imdaat-uyku nolur
    Gönderim Zamanı: 11 Ara 2009 Saat 19:23

Doktor Bey bu sorunumuzu burada izah etmek daha zor, aslında muayenehanenize kontrole getirmek ve sizden dinlemek istiyorum varsa çözümünü ama mümkün olmuyor. O yüzden anlatmaya çalışayım. Uzun olacak,özür dilerim şimdiden…

Kızım yaklaşık 8.5 aylık( 1 Nisan 2009 doğumlu).6 aylık(6.700 kg-66.5 cm demiştiniz) olduğunda size getirdiğimde de sormuştum uyku sorunu ve gece sürekli ağlama var,sadece emerse sakinleşip uyuyor,ne zamana kadar bu durum devam eder diye.Emzirmeyi hep isteyerek severek yaptım Sütüm var diye sevinmeliyim belki ama artık öyle bir duruma geldi ki yorgunluk,halsizlik had safhada bende.Sizin söylediğiniz her şeyi yaptım ama artık gerçekten dayanamıyorum bu yorgunluğa.Zaman geçtikçe gece uykusu artar diye okumuştum,gündüzleri çok uyutmayın diye yazmıştınız siz de maillerinizde.Gündüz kendi baygın düşmedikçe uyutmuyoruz,ama gece uykusu ne değişiyor ne de artıyor.Aksine 2-3 gecedir 2 saatte bir uyanır olduğu zamanları arar oldum,saat başı ağlıyor,sürekli huzursuz,derin uykuya sabah 5 gibi geçiyor en erken.Öyle bir ağlayarak uyanıyor ki durdurmak mümkün değil,emince duruyor.E emzir o zaman diyeceksiniz.Ama öğretmenim,işe gidiyorum,yüzlerce öğrenciye laf  yetiştirmeye çalışıyorum,beslenmem süper değil,49 kiloya düştüm.Bana özenenler var kilo verdim hemen diye ama bir de bana sorsalar kendimi nasıl hissettiğimi. Kızımın uyku problemi 2 yaşına kadar düzene girer belki evet ama ben o zamana kadar en azından 4-5 saat deliksiz uyuduğunu ve  uyuduğumu göremeyecek miyim?

En son ayın 4 ünde H1N1 için aşıya götürdüğümde tarttılar kilosunu.8 kiloymuş. Normal mi bilmiyorum ayına göre ama kızım gayet tombik bir bebek gibi görünüyor dışardan Smile sürekli bir şey yeme-içme isteği içinde. Versem her şeyi tatmak ister çok şükür. Göbek hemen şişiyor emmekten,yemekten..Ne kadar tok uyumuş olursa olsun gece yine ağlayıp emmek istiyor.Tok tutabilir dediğiniz şeyleri de verdim kar etmedi.Ben neyi yanlış yapıyorum? Kızım obur mu acaba? Star

3 gece ağlasa da gece 12 den sonra meme verme sabaha kadar,enin de sonunda alışır dedi çevremdekiler.Alışmak bir yana ben kendim dayanamıyorum onun bir yerinin acıyormuş gibi ağlamasına,kafam da almıyor artık.Kısaca imdaaat demek istiyorum Kadir bey…

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118370
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2009 Saat 19:28
3 gece son öğünden 15-20 dakika önce yarım ölçek "Sipraktin" ver ve sonucu görüşelim.. Ayrıcada gündüz kesin çok uyutuyorlar..
Yukarı Dön
prn Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 9
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2009 Saat 20:21

doktor bey eminim bu ilaçla ilgili size çok soru sorulmuştur ama ben de sormak istiyorum.sizin cevabınızın ardından hemen ilacı alamadığım için internetten araştırmak istedim önce.prospektüsünün uyarılar bölümündeki cümle beni düşündürmedi desem yalan olur:

"Aşırı antihistaminik dozları özellikle küçük çocuklarda halüsinasyon, santral sinir sistemi depresyonu, konvülsiyon ve ölüme yol açabilir."

siz sadece 3 gün ve yarım ölçek dediniz biliyorum ama bir anneye bu cümle endişeye kapılması yeterli geliyor işte Tongue
bu cümleyle ilgili endişem tamamen yersiz mi söylediğiniz süre ve doz için?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118370
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ara 2009 Saat 13:01
Merak etmeyin,30 seneden beri kullanıyoruz... Yeni bir ilaç değilki..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.